Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Firmus
rank11
Ima zahvala: 305 puta
 pohvaljen: 262 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Firmus »

storm.raver je napisao/la: 18.11.2021, 11:20 Super izgleda :ymapplause:
Firmus postao lerdi dok me nije bilo :ymparty:
Haha Raver zajebo sam te, ovo je bilo mozda prije godinu ipo ili tako, a i nije bila kutija kod mene nego u frenda. ja sam "samo" napravio kutiju a on je zracio i prskao. ali sam mu krivo savjetovao da drzi otvorenu pola sata na dan pa je uvatila kontaminacija i imali smo samo taj flush koji je bio brutalan.

bas me bila posrala sreca, sad se mucim godinama tu da dobijem 10% ovog...

ja sam samo pocetnik, ali samo treba slijedit upute, bit pedantan i uporan i malo eksperimentirati da vidis sta najbolje pase... prelijen sam cak i da napravim agar a vec imam sve sastojke. tako da s rezervom neka prima savjete od mene ;)

sve sta zelim je da imam 5 g za trip jednom mjesecno, ali ovo je toliko dobro da moram i na na prijatelje mislit. acid je zabavan ali bas izmori i uvati me nekad takva paranoja da je jednom malo falilo da pocmem bjezat iz stana jer sam se usro da dolaze po mene.
storm.raver
rank11
Ima zahvala: 97 puta
 pohvaljen: 333 puta

Post Postao/la storm.raver »

Lol ja mislio zadnji grow...Vidi se da je bio brutalan.
Pinset savršen.
:mushroom: learning things :mushroom:
kale.kikor
rank5
Ima zahvala: 48 puta
 pohvaljen: 42 puta

Post Postao/la kale.kikor »

Firmus, druze moj neznani, hvala na pomoci i informacijama
micelijum u brf kolacima napreduje, ali mnogo sporije u odnosu na tegle sa zitaricama i skroz drugacije izgleda
gledao sam nekog tipa sa youtube-a za recept te sam ubacio odprilike 3,5:1 vermikulit i brasno, mozda je premalo hrane za mic pa zato sporo raste
za sada ne vidim nikakve kontaminacije koje mi sad uopste ne trebaju s obzirom da sam ceo print spiskao sto na agar sto na sprice tako da se nadam najboljem.
a ovaj monotub je strava =p~
da li si slucajno merio koliko je na kraju ispalo suvih ili svezih?
Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode, sve si premudroscu stvorio.
Firmus
rank11

Post Postao/la Firmus »

Pa da, vjerojatno je premalo hrane, svi koriste 2:1:1 omjer, nezz zasto je taj lik to preporucio, ali sretno sa time. Ne sjecam se vise koliko je bilo ali mislim da je ispalo oko 50 g suhih samo iz tog jednog flusha ;)
kale.kikor
rank5

to je do jaja puno dosta fungica, ali sam mislio da bi imalo vise sa obzirom da si tu imao prepun monotub
tu ima oko 300-400 pecurkica, nesto mi je cudno da prosecna sveza pecurka ima oko 2 grama stoga suva oko 0,2 jer je oko 90% voda
mozes li mi reci kako ih susis? skapirao sam koliko sam se informisao da je bolje da se brze osuse nego sporije, pa da li je pametno da, ako ih jedan dan budem obrao, ubracim u rernu na 75 C sa ventilatorom na on i malo odskrinutim vratima? wocu tink abaut det?
kale.kikor
rank5

nisam uspeo da skapiram stoga imam pitanje-kako se pravi nova tema?
zeleo bi detaljno da opisem moj rad u still air box-u, koliko vidim nema takve teme, a vi biste me ispravili gde gresim i pomogli bi onima koji manje znaju.
da li je to uopste pametno sa obzirom da nikad uzivo nisam video suvu ili svezu curku ?? komicna tragedija
Firmus
rank11

Post Postao/la Firmus »

Radi slobodno, nece da skodi ;) Al najbolje pogledaj neki video na yt, ima dosta kanala dobrih.
slika
jagodica.bobica
rank2
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 7 puta

Post Postao/la jagodica.bobica »

Poz ekipa, treba mi savet. Da li se isplati kupovati ove turske ekspres lonce sa kupujem prodajem? Cena im je oko 4500 za 15 litara. Da li mislite da mogu uspesno da odrade sterilizaciju? Ponuda polovnih i kvalitetnih ekspres lonaca je ocaj, a ne daje mi se bas 200 evra za neki fensi.
nek se sruši ceo svet ako neće preokret
jagodica.bobica
rank2
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 7 puta

Post Postao/la jagodica.bobica »

Da li je obavezno za dezinfekciju koristiti izopropil alkohol i gde on moze da se kupi?
Gde ima da se kupi velika kanta sa dobrim poklopcem za pasterizaciju supstrata?
nek se sruši ceo svet ako neće preokret
Firmus
rank11

Post Postao/la Firmus »

jagodica.bobica je napisao/la: 21.11.2021, 22:42 Poz ekipa, treba mi savet. Da li se isplati kupovati ove turske ekspres lonce sa kupujem prodajem? Cena im je oko 4500 za 15 litara. Da li mislite da mogu uspesno da odrade sterilizaciju? Ponuda polovnih i kvalitetnih ekspres lonaca je ocaj, a ne daje mi se bas 200 evra za neki fensi.
Ja koristim taj turski koji ide do 11 bara, kuham 2:30 h i imao sam na pocetku uspjeh vise od 50%, sad malo manje, ali svakako nije lose kuhat i malo duze. Ali koristim i rešetku na dnu od grila, tj nešto da malo podigne tegle jer nevalja da su skroz na dnu. A ne treba ti izopropilni alkohol, skroz je dovoljan etanol od 70% i naravno plamen za skalper i iglu.
Odgovori