Lov na Psilocybe u divljini
Re: Lov na Psilocybe u divljini
Pozdrav ekipa, jel ima koga iz (okolice) Zagreba da je za lov na psy gljive? 

Ljudi, pronašao sam toliko različitih gljiva danas na površini od 30m kvadratnih i jedna od njih neodoljivo podseća na golden teacher strain. Okacicu sve slike koje imam. Može li neko identifikovati koje su gljive u pitanju i da li sam ulovio psilocibinsku?
100% nije "golden teacher" i 99.9% nije psihoaktivna.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
I ja kazem 100% nije GT ali podseca, pogotovo mene koji nisam nikad probao magicne gljive i nestrpljiv sam da prodjem kroz to iskustvo 
Ne znam zasto je upload slika ovoliko cudan i sto ne mogu direktno da okacim slike no, evo ih:

Ne znam zasto je upload slika ovoliko cudan i sto ne mogu direktno da okacim slike no, evo ih:

Prve 3 slike su vjerovatno Leccinum vrsta, ali idući put obavezno okači i slike donje strane.
Zadnja slika je Russula aeruginea.
Zadnja slika je Russula aeruginea.
Nisam hteo da ih za džabe berem i ubijam... A ta prva, je l' da da podseća malo na GT?
elem, nju sam doneo kuci, iseći cu je pa cu slikati

Kad ubereš zrelu, otvorenu gljivu, ti nju ne ubijaš, to je samo plod, i ti s tim branjem raznosiš njene spore na sebi kilometrima uokolo! Znači samo joj činiš dobro. Njeno "stablo" je ispod zemlje, to je organizam koji jede, živi i raste.
Nisam duboko upoznat u gljive, moram da priznam. Ova sto sam je ubro je verovatno mlada. Slikao sam je iz vise uglova. Zanimljivo je da je ispod kape glatka skroz. A ovu trecu sam ubacio cisto da pitam da li je jestiva. I zanima me gde si ti naucio toliko o gljivama?