Ovaj put sam nabavio lonac i koristio pšenicu. Napravio nekih 12-13 staklenki od 0.7 L i sve su uspjele. Probao kukuru, ne ide baš. Probao zob za životinje (neoljuštena) i isto nije loše.
Stavim za koji dan sliku berbe valjda.
Lijevo u vrhu se vidi kontaminacija (zeleno, plijesan), drug koji mi pomaže je to riješio. Problem je nastao vjerojatno zato što smo držali kutije 1/4 otvorene (poklopac stavljen poprijeko na kutiju). Sad je poklopac samo malo podignut (1-2 cm folije), i ostavim ih skroz otvorene nekoliko sati na dan. Inače radi se o sorti Costa Rica, baš me zanima kako će izgledati kad skroz naraste. Je li se spore mogu uzimat čim veo pukne ili je bolje čekati malo? Koliko gljivi treba da ispusti spore nakon što se onaj dio odvoji od klobuka?
pl
BTW nisam uopće čekao fruiting conditions, mogao sam odmah preokrenuti poklopac, ali sam ipak čekao tjedan dana da ih otvorim. Možda bi supstrat bio bolje koloniziran da su bile više zatvorene, ali sam prezadovoljan za sad, tako da sumnjam da može bolje od ovoga. Pinset je odlično ispao, neka sad samo izguraju do kraja haha