Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Napraviš malo manje rupe, malo više njih, pa ih ne trebaš zatvarati ni sa čime. Dapače, daleko je bolje kad je protok zraka slobodan.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Dajte mi recite jer nigdje ne vidim da je netko iskoristio ječam kod uzgoja!
Jel se on može iskoristiti?
Jel se on može iskoristiti?
- Vid Svante
- Ima zahvala: 136 puta
- pohvaljen: 70 puta
Nisam primjetio da je netko to koristio, možda da probaš pa ćemo vidjet. Al zašto bi koristio ječam? Baš je Hypno neki dan rekao kako je pšenica najhranjivija a nakon toga raž. Valjda želiš gljivicama dati najbolju klopu? 

Ma imam ga kod kuće dosta pa da isprobam.
Može se uzgojit,ima na Shroomeryu uzgoja sa Ječmom (barley) pa ću isprobat i ja.
Može se uzgojit,ima na Shroomeryu uzgoja sa Ječmom (barley) pa ću isprobat i ja.
S ječmom može, s ječmenom kašom koja se kod nas može kupiti u svakom marketu je u najmanju ruku diskutabilno. Zrna ječma u njoj su polirana, svi korisni mikroelementi su eliminirani, ostaje samo UH, i kad ih skuhaš dobiješ, pa, kašu, slijepljenu raspadnutu masu kroz koju micelij jako teško prodire. Eto, samo da znaš što da očekuješ. Ja sam jednom davno probao s ječmom (ječmenom kašom) i gori supstrat ne mogu ni zamisliti.
Naravno da hoču,hvala na info vezan uz kašu.
Na Shroomeryu sam našao i sklerocij na ječmu.
Ima post gdje je lik uzgajao Tampanensis na mislim 5 vrsta žitarica te napravio usporedbu sa konačnim rezultatom berbe.
Ječam (barley) je na drugom mjestu.U tih pet žitarica nije koristio zob za koji kažu da daje najbolje rezultate.Valjda
Na Shroomeryu sam našao i sklerocij na ječmu.
Ima post gdje je lik uzgajao Tampanensis na mislim 5 vrsta žitarica te napravio usporedbu sa konačnim rezultatom berbe.
Ječam (barley) je na drugom mjestu.U tih pet žitarica nije koristio zob za koji kažu da daje najbolje rezultate.Valjda
Zob se isto raskuha i raspadne, u bilo kojem obliku.
Ja nisam nigdje vidio za kupiti ječam u cjelovitom obliku, a uz sve lako dostupne dobre žitarice nije ni bilo potrebe. Obično ljudi koriste ječmenu kašu jer je najlakša za nabaviti, ima je u svakom kvartovskom dućanu, ali se definitivno isplati potražiti nešto bolje jer je jednostavno užasna.
Ja nisam nigdje vidio za kupiti ječam u cjelovitom obliku, a uz sve lako dostupne dobre žitarice nije ni bilo potrebe. Obično ljudi koriste ječmenu kašu jer je najlakša za nabaviti, ima je u svakom kvartovskom dućanu, ali se definitivno isplati potražiti nešto bolje jer je jednostavno užasna.
Ekipa...
Stigle spore, sutra ide izrada šprice i sterilizacija pšenice. Prvi grow i jedno pitanje. Kad ubacim spore u tegle temperatura mora biti oko 26 C, to sam mislio izvesti tako da u plastiku u kojoj ce mi rasti gljive ubacim vodu i u tu vodu stavljam tegle uz pomoć nekog grijača za akvarije namjestim željenu temperaturu vode 26 C. Zanima me dali je to dobra metoda ili postoje neka bolja riješenja za osigurati pogodnu temperaturu za razvoj micelja. Hvala.
Stigle spore, sutra ide izrada šprice i sterilizacija pšenice. Prvi grow i jedno pitanje. Kad ubacim spore u tegle temperatura mora biti oko 26 C, to sam mislio izvesti tako da u plastiku u kojoj ce mi rasti gljive ubacim vodu i u tu vodu stavljam tegle uz pomoć nekog grijača za akvarije namjestim željenu temperaturu vode 26 C. Zanima me dali je to dobra metoda ili postoje neka bolja riješenja za osigurati pogodnu temperaturu za razvoj micelja. Hvala.
NEEE!!!!
To stvarno nije nikako dobra ideja... Pokušavati održavati sterilne uvjete u toploj kaljugi prepunoj bakterija...
Stavi ih na vrh ormara, temperature rastu svakim danom, trebat će im 5 dana duže al šta sad.
To stvarno nije nikako dobra ideja... Pokušavati održavati sterilne uvjete u toploj kaljugi prepunoj bakterija...
Stavi ih na vrh ormara, temperature rastu svakim danom, trebat će im 5 dana duže al šta sad.