Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Tengu
rank3
 pohvaljen: 1 put

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Tengu »

Jeli mi možeš reći gdje ima za nabaviti te sjeme za travnjake i koja je cijena otprilike ?!
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Nemam pojma nažalost. Mislim da sam viđao po bauhausu i sličnim centrima, ali ne znam ni otprilike koliko to košta.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Tengu
rank3

Post Postao/la Tengu »

Napravio sam dvije tegle smeđariža/obična kombinacija omjer 2/1 u korist smeđe, namočio, malo prokuho sterilizirao inficirao i valjda bi to trebalo biti onda ok ...
Gljivica
rank1
Ima zahvala: 2 puta

Post Postao/la Gljivica »

Pozz
Radio sam prema gajdu koji je postavila Red i došao do dijela kad sam u plastičnu posudu stavio 1 cm kejsinga, pol vermikulit pol coco coir, pa raž pa opet kejsing i sve to poklopio i stavio na temperaturu 30C . To sam napravio prije 4 dana i jako malo mi je micelija izbilo . E sad meni to sve nekak smrdi po alkoholu ili tak neki sličan miris ,pa bi vas molio da mi kažete jel to normalno ili...
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Ne valja. Temperatura ti je skoro 10 stupnjeva pre visoka i razvile su ti se bakterije, na žalost šanse su minimalne da ćeš išta uspjet spasit.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Gljivica
rank1
Ima zahvala: 2 puta

Post Postao/la Gljivica »

A jbg , imas pravo temperaturu mi je malo zeznuto odrzavat , imam grijac ali mi on u ovo hladno vrijeme nije mogao drzat temperaturu pa sam stavio blizu radiatora i otisla temperatura na 35. Vise srece drugi put, ucim dok sam ziv! Hvala na brzom odgovoru!
Tengu
rank3

Post Postao/la Tengu »

Nakon što poberem Tampanensis prvi grow, dali da dunkam ili samo malo pošpricam posudu u kojoj su izrasle ?! Ako je špricanje u điru, može neko pojašnjenje koliko puta treba itd. da ne zabrljam, hvla unpr.
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Jel ima neki nacin da sacuvam tegle neko vreme 1-2meseca koje su totalno bele? :ymsmug:
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Shanti
rank7
Ima zahvala: 189 puta
 pohvaljen: 86 puta

Post Postao/la Shanti »

Nisam siguran, al mislim da možeš držat u nekom hladnjaku :-?

Također pitanje: Posuđujem lonac pa me zanima dali mogu supstrat (coco/verm) sterilizirati odmah nakon raži, pa ga steriliziranog čuvati (ako da, kako?), ili to moram napraviti neposredno prije nego što koloniziranu raž dodam u taj supstrat?

Hvala. :mushroom:
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Moze, zasto da ne, ono je bitno da bude sterilno, a ako ga nakon expres lonca drzis u dobrim uslovimaa ostace sterilno.

Pa nista onda ubacujem visak tegli u zamrzivac na 2-3 meseca dok odradim par flusheva.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Odgovori