Molim samo bez ideja - šta ne staviš u podrum,u hladnu prostoriju ili šta ti ja znam....
Razmišljao sam i o tom načinu, čak sam si pripremio 2 hladnjaka od skutera (jedan u box a jedan van) ali nisam imao love za pumpu (mislio sam onu od akvarija),zapravo,imao sam ali zmija u džepu314 je napisao/la:baš razmišljam, treba odvest toplinu, vodeno hlađenje.
pumpa koja lagano vrti i cirkulira kroz splet cijevi vodu kroz box, kupi toplinu i odvodi je van gdje se voda hladi. ali sad, kako se voda hladi....da možda ide preko aluminijskog hladnjaka ili ko na autu, da ventilaotr puše preko tog al hladnjaka i cijevi i taman se ohladi za par stupnjeva.
malo jači projekt i treba ga još razraditit ali mislim da bi funkcioniralo. dvije slike su mi u glavi: automobilski sustav hlađenja motora + vodena hlađenja kompjutera = inkubator sa hlađenjem
Hvala na brizi za spore trihoderme ali trenutno mi je to najmanji problem koji je "lako riješiv" sa pravom pripremom a zamolio sam da mi se daju savjeti oko izrade a ne kućne izolacije, procjena efikasnosti itd.HypnoToad je napisao/la:Do 32 stupnja ambijentalne temperature će gljive izdržat. A ako imaš bar kakvu-takvu izolaciju, maximalna temperatura prostorije nebi smjela biti iznad te razine.
Ali vjeruj mi, u ljetnim mjesecima temperatura je najmanji problem. Počinjući sada s proljećem pa sve do jeseni, a pogotovo usred ljeta, zrak će biti toliko zasićen sporama trihoderme da će biti umjetnost privesti grow kraju. Možeš ti hladiti i izmišljati kakve god komplicirane neefikasne naprave, opet ti to neće pomoći ako ne osiguraš uvjete koji suzbijaju razvoj plijesni.