Druga pak ekipa ljudi govori kako viša temperatura ne utječe na potenciju gljiva te da je normala da se suše na višim temperaturama. Primjer za to se navodi čaj ( gljive se zalijevaju vrelom vodom te poslije toga konzumiraju, što bi značilo da bi ta vrelina uništila psihodelične sastojke gljive). Sad ne znam može li se porediti sušenje samih gljiva i ovo jer je ovo već faza konzumacije gljiva.
Jedna stvar je sigurna, da Sunce tj. UV zrake utječnu znatno na potenciju gljiva tako da ih nije preporučljivo sušiti na Suncu.
Ja koliko bih savjetovao, što sam do sada skupio znanja, da je najbolje osušiti gljive prirodno, znači na zraku/propuhu 3-4 dana. Mogu se toliko lijepo osušiti da budu hrskave kao krekeri. Ako se pak ne uspiju do te mjere osušiti, onda ih u posljednjoj fazi sušenja jednostavno staviti iza kompa, tv-a, neke grijalice lagano upaljene i sl. gdje ima toplog zraka koji struji i to je to.

EDIT: Ako u nečemu griješim, molim da me netko ispravi. Toliko ja znanja do sada imam o tome.