long_pipe_magician je napisao/la: ↑15.09.2022, 11:57
Čitao sam na shroomeriju da micelij zna čekati dok ne pojede svu hranu s agara pa tek onda kreće na zrnje ali i taj problem sam eliminirao stavljajući agar iz 7. mjeseca koji se također nije proširio.
Mislio sam da su možda temperatura/vlaga/nešto, ali čitavo vrijeme sve radim isto i ako je dosad šljakalo, mogo sam jednom nešto zajebat, ali 3 puta ne...
Zna li netko o ćemu je riječ? Iskustva?
pozdrav, mozes mi ukratko opisati kako pripremas agar ?
10g agara i 10 g potato flakes kuhas u pola litre vode dok ne zakipi i onda steriliziras u express loncu.
recepti koje sam nasao uglavnom govore o jecmenom sladu + agar, ali to ne mogu nigdje naci.
btw, vezano za sterilizaciju agara. Nabavio sam male staklenke s metalnim poklopcem. Vidio sam negdje da buse rupicu u poklopcu, prekrivaju micropore trakom i onda steriliziraju. Da li je to postupak ili treba nekako drugacije ?
Ima toliko varijacija na temu da se covjek pogubi u sumi informacija.
long_pipe_magician je napisao/la: ↑15.09.2022, 11:57
Čitao sam na shroomeriju da micelij zna čekati dok ne pojede svu hranu s agara pa tek onda kreće na zrnje ali i taj problem sam eliminirao stavljajući agar iz 7. mjeseca koji se također nije proširio.
Mislio sam da su možda temperatura/vlaga/nešto, ali čitavo vrijeme sve radim isto i ako je dosad šljakalo, mogo sam jednom nešto zajebat, ali 3 puta ne...
Zna li netko o ćemu je riječ? Iskustva?
pozdrav, mozes mi ukratko opisati kako pripremas agar ?
10g agara i 10 g potato flakes kuhas u pola litre vode dok ne zakipi i onda steriliziras u express loncu.
recepti koje sam nasao uglavnom govore o jecmenom sladu + agar, ali to ne mogu nigdje naci.
btw, vezano za sterilizaciju agara. Nabavio sam male staklenke s metalnim poklopcem. Vidio sam negdje da buse rupicu u poklopcu, prekrivaju micropore trakom i onda steriliziraju. Da li je to postupak ili treba nekako drugacije ?
Ima toliko varijacija na temu da se covjek pogubi u sumi informacija.
Malo sam zabrljao tako da sam inokulirao raz i brf i sada sam se sjetio da nisam uopce razmisljao o inkubatoru.
Kako da najbrze i najlakse napravim inkubator da mi drzi to na nekoj temperaturi od cca 24 stupnjeva ?
AFX je napisao/la: ↑08.01.2023, 19:28
Grijač za reptile, ili stavi grijač za akvarij u posudu vode..
Probao sam ja s tim grijacem za akvarij ali voda stalno isparava pa moram non stop pazit da ne ostane suh.
Da li je moguce da se micelij stvori na temperaturi od 19 C ?
Napravio sam BRF teglice i teglice od razi pred 9 dana ali ni traga od micelija.
BRF sam sterilizirao u expres loncu, a teglice s razi u pecnici jer ne stanu u expres lonac od 6L.
Na toj temperaturi mic slabo napreduje, a stvara se dosta kondenzacije u tegli koja curi po stjenkama i na kraju završi na dnu tegle. I eto sranja.
Par postova gore sam predložio one grijače za tablete protiv komaraca. Učinkovito, a jednostavno za popizdit. U zatvorenoj kutiji, omotanoj dekom, vrhunski odrađuju
posao.
Al ko voli bespotrebno trošit i komplicirat... samo naprijed
no sikiriki, dont waste energy....
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš
AFX je napisao/la: ↑08.01.2023, 19:28
Grijač za reptile, ili stavi grijač za akvarij u posudu vode..
Probao sam ja s tim grijacem za akvarij ali voda stalno isparava pa moram non stop pazit da ne ostane suh.
Da li je moguce da se micelij stvori na temperaturi od 19 C ?
Napravio sam BRF teglice i teglice od razi pred 9 dana ali ni traga od micelija.
BRF sam sterilizirao u expres loncu, a teglice s razi u pecnici jer ne stanu u expres lonac od 6L.
Stavi ga u zatvorenu posudu vode..dio gdje je poklopac obloži s vrećicom ili prođi s onim toplim ljepilom pa neće isparavati nego ćeš imati jednu teglu koja će grijati sve konstantno..
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
faceOff je napisao/la: ↑17.01.2023, 17:50
Na toj temperaturi mic slabo napreduje, a stvara se dosta kondenzacije u tegli koja curi po stjenkama i na kraju završi na dnu tegle. I eto sranja.
Par postova gore sam predložio one grijače za tablete protiv komaraca. Učinkovito, a jednostavno za popizdit. U zatvorenoj kutiji, omotanoj dekom, vrhunski odrađuju
posao.
Al ko voli bespotrebno trošit i komplicirat... samo naprijed
Cijenim prijedlog ali mi ono izgleda kao fire hazard. Bed mi je to ostavit preko dana, unattended.