Eto da i ja otvorim svoj prvi dnevnik o svom prvom growu ^^
Znaci nakon sto sam sve temeljito istrazio po forumu odlucio sam se za opciju kukuruz jer mi je najpristupacniji, tj jedini supstrat na kojem mogu pokusat razviti micelij jer sam isao do poljoprivredne trgovine da bi mi rekli da nema ni psenice ni razi ni jecma takoder sam pitao za vermikulit te kokosov treset ali ni to nemaju pa sam odlucio kad se taj cudesni micelij razvije kejsat zemljom

Uglavnom.. kupio sam bio kokicar te sam tegle od pola litre napunio jedno 2/3 i nalio vode da se kukuruz napije, a poklopce probusio ekserom i stavio filter od cigara posto nisam bio u mogucnosti nista drugo staviti.. nakon jedno 14 sati kolko sam vidio upio je poprilicnu kolicinu vode tj nabubrio je pun k* kak bi se reklo, nakon toga sam svaku teglu ispraznio te kukuruz oprao u velikoj cljediljci od svih onih ljusci i sranja i tog sto je ostalo, nakon toga sam ga vratio u tegle i izbusio na poklopcu jos jednu milimetarsku rupicu da kasnije kroz nju ubrizgram spore, nakon toga sam stavio komad alu folije i gumicu i stavio na steriliziranje... e sad jedini moguci problem bi mogao biti to sto sam sve sterilizirao mozda 40min ali nemam obican express lonac nego AMC brzokuhivo posude koje ima svoje postolje na kojem se kuha te posude jako jako brzo postice visoke temperature i zadrzava temperaturu dosta dugo (stara u tom posudu grah koji bi se trebo kuhat 2 sata skuha za 5 minuta, ali doslovno 5 min) tako da kontam da bi to sve trebalo bit dosta sterilno jel haha...nakon sterilizacije je ostalo nesto jako jako malo kapljica po kukuruzu tj wet spotovi kak bi se reklo ali nakon 12 sati hladenja na sobnoj temp kukuruz je upio sve do zadnje kapi(tresao sam teglu vise puta da se raspodjeli preostala voda...
Sto se spori tice, spore su mi stigle sa FSRE-a ali je print bio nekako rijedak pa sam cetvrtinu folije sastrugao u zlicu sve to uvukao u spricu, spricu sam omotao folijom i ostavio jedno 12-13h u frizideru prije ubrizgavanja.
Kad sam spore prebacivao u spricu sterilizirao sam vodu u ex-loncu i onda sam spricu sterilizirao s tako vrucom vodom par puta i onda ju napunio 7ml posto su samo 3 tegle u pitanju i ostavio jedno pola sata u frizideru da se ohladi, pozatvarao sve prozore i vrata i cekao da se zrak smiri u prostoriji, stol i zlicu sam prebrisao alkoholom i cekao da izlapi posto ubija spore jel iglu sam uzario brenerom bio pa nakon toga hladio vatom onom za skidat sminku natopljenom u medicinski alkohol, nakon svake tegle ponovio postupak i preko rupice na foliji stavio homemade flaster(znaci izrezo vatu tu okruglu i na rubove stavio onu hansaplast traku)..
Sto se spori tice, spore su mi stigle sa FSRE-a ali je print bio nekako rijedak pa sam cetvrtinu folije sastrugao u zlicu sve to uvukao u spricu, spricu sam omotao folijom i ostavio jedno 12-13h u frizideru prije ubrizgavanja.
uglavnom spore su sinoc ubacenje u tegle i sad cekamo

https://imgur.com/004Ot1a