Kako zivimo i dokle ovako?

Sve ono što nam može skrenuti misli od sumorne svakodnevnice...
Shnjic
rank2
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 10 puta

Kako zivimo i dokle ovako?

Post Postao/la Shnjic »

Koliko vas je uspelo da se izvuce iz sistema, u kojoj meri? Da li vam je tesko?
Koliko vas radi ono sto voli? a koliko pliva u govnima i ne zali se previse?

Mene to proganja svaki dan sve zesce... nemam nista u shteku, niti mogu da ustekam, pritom me i za to boli k... upala sam pre 10 godina iz umetnickih voda u ono sto najvise mrzim, u IT... ajde da jurim lovu kao i rad od kuce... 10 godina kasnije u firmi plate kao u supermarketu i od prosle zime 3 dana nedeljno kancelarijski zatvor... i da su plate vece pootpuno nebitno, besmisao je tu i ne planira da ode, niti ga ja odatle teram. Dobrodosao je, predugo sam ga i sminkala.

Nemam vise snage da kampujem po morima i lunjam, a ostatak godine robujem i jedem gloginje i tako u krug.

Trudim se da minimalno radim i iznivelisem zracenje za racunarom i tri dana mucenja sa kolegama za koje realno mislim da ne mogu biti bolje, ali navikla sam na mir i sere mi se od vecine tema koje se vode. I zao mi ih je jer njima samoobmanjivanje mnogo bolje ide, ali cinjenica je da svi pucaju.
Pa gledam da sam sto cesce u prirodi plus svaki dan pre posla setam po jedinoj sumi u gradu, ali to nije dovoljno.
20 minuta od posla do kuce mi uzme ono malo duse... previse upijam sve, bedne, bolesne, dzgembave klimave tinejdzere, mucene kupoholicare, smetaju mi vibracije od saobracaja u market ulazim ko po kazni. Vazduh je kurac, voda je kurac blabla isto svuda. Zivot u gradu uopste nije opcija, a opet eto me tu. koliko je 'moranje'
Zvucim kao zesce sjebana i anksiozna osoba, ali nije bas tako, uvek... xD sa druge strane nemam nikog oko sebe da ima toliko zivotne energije kao ja...

Volim svoje prijatelje ali udaljavam se polako... neki su u flasi, casi, u tanjiru u toksicnim zavrzlamama u glupim ambicijama... nista se ne dovodi u pitanje, price se svode na tuzno mastanje

Pre par meseci sam razmisljala da radim na nekoj farmi konja, cistim malo govna za promenu, bar bih bila na zraku i mogla bih psa sa sobom. Cisto da imam sta da jedem i to ono najskromnije... Medjutim u Srbiji to mozes samo volonterski je l.

Mislila sam i da radim u azilu za pse ali tamo je ekipa ex dzankija i kockara (nemoj neko da mi se vredja), znam ih od pre i nisu bas za gledati ih svaki dan.

Da odem negde preko, ne znam... matorci ce jos koji dan da zive, ovako ih cesce vidjam... a opet bih mogla samo u neku prirodu, da okopavam tudje baste xD

Jedino sto imam opipljivo je i ono najbitnije, carobno mesto, ta kucica u selu moje prababe.. koja cak i nije moja 1/1, ali zbog mene i dimi odzak i niko me nikad nece dirati tu, sem rudnika koji prete huh
Da sam musko pa da idem u nadnice neke, tamo je solidan vukojeb, malo selo, nemam nikakve opcije za zaradu, osim sedenja za racunarom...

Vazno je da sam dosla do tacke gde moram da pauziram sve inace cu se razboleti od trke pacova. Samo da vidim koliko glupo mogu da odigram. no gluplje realno ne moze
U januaru mi se obnavlja odmor, mesec dana odmora, mesec bolovanja, suma, herojska doza, meditacija, negde cu vec stici.

Kako vama ide? Jeste li uspeli da se sakrijete negde? Ima li neko da je odjebao sve i nema nista, al' nista mu i ne treba? 😅
VenloNL
rank2
Ima zahvala: 89 puta
 pohvaljen: 19 puta

Re: Kako zivimo i dokle ovako?

Post Postao/la VenloNL »

Mene je Sistem "utjerao" u dnevnu sobu i malo u dvorište.
Tu se osjećam najsigurnije.I tu uživam.No i tu sam ranjiv,ako Sistem tako želi :ymdevil: Ponekad izađem iz dvorišta na ulicu. (malo sarkazma)
Plaća je za sada redovita,do kad će biti... neznam.
Radim inače u močvari :ymhug:
Zanimljiva ti je tema.Post ima početak i kraj. Kreće lepršavo...utrčala vesela u život,puteljak,leptiri,cvijeće....odjednom močvara puna krokodila.
To je postao standard.
Pobjeći u neki kutak,hmmm.
E sada,kako uživati u tom svom kutku?
Vratiti se u 20 stoljeće,imati 2 koze,par kokoša,bez struje,tople vode,bez novaca ili imati interneta i hodati po šumi punog želuca hrane iz trgovačkog centra.Kad dođeš kući,otuširaš se toplom vodom.Za to trebaju novci.

Svaka promjena iziskuje trud i zlazak iz zone komfora. To je ono najgore.
Zato igram Eurojackpot,nadam se da će mi kapnuti neka lagana,nezarađena para.
Vutra Samotnjak
faceOff
rank10
Ima zahvala: 202 puta
 pohvaljen: 290 puta

Post Postao/la faceOff »

Brzinski...

Drugarice, dekadentni ste. Dekadentni i histerični :D
Ima par eksperimenata sa pacovima koji otprilike mogu objasniti što se događa. U jednom su grupi pacova dali raj. Universe 25 se zove eksperiment. Hrane, vode, svega. Nakon neznam koliko generacija dolazi do sloma civilizacije. Pederizam, čedomorstva....Pogledaj
Drugi eksperiment je takav da pacovima u kavezu daju opciju da biraju napitak sa drogom ili vodu. I pucaju se do besvjesti. Šta da rade drugo u običnom kavezu
U trećem su dali isto opciju droge, vode... Ali kontekst je drugačiji. Veliki prostor, mužjaci, ženke, nešto hrane, ali ne obilato. I jebiga, za najest se trebalo se i fajtat, za stavit nešto pod jaja isto tako, ženke su se trebale borit da odnjeguju potomstvo... I nije bilo narkomana, depresivaca... Obični, regularni pacovi kakvi i trebaju biti

Jesam li okovan sistemom? Mentalno ne! Nisam na jednom radnom mjestu proveo duže od tri godine. Kad mi dopizdi idem. Taj stav mi omogućava da ne ostajem dužan nikome. U trenu reagiram kako hoću. Nemam potrebu kalkulirati. Financijski zato lošije prolazim, ali naučio sam pun kurac toga. Znao bi si napraviti kuću i hvatat se u koštac sa bauštelcima. U par navrata sam po bauštelama.. Godine su u igri. Mogu napraviti brod i koristiti ga, tukao sam oceane i ribario po Jadranu. Godinama. Radio sam i u komercijali, bio šef desetak ljudi u pogonu. Sada klešem kamen i pokušavam naučiti i finese. Ima toga još. Znam uzgojit dobru travu. Križam sorte, kurac palac. Ako treba znam i prodat
Imam force i ne bojim se upotrijebiti ju. Makar bio u krivu.

Ali najbitnije je to što imam pored sebe bića u usporedbi s kojima sam nevažan. Djecu.
Evo ti bezvezni primjer od neki dan.
Mala je davno predala papire za besplatni autobus. Srednja škola. I još nije došao pokaz. Ne samo njoj. I neki vozač, kreten sadistički, zajebava djecu svaki dan oko toga. Njoj neki dan nije dao da uđe i trebalo se ići po nju. Bila je jedini školarac jer je kasnijim busom išla. . .
Sutradan sam otišao na autobusnu, mala ispred mene i on počme vikati. Pogurnem ju naprijed da ode sjesti i nagnem se nad kretena i tiho mu par riječi kažem. Potonio je u sjedalu. Shvatio je sve.
A di je fizika, kemija, matematika... Njihove potrebe, pizdarije, ekscesi...
Nema besmislenosti. Imam dnevnih borbi koje nemaju veze sa mojim željama, duhovnim titrajima, umjetničkim stremljenjima.
Kad odem na selo(a idem čim mala završi srednju i mali osnovnu, poklapa se), neće biti radi duhovnih pobuda, nego iz razloga da me niko ne drži za jaja u vezi hrane i tih pizdarija, da budem naoružana seljačina.
Koliko god to zajebano bilo

Edit:
U stvari najzanimljivije pitanje je koliko možeš biti slobodan u sistemu? Koristit tekovine, navigavat kroz odnose, a mentalno ipak biti slobodan!
Jedrenje u nevremenu je jebena analogija. Valovi tuku na jednu stranu, vjeter se mijenja, struja opet šiba svoje. Mokar si i hladno je. I ne smiješ siliti ništa, nego naći vektor svih sila
Jedini način je taj da si slobodan od straha. Straha od smrti, batina, patnje, gladi, nekomfora... Ako bilo što od tog dođe, jebiga, došlo je i bit će što bude
Priroda nije nježna, surova je. Koji tip ljudi je opstajao u pripizdinama? Sirirovine teške. I to ima svoje zašto. Nema tu puno filozofije, nedoumica, piškio bi kakio bi... Jel mora bit tako? Ne znam, ali tako je
Ustvari mi više ne stvara nervozu ništa što se događa oko mene. Boli me kurac. Pičim svoje
Jedini razlog zašto hoću van je ustvari ništa drugo nego -izazov

That stone Buddha deserves all the birdshit it gets
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
Shnjic
rank2

Post Postao/la Shnjic »

Eh sad histericna, slovo je zajeb. Valjda mogu majci da se predstavim u najgorem svetlu xD
Zaglibila.
Predugo radim, ali ne na sebi.

Svaka cas' faceoff ako tako grizes kroz zivot. Ja sto se tice valova mogu samo da cistim ribu na Aljasci xD

pogledacu eksperiment...
Jasno je da sam pacovka iz trece grupe sa mladuncima ne bih imala kad toliko da mislim o svemu, vec bi radio cist instikt, ali nisam! Tako da izuzmimo potomstvo za sad kao smisao. Nije mi spejsatl na to gorivo.. ili ti nemam za sta da zivim = mogu da zivim za sta hocu.
Jeste vidis doduse tesko kad mora da radis samo radi svoje guzice i da ti to jos nema smisla xD

diskutujemo... zanima me ima li tih izgnanika ili koliko ih poznajemo... mozda ne mogu da se jave jer nemaju net

Venlo radis u mocvari ili maloj bari? xD

Ma sirovine su svuda, samo su na selu manje obrazovani recimo, negde vise zatucani, ali ni to nije neko merilo... zato su fizicki sposobniji i vredniji. Cesto mi i vise prija da se druzim sa tim drugarima planinskim... a ima i jakih faca... i zivlji su, manje zevaju po telefonu, ima stalno nekih dogodovstina, akcijaju, vode i abrove vise, prirodniji tempo nego na asfaltu. Osim sto se pije puno, al' jbg. i to je na selu sladje..Da mene neko pita svi bi trebali nazad u sumu!

Skontacu na prolece bastu, troskovi na minimim i honorarna sljaka da imam za ono sto ne raste tamo.. i vise vremena za sebe.

A sto se tice slobode i strahova, nema mi veci nego da nastavim da zivim mimo sebe. Da postanem dzangrizavi hejter, ispijena olupina... od sebe nema mrdanja, mora tu da bude udobno, bez bicevanja. Jebes ti zivot i celu voznju ako ce sutra da me cepa neka zesca anksioznost, napadi panike picke materine, da se zgrudvam od depresije... zbog sveta koji je takav kakav je i proci ce. Neko bolje pliva u svemu, meni eto ne ide vise. Grad mi nepodnosljivo zaudara na povrsnost, da ne pricam da stvarno zivim uz potok koji je septicka jama, pritom nema mi boljeg mesta ovde od njega xD

Mozda u buducnosti nikne neko normalno eko selo, neka zajednica, a da nisu ono hipi ljubav no drinking no smoking
storm.raver
rank11
Ima zahvala: 97 puta
 pohvaljen: 333 puta

Post Postao/la storm.raver »

VenloNL je napisao/la: 04.12.2024, 12:54 Zato igram Eurojackpot,nadam se da će mi kapnuti neka lagana,nezarađena para.
Da pogađam, takođe radiš u azilu za pse =))
Shnjic je napisao/la: 05.12.2024, 00:51
Teško mi je reći bilo šta što bi ti pomoglo, i sam sebi postavljam slična pitanja. Ne mislim da si dekadentna, a još manje histerična. Često sam i ja pravio ovakve postove kao ti. Univerzalni i magični odgovor ne postoji, ali evo pokušaću da doprinesem i kažem nešto korisno...
Tvoja pozicija nije toliko loša, po mom mišljenju. Imaš relativno prihvatljiv posao, 4 dana kad možeš biti daleko od svega, neki kapital na selu koji možeš da uznapreduješ. Ako želiš da se skroz skloniš, jer deluje da si individualac, možda bi mogla da tražiš full remote posao, dok ne zahuktaš svoje domaćinstvo. Najbolje da otkupiš celu kuću sad kad niko ne mari, jer je vrednost sad najniža, nikad ne znaš da li nekome može da padne na pamet da potražuje svoja prava ili da mu se eventualno digne krc da pravi neki off grid sistem ako ih ponovo počnu zaključivati u kućni pritvor i slično. Ne znam tačno tvoju porodično/imovinsku situaciju ali svejedno, svoj na svome, to ti garantuje spokoj.
Ako si sama i ako nemaš nikog, ako tako misliš da guraš kroz život, moraš da se spremiš za izvesni stepen konstantnog ludila, gde non stop moraš sam sebe da vadiš i motivišeš, pa, za samog sebe, a ako sebe toliko ne voliš, dosadi jako brzo, i samoubistvo više ne deluje kao loša ideja.

Lično nisam klasični "izgnanik", šta god to značilo, ali sam spreman da guram jako daleko pa makar to značilo da živim u kolima/šatoru/šumi i ne jedem po ceo dan i niko pojma nema gde sam, čak ni najbliža rodbina i prijatelji. Bio sam već tu. Taj život je pacovski, i najgore je što stalno, svakog trenutka moraš da donosiš odluke, i što si apsolutno svakog trenutka u nekoj opasnosti ili problemu. I koliko god da mrziš ljude, dođeš u situaciju da su ti na kraju dana nekako potrebni, možda ne da ih vidiš, ali jer imaju nešto što tebi treba. Zato je jako teško biti vuk samotnjak.

Skoro sam imao nesreću da budem smešten u Krnjači, bukvalno sam zvao mesto radioaktivna močvara, favela, a kiriju pojačali na najače. Ne može da se diše, vazduh je smeće, kontejneri se prelivaju od smeća, leti na sve strane, i kao da niko ništa ne primećuje, ili ne mari. Onda posmatram vegetaciju, deluje da joj svo ovo zagađenje ne smeta, taj signal mi je šizofren. Uglavnom, morao sam da pobegnem. Pitam se, kako ovi ljudi mogu da žive ovde i ovako. U manjim mestima je bolje, ali teško je ne primetiti da čoveku šuma, reka i more ima jednu funkciju - deponije. Treba ekologiju učiti decu od 5 godine, a odrasle šamarati (kaznama). Ne vidim drugo rešenje a ni ovo nisam siguran da bi upalilo. Kad putujem na naše Karpate na istoku, i izolujem se od svega, povratak u prestonicu baš kroz istočnu kapiju, prvo što vidim je ikea i neki veliki tržni centar. Odjednom zamišljam ljude da tu nešto kupuju, black friday, vidim sva ona svetla, osećam se preplašeno kao neka divlja životinja. Sneg, mir i tišina, planinski potok, čarobno crveno lišće kao kontrast snegom prekrivenoj šumi, a onda svetla, shopping, brzina, ljudi, kapitalizam. Jednostavno nas je previše u tim sredinama, i drugačije se tu ne može živeti, samo tako može. Da stojiš u redu u pošti, ili u lidlu kao klovn sa onim potrošačkim kolicima, da te zagađuju automobili i gomila bednika, spamuju reklame, sve to se podrazumeva.

Ali sa druge strane, mi sad kao sa nekom setom gledamo život na selu, iako realno ljudi žive tako (sedelački) 10 hiljada godina samo, od nastanka poljoprivrede, dok smo milenijumima pre toga živeli kao lovci sakupljači.
...
Da poentiram, izgleda mi da smo kao vrsta prilično prilagodljivi, i za živimo kao ratnici, i lovci sakupljači, i poljoprivrednici, za rat race u Njujorku, pa čak i za život u Krnjači. Ne verujem da je bilo šta od toga čoveku "u krvi", filozofski rečeno, egzistencija prethodi esenciji. Dalje moraš sama, jer na tebi je da otkriješ kako želiš i možeš da živiš.
:mushroom: learning things :mushroom:
faceOff
rank10
Ima zahvala: 202 puta
 pohvaljen: 290 puta

Post Postao/la faceOff »

Ma zajebavam se sa dekadencijom i histerijom :D
To je kao neki uvod u relacije, samo moj kretenizam ne kuži da neko može ne protumačit to onako kako je meni u glavi.
Obećavam da više neću izvaljivati. Polirati ću izjave :D
U principu Shnjic, volim taj tvoj sentiment :) Duboko je pozitivan i to je ono čega fali. Ljudi sa dušom, emocijom i jajima. I nečim u glavi. Svima bi nam bilo lakše da je više takvih. Kako u belom svetu tako i ovdje na forumu.
Ja se iskreno ne ubrajam u takve. Moji impulsi vonjaju na krv :)

To da ne postoji unaprijed definirana niša je istina. Možemo bušiti rupe na arktičkom ledu i voditi bitke pjevanjem, lovit ljude po tropima i razrezavat im drob da vidimo što su zadnje jeli, posrkat mozak za snagu... Idustrijski tamanit ljude i prirodu, a i pisat haiku o njoj.
Ali jebiga, društvenost je preddefinirana! Za relativno ok nastavak života taj dio je bitan. Možda i bitniji! Možda je čak i preduvjet
Solirat je sranje. A ima ok ljudi za dijeliti život.

Svijet je išao u kurac. Nepovratno. I teško da možemo bilo što tu učiniti. Za radikalne sam poteze, a opet se svede na to da je soliranje sranje

.

That stone Buddha deserves all the birdshit it gets
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
huana.meri
Moderator
Ima zahvala: 254 puta
 pohvaljen: 286 puta

Post Postao/la huana.meri »

kad sistem postane uteg, prestani ic na treninge
vec sam posto ko nekaki prokletnik sistema, veselim se kad vidim da im neide....jel to normalno???
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
Shnjic
rank2

Post Postao/la Shnjic »

Nemoj faceOff da se poliras sad, oce cmicak nekad od toga da izadje :D :x
huana.meri je napisao/la: 05.12.2024, 18:35 kad sistem postane uteg, prestani ic na treninge
vec sam posto ko nekaki prokletnik sistema, veselim se kad vidim da im neide....jel to normalno???
Jeste!

ja sam pocela da tripujem ljude kao neku drugu rasu... da su potpuno inficirani necim stranim i vode rat na suprotnoj strani :mushroom: :mushroom: :mushroom:
storm.raver je napisao/la: 05.12.2024, 11:57
Hvala na ovako posvecenom odgovoru.

Evo me u selu, jedna zena ode iz grada, druga ovde dodje.

Instant dopaminska injekcija kako spustim cizmu na ovu zemljicu

Nije da trazim pomoc, svesna sam da su to licne borbe i jebeni putevi... Lozim se na ovaj forum odavno iz prikrajka pa mi je doslo da pljusnem nesto iz sebe.. i cujem sta vase glavudze rade...

Ti si Storm ziveo kao da te neko jurio :bigsmilee:

Jeste super sto mogu da spojim 6 dana ovde, pa 7 tamo ali sam zato i odlepila.. ogrooman je kontrast. Jos sad u firmi oko nove svi poludeli, dajte pare za jelke, ukrase, kao da je zadnja.
Siii, remote opcija je najlaksa za pocetak odavde i kad bi moglo da se radi 4 sata x 3 dana xD

Ne bi trebalo da bude problema sto se tice kuce... da ne smaram sa celom pricom, ali na neki nacin svima je i cudno, a i drago da sam ja ovde cesto... Deda koji je to prepisao na kevu, moju tetku i jos dve familije ima 93 godine, pa kad on bude skoncao videcu da pokrenem pitanje. Svakako cu u tom slucaju morati da razmisljam o nekom kreditu, a od toga mi se tek kosa na glavi dize.
S druge strane sacekala bih da vidim sta ce se desiti sa pricom oko tih rudnika, vec neko vreme je zatisje, sto je vrlo cudno. Radili su puteve po sumi, zabadali sonde..nasli su zlatoo i bakar... ali kasno ce se ovi seljaci probuditi ako definitivno bace sapu. Polovina u strahu i gluposti negira, u fazonu nema od toga nista, a druga polovina potajno masta da se obogati...saka njih se zalaze i organizuje skupove za ceo kraj, na koje niko iz sela ne ode..to je ta saka sto ne baca djubre u potok

Nije da sam isplanirala da cu ici sama kroz zivot, nego poslednjh par godina ne radim na tome. Morala bih cesce da izlazim u grad ili vise putujem, sve to iziskuje snagu, lovu... Desice se vec nekako, ako treba. I ne bih se potpuno izolovala, verovatno xD generalno sam vrlo socijalna kad sam s ljudima XD dolazila bi ekipa ovde, samo bi vidjanje bilo nesto redje i kvalitetnije :)
Ali ne mislim da je soliranje sranje, mislim da bi svi trebali mnogo vise vremena da provode sami sa sobom. Dobar deo ljudi bezi od toga potpuno.

Mozda bi mogli da pricamo da su ljudi prilagodljivi za par hiljada godina, ali verujem da necemo ni par stotina dogurati ovako. A ako na planeti opstanu samo prilagodljivi na ovako usrani svet nece mi biti zao sto propustam zurku.

I onako postojanje u ovom obliku izgleda kao kavez
AFX
Moderator
Ima zahvala: 589 puta
 pohvaljen: 482 puta

Post Postao/la AFX »

Mi smo nažalost pioniri, i naša svjesnost će nam donesti ništa drugo nego patnju u današnjem svijetu.
Svijet će se promjeniti, no tada nas odavno neće biti.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
huana.meri
Moderator
Ima zahvala: 254 puta
 pohvaljen: 286 puta

Post Postao/la huana.meri »

Ti si Storm ziveo kao da te neko jurio

ma prije bi reko da se on otvorio na prvu, ko nije zivio kao da ga neko goni, nije ziv danas vise...
zamisli plovim prvi put u zivotu, i shvatim da sam nakon 2 tjedna, ja faktor plovidbe, a ne kapetan, sin njegov, susjed, kuhar takodjer njegov...kad sam prekipio, pa popakiro u sred sezone u noci sve svoje stvari, opremu, i ispario u mrak...ostavio bandu sa 38 ljudi na engleskom drugom dorucku da se snalaze, a neznaju jest za stolom kake su svinje...
sjedim ujtro 5 sati, svitanje, gledam na brod iz daljine, palim 3. lulu, niko se nedize...
6 sati, vec sam debelo sve imo spremno...oni krme ko zaklani...
7 sati dolazi kapetan na krmu, onako kurcevito se nasloni na bandu i ceka moju malenkost da ga trknem kavom, a ono salon zakljucan, a ne da voda nije vruca...
kad je krenila panika, nema jaceg osjecaja, dizu se australci, stoka nezna engleski, neznaju di je kljuc od salona, a krvac vam hebem retardirani podmukli....zove kapetan dok ga nisam zablokiro, hbg trebala mi baterija da se mogu mami javit a ne tom debilu...
zove mama za 15 min, kaze moli te da se vratis, hahhah
motaj jos jednu....
pa onda jos trazi po bracu turnus za bijeg na supetar na trajekt, i to da udjem na brod koji me nepozna, nemoguce skoro...
kako je moj brod isplovio, uplovio je od govnara brat, aktiviro nekakog bosanca da me nadje na bracu i rijesi stvar, uzme novce, neznam...
a kad sam skuzio da me krkan trazi, udri akcija bjega s otoka...
zivot je samo u prici rozast, cim izadjes iz svog dvora, lavovi su mala beba napram nas ljudi...
sad sam sigurno zacahuren vec neko vrijeme na svom, samo teram inat i okrenio sam plocu naopako...nema vise na finjaka, kako ste, imam jos pola zivota za sebe, svoje, a ne za stoku koja ti iza ledja odma brusi noz nekakav...
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
Odgovori