Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Deda
rank3
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 14 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Deda »

mushman je napisao/la: 12.12.2022, 12:01
long_pipe_magician je napisao/la: 11.12.2022, 15:14
mushman je napisao/la: 08.12.2022, 13:32
long_pipe_magician je napisao/la: 15.09.2022, 11:57
Čitao sam na shroomeriju da micelij zna čekati dok ne pojede svu hranu s agara pa tek onda kreće na zrnje ali i taj problem sam eliminirao stavljajući agar iz 7. mjeseca koji se također nije proširio.
Mislio sam da su možda temperatura/vlaga/nešto, ali čitavo vrijeme sve radim isto i ako je dosad šljakalo, mogo sam jednom nešto zajebat, ali 3 puta ne...

Zna li netko o ćemu je riječ? Iskustva?
pozdrav, mozes mi ukratko opisati kako pripremas agar ?
10g agara i 10 g potato flakes kuhas u pola litre vode dok ne zakipi i onda steriliziras u express loncu.
potato flakes, jel to ovo ?
https://www.biobio.hr/skrob-od-krumpira-proizvod-31339/

recepti koje sam nasao uglavnom govore o jecmenom sladu + agar, ali to ne mogu nigdje naci.

btw, vezano za sterilizaciju agara. Nabavio sam male staklenke s metalnim poklopcem. Vidio sam negdje da buse rupicu u poklopcu, prekrivaju micropore trakom i onda steriliziraju. Da li je to postupak ili treba nekako drugacije ?

Ima toliko varijacija na temu da se covjek pogubi u sumi informacija.
https://brewshop.hr/proizvod/brewferm-d ... etli-1-kg/
To je jecmeni slad,samo pomjesas sa vodom i to je to,imaju dostavu.
mushman
rank1

Post Postao/la mushman »

Deda je napisao/la: 12.12.2022, 22:27
mushman je napisao/la: 12.12.2022, 12:01
long_pipe_magician je napisao/la: 11.12.2022, 15:14
mushman je napisao/la: 08.12.2022, 13:32
long_pipe_magician je napisao/la: 15.09.2022, 11:57
Čitao sam na shroomeriju da micelij zna čekati dok ne pojede svu hranu s agara pa tek onda kreće na zrnje ali i taj problem sam eliminirao stavljajući agar iz 7. mjeseca koji se također nije proširio.
Mislio sam da su možda temperatura/vlaga/nešto, ali čitavo vrijeme sve radim isto i ako je dosad šljakalo, mogo sam jednom nešto zajebat, ali 3 puta ne...

Zna li netko o ćemu je riječ? Iskustva?
pozdrav, mozes mi ukratko opisati kako pripremas agar ?
10g agara i 10 g potato flakes kuhas u pola litre vode dok ne zakipi i onda steriliziras u express loncu.
potato flakes, jel to ovo ?
https://www.biobio.hr/skrob-od-krumpira-proizvod-31339/

recepti koje sam nasao uglavnom govore o jecmenom sladu + agar, ali to ne mogu nigdje naci.

btw, vezano za sterilizaciju agara. Nabavio sam male staklenke s metalnim poklopcem. Vidio sam negdje da buse rupicu u poklopcu, prekrivaju micropore trakom i onda steriliziraju. Da li je to postupak ili treba nekako drugacije ?

Ima toliko varijacija na temu da se covjek pogubi u sumi informacija.
https://brewshop.hr/proizvod/brewferm-d ... etli-1-kg/
To je jecmeni slad,samo pomjesas sa vodom i to je to,imaju dostavu.
Hvala, ali malo (puno ?) sam paranoican i ne narucujem preko neta nista sto mogu kupiti fizicki i platiti gotovinom. Tko zna tko sve cita ovaj forum.
zm051
rank2
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la zm051 »

Malo sam zabrljao tako da sam inokulirao raz i brf i sada sam se sjetio da nisam uopce razmisljao o inkubatoru.
Kako da najbrze i najlakse napravim inkubator da mi drzi to na nekoj temperaturi od cca 24 stupnjeva ?
faceOff
rank10
Ima zahvala: 202 puta
 pohvaljen: 290 puta

Post Postao/la faceOff »

zm051 je napisao/la: 06.01.2023, 17:03 Kako da najbrze i najlakse napravim inkubator da mi drzi to na nekoj temperaturi od cca 24 stupnjeva ?
slika

Ovo su aparati protiv komaraca. Možda ih imaš.
Staviš tegle i ove aparate u neki lavor, kutiju... omotaš dekom ili nečim.

That stone Buddha deserves all the birdshit it gets
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
AFX
Moderator
Ima zahvala: 589 puta
 pohvaljen: 482 puta

Post Postao/la AFX »

Grijač za reptile, ili stavi grijač za akvarij u posudu vode..
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
cunty
rank2

Post Postao/la cunty »

AFX je napisao/la: 08.01.2023, 19:28 Grijač za reptile, ili stavi grijač za akvarij u posudu vode..
Probao sam ja s tim grijacem za akvarij ali voda stalno isparava pa moram non stop pazit da ne ostane suh.
Da li je moguce da se micelij stvori na temperaturi od 19 C ?

Napravio sam BRF teglice i teglice od razi pred 9 dana ali ni traga od micelija.

BRF sam sterilizirao u expres loncu, a teglice s razi u pecnici jer ne stanu u expres lonac od 6L.
faceOff
rank10
Ima zahvala: 202 puta
 pohvaljen: 290 puta

Post Postao/la faceOff »

Na toj temperaturi mic slabo napreduje, a stvara se dosta kondenzacije u tegli koja curi po stjenkama i na kraju završi na dnu tegle. I eto sranja.

Par postova gore sam predložio one grijače za tablete protiv komaraca. Učinkovito, a jednostavno za popizdit. U zatvorenoj kutiji, omotanoj dekom, vrhunski odrađuju
posao.

Al ko voli bespotrebno trošit i komplicirat... samo naprijed

That stone Buddha deserves all the birdshit it gets
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
huana.meri
Moderator
Ima zahvala: 254 puta
 pohvaljen: 286 puta

Post Postao/la huana.meri »

nemoguće da nemaš u kući mjesto koje je toplo skroz, prek dana kak griješ a prek noći nek padne malo na 15, i manje ako ide...
no sikiriki, dont waste energy....
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
AFX
Moderator
Ima zahvala: 589 puta
 pohvaljen: 482 puta

Post Postao/la AFX »

cunty je napisao/la: 17.01.2023, 14:41
AFX je napisao/la: 08.01.2023, 19:28 Grijač za reptile, ili stavi grijač za akvarij u posudu vode..
Probao sam ja s tim grijacem za akvarij ali voda stalno isparava pa moram non stop pazit da ne ostane suh.
Da li je moguce da se micelij stvori na temperaturi od 19 C ?

Napravio sam BRF teglice i teglice od razi pred 9 dana ali ni traga od micelija.

BRF sam sterilizirao u expres loncu, a teglice s razi u pecnici jer ne stanu u expres lonac od 6L.
Stavi ga u zatvorenu posudu vode..dio gdje je poklopac obloži s vrećicom ili prođi s onim toplim ljepilom pa neće isparavati nego ćeš imati jednu teglu koja će grijati sve konstantno..
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
cunty
rank2

Post Postao/la cunty »

faceOff je napisao/la: 17.01.2023, 17:50 Na toj temperaturi mic slabo napreduje, a stvara se dosta kondenzacije u tegli koja curi po stjenkama i na kraju završi na dnu tegle. I eto sranja.

Par postova gore sam predložio one grijače za tablete protiv komaraca. Učinkovito, a jednostavno za popizdit. U zatvorenoj kutiji, omotanoj dekom, vrhunski odrađuju
posao.

Al ko voli bespotrebno trošit i komplicirat... samo naprijed
Cijenim prijedlog ali mi ono izgleda kao fire hazard. Bed mi je to ostavit preko dana, unattended.
Odgovori