Pocetnik sam s gljivama..tj jeo sam ih, ali nikad svjeze ubrane ili uzgojene..e sad kad znate na cemu sam evo pitanja:
Jucer sam bio u sumi par sati i naso par vrsti gljiva (5-7 vrsti) i kako mi je to bilo puno da vas tlacim i ispitujem sta je sta odma sam iso napraviti print svake gljive. I nakon jedno 16 sati sto su stajale na papiru u jednoj plasticnoj posudi u koju zrak nemoze uci svaka je ostavila print i naime 2 vrste su ostavile potpuno crn print..crn kao noc, niti malo smed..bas crn crn..kako sad nemam slike mogu jedino opisat kako su izgledale pa vi ako imate volje dajte neke ideje koja bi mogla biti da se znam provjeriti, a ja cu danas opet otici malo setati sumom i traziti te dvij vrste kojesu ostavile crni print pa ako sam naso nesto dobro idem i probat pojest nema druge
Prva gljiva: Imala je oblik zvoncica, no bez nekih znacajnijih crta ili sara. Cijeli klobuk je bio crne boje.
Druga gljiva: Imala je takoder oblik zvoncica, no ova je na samom vrhu bila neke svjetlo smede boje (ko karamela) a po rubovima klobuka crne crte (pretpostavljam da to zovete listicima) znaci listici crne boje i ostatak gljive je bio bijel..onak sivkasto bijel.
Nadam se da ovi opisi imaju smisla. Takoder se nadam da ce mi netko moci odgovoriti na moje sumnje
Sta mislite jesul to mozda magicne

???????
Edit: bit ce danas i slike tih gljivica ako nadem istih

idem u lov, wish me luck
Evo naso jednu sliku, ja sam naso ovu drugu po redu..ista je gljiva 100%
Uploaded with
ImageShack.us