Lov na Psilocybe u divljini

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
storm.raver
rank11
Ima zahvala: 97 puta
 pohvaljen: 333 puta

Re: Lov na Psilocybe u divljini

Post Postao/la storm.raver »

Danas sam bio u potrazi, uspeo sam naći samo 4 pečurke, iako sam bio satima u šumi. Jednu na 600m u bukovoj šumi, tri na 900m u borovoj šumi. Ne znam da li ću imati vremena da ih tražim opet, ali drago mi je da sam ih i ove godine našao, pa makar i u ovom mizernom broju.

slika
:mushroom: learning things :mushroom:
n00bX
rank2
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 5 puta

Post Postao/la n00bX »

Tokom ove jeseni se kisa nije lepo poklopila sa nizim temperaturama koje pogoduju ovoj vrsti, koliko vidim kise nigde na vidiku ni u narednom periodu. Ako bude doslo do naglolg pada temperature pre prve naredne pojave vecih padavina, bice to onda propala godina za serbice.
ibach
rank1

Post Postao/la ibach »

Poštovanje!
Ima li netko raspoložen za odlazak u gljivarenje...
Ja sam u blizini Karlovca.
ibach
rank1

Post Postao/la ibach »

Koja planina?
storm.raver
rank11

Kaleee javiii seee. Oči ovog foruma su uperene u tebe. :ymparty:
Očekujem od tebe i nasumičnog da se vratite sa Jablanika sa po dve kile....inače neću da vas vidim ovde, ima da urgiram hipnou da vas banuje =))
nasumicnoime
rank2
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 3 puta

Post Postao/la nasumicnoime »

Svaka cast Stefane, ja sam bio u laganoj setnji sa drugarima pa nisam imao mnogo vremena da ih trazim.
Na mestu onog prethodnog ogromnog patcha sam nasao samo par abortiranih pinova, a na drugom mestu 3 razvijene gljive u grupici, sem toga nigde nista. Uslovi deluju ok, sve je vlazno, ali ih nema, mada bih verovatno nasao vise da sam lepo razgledao.
Cini mi se da na svakom patchu daju po samo jedan flush godisnje, barem sam stekao takav utisak u ovih par godina.
Imao sam velike srece da naletim na njih u onoj kolicini u sred oktobra, pa ih imam dovoljno za mnogo godina, sad ih trazim samo rekreativno. Srecno svima u trazenju
storm.raver
rank11

Mislim da se ispucao patch u startu dok je bilo vlage u supstratu, siguran sam da bi ih bilo još da nije bilo mesec dana suše, suvo vreme ih abortira. Recimo bio sam na Povlenu pre oko dve nedelje i nisam našao ni jednu gljivu, ne samo serbiku. Bio je doduše jedan Lactarius delicious u hladu smreke. Ali bilo je jako suvo svugde. Sada ima vlage jer su bile kiše ali izgleda džabe. Ove godine je baš bio kratak prozor u kojem su mogle da se nađu, i to je baš trebalo biti na pravom mestu za dobar ulov.

Čekam još da se kale reportuje, bar da je našao koji primerak.
kale.kikor
rank5
Ima zahvala: 48 puta
 pohvaljen: 42 puta

Post Postao/la kale.kikor »

Razocaracu vas, nisam ih nasao, jer ih nisam trazio, bar ne kad je trebalo.
Planirao sam lov za danas, ali kako zadjih nedelju dana skoro kap nije pala, a i pocetak sezone je bio slab, nisam hteo da rizikujem jos jedan neuspeh.
Vec sam bio pre desetak dana, vrh jablanika sam presao u kratkim rukavima, jbg ja sam 160 km od jablanika, nije da mogu svaki dan didem tamo, a i potraga zavisi od vas; ako ste nasli nesto u velikim kolicinama, eto i mene, ali ovako kad nema nista... isti scenario ko prosle sezone, nisam ih nasao u sumi, pa sam uzeo da ih gajim, samo sto u to tek ne zelim da ulazim.

Iskreno, ne bi mi smetalo ako se vise i ne sretnemo. ''Pokazale'' su mi sta su umele, sto sam od prilike ceo zivot i znao, samo sam bio previse lenj da se promenim, pomogle su, nemogu da gresim dusu, ali ipak mislim da su odgovori prostiji nego sto mislimo, i da cemo ih tesko naci kroz curke il kakvu drugu drogu, IAKOOOOO, naglasavam, mogu pomoci.

A vama svaka cast!
Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode, sve si premudroscu stvorio.
n00bX
rank2
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 5 puta

Post Postao/la n00bX »

Bio sam i ja u lovu na pomenutim planinama pre par dana, ali neki opsti utisak koji sam stekao je da je veoma suvo, ono sto me je u startu obeshrabrilo i nateralo da skratim svoj psihodelicni gljivolov, to su nedostatak adekvatne kolicine padavina i odsustvo drugih gljiva. Predaje nema, ceka se nova kolicina padavina! :bigsmilee:

Kale, "curke" ne daju nikakve odgovore, niti lece od bilo kakvih problema, one cine to da imas veci stepen mentalne hramonije odredjen period, a kada covek ima mentalnu harmoniju, onda je srecan. Naravno, mentalna harmonija daje izuzetnu cistocu i finocu u pogledu misli, sto omogucava neverovatno dobre introspekcije, ali takodje i neverovatnu senzoriku i motoriku. Ono sto "curke" sustinski rade, jeste da te uce, a uce te da je mentalna harmonija najbitnija stvar. Da bi neko odrzao mentalnu harmoniju kojom su ga naucile "curke", on nece uzimati "curke" opet, nego ce traziti neku drugu motivaciju i ispunjenost u zivotu koja ce mu dati energiju i volju da istraje u tome.
Odgovori