Marijuana
-
Re: Marijuana
Stavio sam seme da proklija i posle 7 dana je izbacilo sive dlacice. Ima ih oko 50 mozda i vise
i koncentrisane su na jednom kraju semenke.Ovo mi je prvi put da ovo radim i prilicno sam zbunjen.
Sta predstavljaju te svie dlacice?
i koncentrisane su na jednom kraju semenke.Ovo mi je prvi put da ovo radim i prilicno sam zbunjen.
Sta predstavljaju te svie dlacice?
Mucorales plijesan vjerojatno. Da li je sjemenka pukla?
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
-
Onda je plijesan sigurno.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Je li moguce da nikne stabiljka, a na vrh da izbaci sjeme?
Malo sam zbunjena, ne znam kako raste, ako je sjeme izbaceno van na vrhu stabljike... ako neko ima pojma, de prosvijetli molim te!
Malo sam zbunjena, ne znam kako raste, ako je sjeme izbaceno van na vrhu stabljike... ako neko ima pojma, de prosvijetli molim te!

- Devil'sChase
- Ima zahvala: 316 puta
- pohvaljen: 206 puta
"Da, moguće je", sjemena olupina se nije odvojila od prvih listića i zato je "isklijala" s njima van. Ostavi još par dana i možda će se listići sami odvojiti od nje, ako ne i ako biljka nastavi rasti, a olupina ostane, onda ćeš ju lagano uz pomoć pincete i škarica za nokte sama odvojiti.
Moguće je da je o sjemenu riječ...Mada, za ovo doba godine (prerano za outdoor sjeme), te način kako je opisana situacija - prije bi rekao da je u pitanju muška biljka, možda i preflower nekog automatika. Okači sliku tog vrha da ne gatamo. Pozdrav.
- Devil'sChase
- Ima zahvala: 316 puta
- pohvaljen: 206 puta
Ma ne... nisi shvatio
na tek niknuloj biljci je ostatak te sjemenke, tako da se ne radi o nikakvim muskim/zenskim opcijama još... Zašto misliš da je prerano za sadnju, sada je baš dobro, za neke ljude i prekasno vjerojatno 

Sasvim normalna stvar opusti se i uzivaj nemas brige, a mozes i lagano da skines ljusku semena mada ja volim da priroda sama to zavrsiMagica je napisao/la:Je li moguce da nikne stabiljka, a na vrh da izbaci sjeme?

Ima bas jedna prica negde sam procitao ili cuo, kada se gusenica ucauri i leptir unutra se muci da izadje mi mozemo da mu pomognemo da otvorimo cauru za njega da lakse izadje ali time mu ustvari odmazemo jer se nije dovoljno borio i ojacao da sam izadje iz caure pa je samim time slabiji i manje su mu sanse da prezivi u prirodi...

A sadnja moze da se pocne kod nas u nasim podneblju vec od 1 maja ako ne i ranije tako da definitivno nije rano za sadnju napolje mislim vec je jun

Guybrush Threepwood
Ja sam shvatio da je biljka nikla, razvila se (odvegetirala) i da pokazuje već spol. Ako je riječ o biljci koja je zasađena početkom sezone (krajem 4. početkom 5. mjeseca) onda je prerano da je već spolno sazrela, oprašila se i evo sjemenke viri na vrhuMagica je napisao/la:Je li moguce da nikne stabiljka, a na vrh da izbaci sjeme?

Sad razumijem što je u pitanju...u slučaju niske vlage opna/ljuskica sjemenke može zapeti za stabljiku i/ili ne dati kotiledonima da se rašire...trebalo bi oprezno skinuti ljuskicu pincetom, a može se biljčici pomoći da sama to učini podizanjem vlage u boksu.