Mnogo se toga ovdje raspravlja i govori ali do sada ovu temu nije nitko dodirnuo potpuno.
A tema je "Tek ubrane gljive, sviježe gljive, suhe gljive" te njihov učinak na čovjeka.
Možda če netko više od vas znati neke informacije ali mene zanima koliko i što nestane u gljivama kada se suši? Dali samo psilocin i beocestin(ako postoji u gljivama) oxidiraju i nestaju sušenjem? Kada se to događa? Odnosno koliko gljive mogu biti svježe prije negoli počnu gubiti psilocin?
Moje iskustvo je dramatično između suhih i svježih. Kao i mnogim poznanicima-frendovima.
Od 15grama sviježih što bi bilo 1,5gram suhih dok je preporučena strong doza oko 2grama, prožima me izuzetno euforični tlak, pištanje kao da kipim, te povezani euforični bodyload ili hrvatski euforični tlak kroz vizualne burstove. Pokraj toga znam se nači u zoni ego dissolutiona. I kako me tlak puca, struja euforije izbija iz mene u vizualni dio, u pogled, percepciju svih 5 osjetila. (neču sada o božanstvu itd nego čisto znanstveno)
Ali kada uzmem suhe gljive, čak i doze 2grama taj euforični burst izostaje. Počne piskanje i vizuala koja nikako se ne može usporediti sa sviježim gljivama. Čak sam i 4grama uzeo i nikako da dobim ono što tek ubrane daju. Pitam se zašto? Jer ako psilocibin degradira, a psilocybin se pretvori u psilocin u jetri zar opet nebih trebao imati isti efekt kao i u sviježih?
To me mori lagano!
što li je toliko posebnije u sviježim da ih osječam poput MDA + kratkodjelujuči ACID??
Primjetio sam pokraj toga da ako odstoje 4-6 sati friške gljive u frižideru da opet vrlo rapidno gube efekt, od onog mogučeg več u 6 sati barem 40-50% nestane..mislim na MDA euforiju.
Iskreno zanimaju me vaša iskustva sa sviježim versus sušene.
P.S. Ako je ovo več negdje postavljeno iskreno ja nisam vidio. Ovakav post.
Thanx ljudi.