Trenutno sam osjetio potrebu da sa vama svima podjelim svoja iskustva i zapažanja kroz život u zadnje vrijeme. Ima već neko vrijeme , točnije nekih mjesec dana, otkako sam počeo sa mikrodoziranjem gljiva. Šta da Vam kažem, osim da ne mogu da vjerujem kakve stvari doživaljavam i šta sve osjetim što inače ne bih sigurno tako, na taj način osjetio. Prelijepe i delikatne situacije svakodnevnog života koje prije nisam primjećivao. Često kada me ljudi pitaju kako sam, ja odgovaram glasno „Odlično!“ i zbilja se tako osjećam, nevjerovatno i živo i kako treba da bude. Moj život se definitivno promijenio na bolje, u svakom mogućem smislu. Treba svakako napomenuti da sam jeo veće količine gljiva nekoliko puta i onda jednostavno osjetio da sam mnogo toga naučio i da sad za sad ne treba tripati više, samo pomalo jesti. Stvorila se jasna relacija između mene i gljiva moglo bi se reći, jer su mi uvelike promijenile život, što je samo po sebi nevjerovatno!

Htio bih spomeniti stvari poput uživanja u Suncu, zanesenosti poput djeteta, one istinske sreće jer je šuma prelijepa i kolač ima dobar okus. Shvaćate, Sretan zbog svega što mi se dešava i što jeste. Shvatio sam da je Svijet prelijepo mjesto i da sreća ne znači nužno „imati puno“ ili imati nešto jebeno i opako, skupo i sl. Shvatio sam da najfiniji i najdelikatniji osjećaj Sreće i Zadovoljstva leži u malim stvarima, stvarima koje su svuda oko nas, i koje su u nama.
Promijenio sam se, veoma.. Opušteniji sam sa ljudima, puno! Laganije i opuštenije gledam na sve situacije koje se preda mnom nađu. Izbacio sam loše i negativne ljude iz svog života, tj. napravio neku selekciju te se okružio dobrim i pozitivnim.

Znate onaj feeling kad osjetite da trebate da uradite nešto i da vam intuicija govori da je to dobra stvar. Ja sam se po tome počeo voditi jer, Intuicija nikada ne laže i ne griješi. To znači slušati sam sebe. Prestao sam puno razmišljati i moglo bi se reći, počeo sam više slušati sebe.

Još jedna genijalna stvar kod mikrodoziranja gljivica je to što imate taj genijalni Fokus i boost moglo bi se reći. Nevjerovatne vam ideje padaju na pamet i realizirate ih brzo. Stvari postaju jasnije. U sekundi nešto promislim i shvatim, za šta bi se inače dugo vremena pitao je li moguće. Ovako promislim i vidim na čemu sam veoma brzo heh

Znam često pojesti mikrodozu i otići na fax na predavanje nekog gostujućeg profesora i zbilja ga slušati, pažljivo, i analizirati tvrdnje koje se tu iznesu. Recimo da sam veoma moćne trenutke tu doživio. I odlično je što i nakon 3-4 ili 5 sati predavanja, ja budem i dalje u Fokusu i zbilja slušam čovjeka šta mi priča. I puno češće diskutiram sa profesorima što prije nije bio običaj.Možda i pretjerano opušteno, (iako je fax opušteniji od srednje škole, i dalje postoji autoritet profesora i potlačenost učenika-studenta). Ali sve opet dobro ispadne.

Volio bih studirati fakultet koji te uči o nutrini čovjeka, bića.. postojanju i svemu .. Shvatio sam sada da se taj fakultet zapravo naziva – Život. Heh

Treba napomenuti da veoma često meditiram, većinom svaki dan i to mi isto genijalno leži sa gljivicama. To čovjeka čisti i balansira, postavlja u pravo ležište.
Sve ovo osjećam i gledam kao jednu veliku prekretnicu u mom životu. Pozitivnu i dobru zbilja

Treba isto napomenuti, ja bih to nazvao, velika emotivnost ! Recimo to ovako. Puno ste osjećajniji i više iskazujete osjećaje. To je malo i čudno i dobro. Više osjećate i sreću i tugu. Prirodnije.

„Osjetljivost je oblik inteligencije, beskorisno je pokušati objasniti onima koji je nemaju.“ – Sufijska mudrost
Što se tiče same količine i učestalosti mikrodoziranja, hmm, ovako . Doze se kreću između 0.3-0.4 g suhih gljiva. Točnije, najljepše mi je 0.33 g heh. Lijep broj.

Što se tiče učestalosti uzimanja mikrodoze hmm.. tu ima isto dosta varijacija. Nekada jedem mikrodozu par dana za redom i tako mi odgovara, a nekada pojedem mikrodozu i onda ne jedem dan-dva. (Tako se zapravo preporučuje mikrodoziranje po uputsvu Dr. Fadimana. On preporučuje uzimanje midrodoze jedan dan, sutra dan promatranja i treći dan off i sve tako) Recimo da sam sve to malo prilagodio sebi, kako meni štima i prija.

Stekao sam neke lijepe navike, .. slabije tj. gotovo i ne pijem alkohol i ne leži mi toliko. Osjetim da postanem tup kada ga pijem. Druga stvar, ne pušim cigare. Ima već dugo da nisam zapalio i ono sada shvaćam zašto ne pušim hah

I tako ljudi moji eto, to su neka moja zapažanja i misli koja se već odavno spremam prebaciti na papir i evo, osjetih da je sada dobar trenutak za to tj. da imam dovoljno informacija za podijeliti sa vama.
Trenutna ideja koju bih volio sprovesti je ta da napravim tinkturu od gljivica i da mi majka počne konzumirati to. Malo je skeptična i sve joj je to full čudno i neobično, ali vjerujem da će to ispasti isto na dobro sve.
Zbilja bih svakom preporučio da se okuša sa mikrodoziranjem gljivica ako želi raditi na sebi i svom napretku. Ako želi ulagati u sebe. (Gljivice mi se čine malo logičnijim izborom za mikrodoziranje od LSD-a jer je to ipak priroda stvorila i tako.To još ostaje nedoumica dok ne probam i mikrodoziranje sa acidom, ako naravno bude prilike. Tada bi se to moglo fino uporediti.

Za sada veliki pozdrav svim Majka članovima i ekipi i budite mi svi dobri veseli !

P.S. Ono čime sam ja ostao očaran i zadivljen. Uživajte u nevjerovatnoj ljepoti

https://www.youtube.com/watch?v=OlU0WglcwRc&app=desktop