prvo malo brundanja, a onda o boxu

medutim, jedan slucajan susret me bas inspirirao da ponovo sve pokusam, vidim da li mi printevi jos valjaju, da li cu sada nakon sta sam se malo 'ocistio' od proslih neuspjeha davati bolju energiju cijeom prijektu i samim gljivama. ijec je o jednom nasem frajeru s foruma cije sam guidove koristio i koje danas koristim kao referencu na svoj uzgoj. necu vise od toga reci jer nikad ne znas
za pocetak sam napravio box. vec ga dugo imam u glavi, ne izgleda identicno kao sto sam si zamislio, ali tu je negdje. prije godinu ipo sam imao relativno uspjesan projekt sa pleksiglasom, to je jako lijepo izgedalo, ali niti nakon upgradeanja sa stroporom i jos nekim sitnicama nije bio dobar za odrzavanje topline i vlaznosti.
novi box izgleda ovako

trenutno mjerim kolko dobro drzi temperaturu, i gdje da stavim grijac - na dno, ili izmedu plasticnih boxeva. cini da se da je izmedu njih najbolja raspodjela temperature, iako bih to trebao provjeriti i dok su dva centimetra vode u svakom (vlaga + ustaljenija temperatura). sam box drzi odlicno, sa ovih 20°C kolko je sada, do 26°C u oba plasticna boxa je dosao u nekih 10ak minuta. grijac je od 25W.

kukica za vrata

nogice za box sam napravio od pluta, prerezao par cepova i zavidao ih za dno jer sam kupio vide koje su 2mm duze od debljine OSB ploce, pa sam ostavio suvenire po parketu u vidu ogrebotina.

u box cu jos staviti timer (12/12) i traku ledica koje davat plavkastu svjetlost, negdje na forumu sam procitao da

eto, toliko o tome, nadam se da ce se i buducim stanovnicima svidat kolko i meni