Kontaminacije

Temperatura, vlaga, svjetlo, ventilacija, casing...
Odgovori
popularni

Re: Kontaminacije

Post Postao/la popularni »

evo mene s rezultatima.. ovoga puta mi priprema nije bila baš najbolja, pa se bojim da su i rezultati takvi.. plavo što se počelo pojavljivati se bojim se širi, a isprva sam se nadao da je oksidacija psilocina kao što je Hypno naveo u nekom postu..(a možda čak i je :-ss )

evo par slikica:
http://s1084.photobucket.com/albums/j41 ... ent=02.jpg
http://s1084.photobucket.com/albums/j41 ... ent=03.jpg
http://s1084.photobucket.com/albums/j41 ... ent=04.jpg

pošto ne znam što da napravim, nestrpljivo čekam vaš odgovor.. :ymapplause:
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

hmmm, ne znam, sumnjivo mi je to jako...mislim da ces sve morati baciti :ymsigh:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
mandelbrot
rank8
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la mandelbrot »

To ti je neka plijesan 100%...
z = z*z +c
popularni

ahhhh.. a može biti vrlo vjerovatno, ali jedan dio mene ih ne pušta.. :ymsick:

to plavo se pojavilo na 6 tegli, pa mi je malo čudno da ih je sve jedna plijesanj ili što već zarazilo.. ali prije 15-20 dana su se namočile jer su mi bili u kontejneru s vodom i grijačem, neodvojene.. :(( (ali sada sam im našao SUHO mjesto s odgovarajućom temperaturom!!!)

jeli tko od vas vidio teglu kada oksidira psilocin, pa micelij polavi, ali je sve zdravo? O:-)
jeli to ikako slično ovome? :-\
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Iskreno, meni je ovo jako čudno. Da se radi o plijesni, ona bi napala nekolonizirano zrnje, a koliko mi se čini ova boja je na miceliju. I boja nije dobra, spore svih tih plijesni su smaragdno zelene, a ovo baš baca na plavkasto.
Sada kad si rekao da su bile namočene to ima više smisla, jer uistinu jedna od posljedica stajaće vode na miceliju je plavljenje. Inače mi je bilo čudno da micelij poplavi u tegli. Ali na svoje oči sam vidio kako je na jednom kraju posude u kojoj se nakupilo vode substrat dobio intenzivno plavu boju i kasnije se potpuno oporavio.
Moj savjet je da ih pustiš da rastu, možda se potpuno oporave i budu iskoristive!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
popularni

Baš je plava boja i gledao sam..uopće niti jedno zrno nije taknuto, već se samo kroz micelij probija plavo..u nekima više, u nekima manje.. u nekim teglama se prije pojavilo, u nekima kasije, a sve poslije "potapanja".. također se micelij nastavio razvijati bez problema.. evo, jedna od plavih je dobila i wet spot..to bacam..

a što se pod "potpuno oporave" podrazumijeva..
da taj dio ostane plav, a ostatak tegle pobijeli, ili da se plava boja nekako vrati u bijelu? :)
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Pa da se oporave, nastave živjet, širit i kasnije davat plodna tijela.
A i micelij na tim mjestima se oporavi, plava boja nestane.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
mr. gljiva
rank11
Ima zahvala: 37 puta
 pohvaljen: 97 puta

Post Postao/la mr. gljiva »

da je unutra ovčji sir možda bi dobio roquefort hihi :D
u par navrata sam imao jak micelij koji je doslovce proplakao, bar polovica tegle je znala bit mokra...to je po meni samo zdrava mica :ymparty:
skuliran do jajc :thumbsup:
popularni

evo na kraju balade bi htio jedan savijet.. ovih par tegli nekoloniziranih do kraja, ću ostaviti još 5-6 dana na miru.. ali imam 3 potpuno kolonizirane tegle s plavim dijelovima.. što da radim s njima?!?
hoću li ih poroditi ili što? ..pomozite nama početnicima.. :ymapplause:

Hvala!
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

aa porodi, nemas sto izgubiti, napola si procesa, steta ne izbaciti i vidjeti sto ce biti od toga ;)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Odgovori