Imam problema sa wet spotom. Ne mogu da provalim sta radim pogresno.
Koristim raz i namakao sam je izmedju 12 i 24 sata, nekad u frizideru a nekad ne. Posle namakanja sam je dobro prosusio fenom ili na suncu da se uopste ni najmanje ne lepi za teglicu, znaci da nema vode uopste.Sterilizaciju u ekspres loncu sam radio izmedju 45 min i 2 sata takod da kad pocne da sisti smanjim sa 3 na 2 ringlu i ostavim tako. Inace kad vadim tegle uglavnom ne ostane ni malo vode u ekspres loncu. Vode sa sporama sam ubrizgao izmedju 1-2ml po tegli. Na teglicama sam posle ubacivanja spora drzao foliju i nisam. Takodje koristio sam tegle od 370dcl i 720dcl sa rupama od oko 8mm i provucenom sintetickom vatom. Drzao sam je na temperaturi izmedju 24 i 28 stepeni. Takodje tegle su bile u ormanu i na podu na plocicama. Nisam ih drzao u posebnom boksu. I bez obzira na sve te varijacije u vecini slucajeva mi se javi i to me bas nervira. Mozda zato sto je leto i ima vise vlaznosti i temperature su visoke pa se desi, nemam pojma. Inace desi se da se neka tegla potpuno kolonizuje.
Probao sam jednom i sa kukuruzom kokicarom ali na njemu se jako slabo i sporo hvatao micelijum. Cini mi se da se posle 24h ne napije dovoljno vode, bude tvrd i dalje.
Pomagajte, sta da radim. Bas ludim oko toga. Muka mi je vise.