danko fafanko je napisao/la:Dobro to izgleda, gdje si našao da ne treba bit u mraku i da ne treba imat ni malo zraka?
Evo pogledaj ovaj video:
[media]link[/media]
Dio gdje miješa kolonizirani proso sa kokosom je na oko 1 sat. Vidi se da poptuno zatvara kutije, a nije bušio nikakve rupe. I isto tako je rekao "većina ljudi ovo ne zna, ali za gljive je dobra svjetlost u svim fazama rasta". Ovo sam pročitao i na shrommery, mit je da je za vrijeme kolonizacije, bilo staklenki ili kutije potrebno drzati ih u mraku. Svjetlost će malo pospješiti rast micelija, ali ne znam u kojoj mjeri. U svakom slučaju koliko ja shvaćam svjetlost ili ne, nije toliko bitno.
Ali on drzi to zatvoreno nekih 5 dana ili tako, i onda otvori iako jos nisu uvjeti za fruiting.
Pitao sam istu stvar ne redditu i evo odgovora:
Moje pitanje:
Is this ready to fruit? (my first grow, after 7 days, 100% coconut coir, BRF to bulk)
Odgovori:
1) Yes, the majority of trusted cultivators from the shroomery started putting directly into fruiting conditions when spawning to bulk so I’d say go ahead and flip that lid.
2)This. Differentiating between colonizing and fruiting conditions is turning into a thing of the past.
That looks like an un modded tub, so just set and forget till first flush in ‘growing’ conditions. Which are basically fruiting conditions from day one.
Tema:
https://www.reddit.com/r/shrooms/commen ... er_7_days/