Smatram se svojevrsnim serijofilom (iako naravno možda netko gleda više serija od mene i to neke za koje ja ni ne znam), no ajmo ovako:
Opisi su najkraćim mogućim crtama jer bih pisao do sutra kad bi svaka serija dobila zasluženu pažnju, a osim toga tu je IMDB, Google, a možete i pitati ako vas štogod zanima
Od onih koje su trenutno u opticaju:
Dexter - krimi, sočna ubojstva, zapleti
Breaking Bad - krimi, drama, bolest, život
True Blood - vampiri, vukodlaci, ljudi, puno ozbiljnije i sočnije od tamo nekih twilinght kvazi filmova
Chuck - komedija, špijunaža, tehnologija, sf
Californication - život jednog kvazi pisca kao da se radi o kakvoj rock zvijezdi
posebna napomena - ako ne znate izšao je PREAIR dakle procurile su kopije na net za prvu i drugu epizodu prije vremena
Stargate Universe - SF serija, dio Stargate sage
The Walking Dead - nova serija, zombiji, apokalipsa, što će vam više?
Prije pogledao i preporučam (neke se možda i nastave):
Stargate Atlantis - SF serija, dio Stargate sage
Aliens in America - meni jedna fakat super serija, nema veze s alienima, već se radi o imigrantu u SAD-u
Hustle - kao što naziv i kaže, prevaranti, varaju na razne načine i obično na komičan način
Weeds- žena dila travu nekih šest sezona... nisam nastavio s gledanjem zadnje sezone, bila je dobra neko vrijeme, tako da sam oko toga li-la
Lost - izgubljeni na otoku i kompliciraju priču do bola
Heroes - iako je zadnja sezona bila fakat za kurac i nisu dovršili seriju
Prison Break - bila je bolja dok nije bila tako razvikana...
Reaper - tip sakuplja duše za vraga jer su mu roditelji svojevremeno prodali dušu vragu, no sve to uz obilne doze nekog posebnog humora
Anime serije:
Bleech - trenutno 302 epizode vani, u svojim krvavim momentima se pokazuje kao stvarno jedan od ponajboljih animea ikad, jako puno mašte je uloženo
Berserk - krvav i sirov, ali i nedovršen, no svejedno top, a i muzika je predobra
Claymore - također za fanove krvavih animea, ovoga puta sa ženskom u glavnoj ulozi =)
Blood + - paaa zanimljiv, dinamičan, krvav, ženska glavna uloga isto
Hellsing - vampirska saga
Devil May Cry - po istoimenoj igrici, dosta dobro napravljeno, glavni lik Dante je polučovjek-poludemon
I posebno bih izdvojio mini seriju "Going Postal" jer je stvarno odlična, smještena u neki više-manje izmišljeni svijet gdje isto tako vlada korupcija, kompetitivnost i volja za nečim boljim. Najbolje kod te miniserije mi je to što se svi u tom fantastičnom svijetu ponašaju kao da su određene stvari najnormalnija stvar, uglavnom shvatit ćete kada/ako je pogledate
Eto tolko, malo, od mene iako bih mogao nabrojati još brdo toga i opisati puno detaljnije