Doručak netko?
Re: Doručak netko?
Šalica toplog mlijeka u koju stavim žličicu ghee maslaca + 5 zrna badema + banana + naranča ili mandarina .. u protivnom ako nema voća ondak žitarice sa jogurtom. 

Sat - ćit - ananda - Vigrahi.
Kako kad doruckujem, ako radim onda ga nikako ne preskacem, ako ne radim i sl. preskocim ga tj. pojedem nesto ako sam bas gladan.
Nemam neki univerzalni dorucak, i trudim jesti koliko toliko raznoliko, a jedem sve osim mljeka i mljecnih prerađevina osim maslaca u manjim kolicinama cisto jer je specifican i poprilicno nezamjenjiv u kulinarstvu.
Ovo i nije bas precizno... U principu treba gledati odakle je recept.
Najcesce je to metrickih 250ml iliti 2.5dl, ali imas US cup koji je 240ml, imperialni 284ml i japanski koji je 200ml tj ovaj koji si iznad napisao.
Sve u svemu 250ml (2dl/0,2l) je preciznija mjera.
Nemam neki univerzalni dorucak, i trudim jesti koliko toliko raznoliko, a jedem sve osim mljeka i mljecnih prerađevina osim maslaca u manjim kolicinama cisto jer je specifican i poprilicno nezamjenjiv u kulinarstvu.
dr.manijak je napisao/la:U kulinarstvu kada se kaže šalica/časa misli se na 2dl, a kada se kaže kašika nečega misli se na supenu kašiku, ako kažu kašičica onda je ona mala za kafu.
Ovo i nije bas precizno... U principu treba gledati odakle je recept.
Najcesce je to metrickih 250ml iliti 2.5dl, ali imas US cup koji je 240ml, imperialni 284ml i japanski koji je 200ml tj ovaj koji si iznad napisao.
Sve u svemu 250ml (2dl/0,2l) je preciznija mjera.
The men is now the victim of it's own technology,
the victim of it's own life; instead of being in control of it.
the victim of it's own life; instead of being in control of it.
-
- pohvaljen: 1 put
Ja najčešće preskačem doručak i ujutro popijem crnu kavu bez šećera, ponekad s malo maslaca unutra ako mi baš treba dodatni boost taj dan.
Kada stignu hladniji dani, kao sada recimo, onda napravim doručak koji me ugrije ujutro:
Naribam jabuku i dodam šalicu tople vode i chia sjemenke. Dok se to lagano grije, nasjeckam šaku lješnjaka i dodam to ujutra skupa s malo gorkog kakaa, hrpom cimeta i žličicom meda. Na kraju dodam zobene da se zgusne i to je to.
Bude onako pundekasto zbog chia sjemenki, jako je zasitno i kao da me zagrije ujutro.
Kada stignu hladniji dani, kao sada recimo, onda napravim doručak koji me ugrije ujutro:
Naribam jabuku i dodam šalicu tople vode i chia sjemenke. Dok se to lagano grije, nasjeckam šaku lješnjaka i dodam to ujutra skupa s malo gorkog kakaa, hrpom cimeta i žličicom meda. Na kraju dodam zobene da se zgusne i to je to.
Bude onako pundekasto zbog chia sjemenki, jako je zasitno i kao da me zagrije ujutro.
Ono šta ja radim je totalno nezdravo, tako da me je sram uopće napisati.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
Jebes dorucak. Setnja je najbolji dorucak.TheRainDancer je napisao/la:Ja najčešće preskačem doručak i ujutro popijem crnu kavu bez šećera, ponekad s malo maslaca unutra ako mi baš treba dodatni boost taj dan.

Imam te chia sjemenke a ne koristim jer nekako ih nikad ne stavim nigdje. Bas cu probati ovu varijantu. Samo cu izbaciti zobene jer su bezveze i kakao jer ga nemam. A i ribati jabuku je gnjavaza. Ah mislim da mi treba neki drugi recept.TheRainDancer je napisao/la:Naribam jabuku i dodam šalicu tople vode i chia sjemenke. Dok se to lagano grije, nasjeckam šaku lješnjaka i dodam to ujutra skupa s malo gorkog kakaa, hrpom cimeta i žličicom meda. Na kraju dodam zobene da se zgusne i to je to.
- Vid Svante
- Ima zahvala: 136 puta
- pohvaljen: 70 puta
Meni odičan i zdrav doručak je shake. Stavim mlijeko domaće, zobene ili quinou, rižin zaslađivač, smrznuto šumsko ili borovnice, bananu... nekad puknem psilium klice ili kak se već pišu
ponekad i bubnem ashwagandu. Kad sam se naviknuo na to ne mogu ništa drugo jesti. Nekako dobijem dozu voća koju nikad ne bi maznuo tokom dana.

jedem pahuljice- od meda ili čokolade
Everything you can imagine is possible. 
..Kakva bi nastala tišina kada bi ljudi pričali samo ono što ZNAJU....

..Kakva bi nastala tišina kada bi ljudi pričali samo ono što ZNAJU....

-
Re: Doručak netko?8
Ja navečer stavim zobene u zdjelu ( nekad ih sameljem u mlinu ) , preko stavim orašaste plodove koje isto sameljem u mlinu i narežem malo suhog voća preko toga. To sve polijem vodom da se fino natopi ali ne previše i ostavim da prenoći . U jutru dospem malo mlijeka i ugrijem to sve u mikrovalnoj i bude mi cool . To radim svako jutro i cool je .
edit: Opštepoznato ali malo 'znano u nas je da kad se ostavi suho voce zajedno sa zitom par sati da odstoji, da se dobije posebna energetska hranjivost koja se unoseci to pojedinacno ne bi pojavila , tzv 1+1=3 efekat
SUHO VOĆE NAREZATI U KOMADIĆE DA DODJE DO KULMINACIJE ESENTRIČNIH SPOJEVA
edit: Opštepoznato ali malo 'znano u nas je da kad se ostavi suho voce zajedno sa zitom par sati da odstoji, da se dobije posebna energetska hranjivost koja se unoseci to pojedinacno ne bi pojavila , tzv 1+1=3 efekat

SUHO VOĆE NAREZATI U KOMADIĆE DA DODJE DO KULMINACIJE ESENTRIČNIH SPOJEVA