Dakle gljive sa kojih je uzeto tkivo za kloniranje su sljedeće:

Za izoliranje tkiva korišten je agar sa ekstraktom zobi po formuli:
Zobene pahuljice 4g (prokuhano 5 min u 50ml vode, zatim procijeđeno i korišten samo broth)
Med 500mg
Agar 1g
Voda 50ml
Tkivo postavljeno na Agar:07.09.2014
Zbog nedostatka petrijevke koristio teglice od baby kašice.
Kao filter koristio micropore u dva sloja.
Znam da su slike katastrofa al' ajd' da se barem nešto vidi

Micelij na agaru se relatavno dobro i brzo razvijao tako da sam već 20.09.2014 inokulirao dvije tegle G1 na pšenici. Tegle su od 720ml. Za grain podlogu sam koristio (po jednoj tegli) 200g žita, 200ml vode i 1g gipsa uz dodatak 2-3 zrnca espresso kafe.

http://oi60.tinypic.com/2chur7q.jpg
Također i na žitu je micelij dosta napredovao, 02.10 sam iz one bolje kolonizirane tegle uradio G2G transfer u odnosu 1:4. 3 tegle žita i jedna tegla do pola napunjena drvenim čepovima. Filteri na poklopcima su napravljeni od sintetičkih cigaret filtera.

Tegle pokrivene alu folijom i ubačene u klasični lonac:

Rub lonca je također pokriven alufolijom kako bi glumio dihtung između lonca i poklopca u nedostatku PC (kriza, jbg nema se za PC). Na isti način sam radio i sterilizaciju G1.
Da bi pressure cooker ostvarivao kakav takav pressure, potrebno mu je nešto što će vršiti pritisak na poklopac. U ovom slučaju, to je dezinficirani zamajac težine 6,8kg.
A zatim spektakl: VW passat lonac sa teglama i žitom spreman za akciju.

Nakon navodne sterilizacije, tegle sa žitom su ubačene u improvizirani glove box gdje su poslije hlađenja na 24 stupnja inokulirane G2G tehnikom. Glove box dezinficiran snažnom koncentracijom granuliranog klora (natrijev-dikloroizocijanurat) a nakon toga i 70% etanolom. Tegle pokrivene sintetičkom gazom djelimično natopljenom alkoholom.

Nakon inokulacije G2 tegle su postavljene na tamno mjesto sa temp. 22-26 C.
Čeka se daljnji razvoj situacije.