Kontaminacija, mislim da ti komentar nije na mjestu, i ne mozes savjetovat ljudima da jedu nesto sto nemaju pojma što je. ja znam da si ti to mozda u nekoj posprdnom elementu rekao, ali opet. Mislim da ne znas koliko gljive mogu biti opasne i da ta tvoja teorija o JEDNOj pojedenoj i nece ti biti nista, pada u vodu, jer neke gljive su vrlo vrlo otrovne.
Procitaj malo o trovanju gljiva i o gljivama općenito da bi bolje upoznao njih a i da znas za ubuduće kako te svari jedenja nepoznatih gljiva nije igra. Dali znas da neke gljive otruju tijelo i tek nakon 2-3 tjedna ubiju svojeg domacina???

skerij šit zar ne? pa si sada zamisli...
Domaća zadaća: procitajte
~Osnovne informacije o Gljivama~, jer imam osjecaj da neki to jos nisu
ok ovdje smo konstatirali da nije nista opasno, ali opet... ljudi, psilocibinske vrste ne rastu kod nas. bar ne ove znane. jedine koje mogu navest da rastu na divlje a mogu se pronaci u sloveniji i srbiji jesu
Psilocybe semilanceata, psilosiba serbica, Psilocybe bohemica ali i to smo vec zakljucili i naucili da ih bas nema na bacanje vec treba znati gdje su, ako i rastu uopce negdje.
Psilocybe bohemica
Psilocybe semilanceata
psilocybe serbica
Za sve koje zanimaju moguce psilocibinske gljive: Prvo se raspitaj jel uopce raste nesto na tvojem prostoru, ako raste dobro prouci karakteristike odredene gljive, jer neke su vrlo vrlo slicne. kreni u pohod na gljive ali opet sa rezervom. provjeri sto jedeš, ne trpaj sranja u sebe...
najvjerojatnije umrijet neces, mozda povracanje i proljev ali opet, opreza nikada dosta.
*** Nikada, nikada ne savjetujte nekome da jede nesto ako sam nisi 100% siguran da je bezopasno! ***
MUDRO ljubljeni moji, mudro!