anadenanthera peregrina

Svaka biljka, svoja priča. Upoznajte magične biljke i način na koji ih možete uzgojiti.
Odgovori
55cacc2d7823
rank3
Ima zahvala: 102 puta
 pohvaljen: 59 puta

anadenanthera peregrina

Post Postao/la 55cacc2d7823 »

imam dvije biljcice anadenanthere peregrine, stare mjesec i pol dana. vecu zovem Ana, manju Rina - ANAdenanthera peregRINA. klijanje je veoma jednostavno, ubacio sam sjemenke u casu vode sobne temperature. u prvih sat vremena odbace smedji oklop, a nakon 15-18 sati se napuhnu i pocnu bacati klicu, stoga ne preporucam drzati potopljene duze od 24 sata. zatim sam ih prebacio u plasticnu teglu sa miksom zemlje, vermikulita i kokosa. sjemenku sam prekrio sa 3mm substrata, ne preduboko. vrh tegle sam prekrio sa prozirnom folijom i probusio par rupica. sjemenka je izvirila na povrsinu za nekih tri dana nakon cega sam i maknuo prozirnu foliju kako bi bilo strujanja zraka i kako se nebi zabudjilo. primjecujem da ne voli jako mokar substrat, vec joj vise odgovara prozracan i malo suhlji. u vecoj posudi nekoliko puta brze raste nego u manjoj posudi. dok su obje bile malene su rasle istom brzinom, sada Ana u vecoj posudi raste puno brze, vjerovatno im dosta rano treba vise prostora za korjen. polako ih privikavam na direktno sunce. nakon pola sata direktnog sunca pocnu zaklapati listove, a zatim iducih dan-dva stagniraju po pitanju rasta, cini mi se da preferiraju hlad, sto i pise na netu. listove prilikom odlaska ili povratka sa spavanja otvaraju i zatvaraju od dole, a ukoliko se radi o jakom suncu prvo ce pocet zaklapat najgornje. nemam specificne razloge zasto ih uzgajam osim sto sam dobio nekoliko sjemenki pa zasto ne bocnut, volim biljcice. rastu do trideset metara visine.

za sad rastu samo u visinu, zna li netko hoce li kasnije pocet bacat nove sporedne grane? pitam iz razloga tog sto bih ju pokusao drzati nisko dok necu imati prostor za presadit ju van.

dvije sjemenke sam probao u snuffu sa p. harmalom i b. caapi. veoma cudno iskustvo, povracalo mi se na neki neuobicajen i neodredjen nacin, lagana promjena stanja svijesti. kratko trajanje 20-30 minuta.

slika
slika
slika
vanja
rank2
Ima zahvala: 1 put

Re: anadenanthera peregrina

Post Postao/la vanja »

Gde si nabavio semena? Online?
55cacc2d7823
rank3

@vanja semena sam dobio od drugara, on ih je kupio na www.gardenshaman.eu. napominjem da su tri puta morali da salju narudzbu jer prva dva puta nije prosla. rekli su da ubuduce treba da izabere stealth kako bi radili besplatan reship. napravili su iznimku pa je na njihov trosak. dobio sam jos sjemenki nesto kasnije ali nisu klijale, pretpostavljam zbog cuvanja na neadekvatan nacin.

mali update, isprika brzinski napisan. Rina je poklonjena drugaru od kojeg sam dobio sjeme. primjetio sam da biljcica stvarno voli prozracniji substrat i nikako prenatopljen. Ana je veoma brzo rasla ali sam za vremena vrucih dana napravio gresku zalivsi je prekomjernom kolicinom vode. mislio sam da obzirom to sto je popunila cijelu posudu korjenom moze podnjeti tu kolicinu vode, ali bio sam u krivu. nesto kasnije kod presadjivanja iz tri u osamnaest litara posudu sam primjetio lagani root rot koji se manifestirao lagano smedje-crvenom bojom korjenja na dnu same posude, i pretpostavljam da je iz tog razloga glavni izdanak iz kojeg baca nove grane otpao. novi substrat nisam navlazio jer je vec sam po sebi bio vlazan i sada sam bio uvjeren da joj treba manje vlaznosti i prozracniji substrat. desetak dana nakon presadjivanja je nastavila sa rastom. takodje zakljucujem da joj veoma brzo treba veca posuda. dobra drenaza i manje vode, i mislim da nece biti problema. visina biljcice cca 25 cm.

obzirom da je nagnuta prema izvoru svjetlosti, mislim da joj fali sunca, ali kod izlaganja direktnom suncu ubrzo pocne preklapati listove. pokusat cu naci vremena da sjednem koji sat pa iscitam dublje sto mognem naci na internetu.

slika

slika
huana.meri
Moderator
Ima zahvala: 254 puta
 pohvaljen: 286 puta

Post Postao/la huana.meri »

brutala👌🏼, pračko esi to ti...kaka objašnjenja podrobna za dve biljkice, 😆, šta ti se dogodilo, okinilo na vokabularni sector
💪🏼🍄💪🏼🍄💪🏼🍄
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
vanja
rank2

Post Postao/la vanja »

55cacc2d7823 je napisao/la: 27.09.2024, 21:00 @vanja semena sam dobio od drugara, on ih je kupio na www.gardenshaman.eu. napominjem da su tri puta morali da salju narudzbu jer prva dva puta nije prosla. rekli su da ubuduce treba da izabere stealth kako bi radili besplatan reship. napravili su iznimku pa je na njihov trosak. dobio sam jos sjemenki nesto kasnije ali nisu klijale, pretpostavljam zbog cuvanja na neadekvatan nacin.

mali update, isprika brzinski napisan. Rina je poklonjena drugaru od kojeg sam dobio sjeme. primjetio sam da biljcica stvarno voli prozracniji substrat i nikako prenatopljen. Ana je veoma brzo rasla ali sam za vremena vrucih dana napravio gresku zalivsi je prekomjernom kolicinom vode. mislio sam da obzirom to sto je popunila cijelu posudu korjenom moze podnjeti tu kolicinu vode, ali bio sam u krivu. nesto kasnije kod presadjivanja iz tri u osamnaest litara posudu sam primjetio lagani root rot koji se manifestirao lagano smedje-crvenom bojom korjenja na dnu same posude, i pretpostavljam da je iz tog razloga glavni izdanak iz kojeg baca nove grane otpao. novi substrat nisam navlazio jer je vec sam po sebi bio vlazan i sada sam bio uvjeren da joj treba manje vlaznosti i prozracniji substrat. desetak dana nakon presadjivanja je nastavila sa rastom. takodje zakljucujem da joj veoma brzo treba veca posuda. dobra drenaza i manje vode, i mislim da nece biti problema. visina biljcice cca 25 cm.

obzirom da je nagnuta prema izvoru svjetlosti, mislim da joj fali sunca, ali kod izlaganja direktnom suncu ubrzo pocne preklapati listove. pokusat cu naci vremena da sjednem koji sat pa iscitam dublje sto mognem naci na internetu.

slika

slika
Hvala na odgovoru, i izvinjavam se sto ja kasno odgovaram, e sad zanima me jel to seme ilegalno? I da li su vama sitgla semena na kucnu adresu bez problema
55cacc2d7823
rank3

nisam provjeravao radi li se o zakonski reguliranom sjemenu. sjeme sadrzi veoma nisku razinu 5-HO-DMT-a stoga ne znam mjenja li ta stavka nesto. triput su morali da salju jer prva dva puta nije doslo. osim toga nije bilo drugih problema. kod porucivanja treba oznaciti stealth metodu i trebalo bi doci iz prve jer salju iz njemacke ili austrije sto i nisu toliko rizicne zemlje kakvih ima. sjeme sam dobio od drugara. primjetio sam da je klijavost kaktusima bila dosta losa, dok je klijavost AP bila super. svakako bi preporucio da ih pitate na email kakva je situacija sa dostavom za vasu zemlju, iz dosadasnjeg iskustva prodavaci su bili iskreni. hajde ako narucite javite kako je proslo i stavite koju sliku. :)
vanja
rank2

Post Postao/la vanja »

Vazi hocu :)
vanja
rank2

Post Postao/la vanja »

55cacc2d7823 je napisao/la: 10.12.2024, 04:55 nisam provjeravao radi li se o zakonski reguliranom sjemenu. sjeme sadrzi veoma nisku razinu 5-HO-DMT-a stoga ne znam mjenja li ta stavka nesto. triput su morali da salju jer prva dva puta nije doslo. osim toga nije bilo drugih problema. kod porucivanja treba oznaciti stealth metodu i trebalo bi doci iz prve jer salju iz njemacke ili austrije sto i nisu toliko rizicne zemlje kakvih ima. sjeme sam dobio od drugara. primjetio sam da je klijavost kaktusima bila dosta losa, dok je klijavost AP bila super. svakako bi preporucio da ih pitate na email kakva je situacija sa dostavom za vasu zemlju, iz dosadasnjeg iskustva prodavaci su bili iskreni. hajde ako narucite javite kako je proslo i stavite koju sliku. :)
Caoo evo mene opet , nisam jos narucila seme , pre svega me zanima da li si probao tu biljku? Citam da je halucinogena
55cacc2d7823
rank3

dvije sjemenke sam probao u snuffu sa p. harmalom i b. caapi. veoma cudno iskustvo, povracalo mi se na neki neuobicajen i neodredjen nacin, lagana promjena stanja svijesti. kratko trajanje 20-30 minuta.
biljku nisam probao, ali sjeme jesam. na veoma maloj toplini sam grijao sjeme dok nisam mogao skinuti oklop, pomjesao sam sa vodom, caapi, harmalom i bikarbonom. necu pokusavati skoro ili uopste, jako pece kod uvlacenja a i razbolio sam se.

biljka stagnira, nesto joj ne odgovara otkad smo usli u hladnije mjesece i krace dane. kada ce biti smisla napravim update.
Odgovori