Lov na Psilocybe u divljini

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Perun
rank8
Ima zahvala: 143 puta
 pohvaljen: 51 put

Re: Lov na Psilocybe u divljini

Post Postao/la Perun »

Kod nas?
Ko prije umre duže je vječan
demztrippingballz
rank2
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 2 puta

Post Postao/la demztrippingballz »

Pozz za sve ja sam nov na ovom forumu nisam znao da postoji haha. ali sam na shroomery od davno ne postam ali citam threadove :bigsmilee: vidim kako more ljudi HypnoToada sa ID-om gliva, moje pitanje je sto niko ne zeli potraziti Amanita Muscariu? nema psilocybina ali vas i ona moze uciniti "high" ako je pripremite kako treba i mnoge je lakse napraviti ID :cheesy: sto se tice mog iskustva sa trazenjem psilocybe gljiva u divljini.. ni jednu nisam nasao, ali sam trazio samo proslje godine i to iskljucivo P. semilanceatu, ove godine bi trebao opet pokusati, ali ovaj put cu traziti Serbicu koja je rjetka, ali ona bas poplavi tako da je teze pogrjesiti u ID-u, a potrudit cu se da nadjem panaeolus s. - cinctulus.. Zamolio bi HypnoToada da nam ispirica je li ikad nasao Amanita Muscariu (glupo pitanje 99.99% sam siguran da jeste ali eto :p ) i qko moze savjete kad bi se isplatilo traziti. pozzzzz :cheesy:
merky
rank1

Post Postao/la merky »

Eeee ekipa, mislite da ima panaeolusa cinctulusa sad sredinom 3. Mjeseca?
f0rss4k3n
rank1

Post Postao/la f0rss4k3n »

Neki dan bio sam na planini i mogu sa sigurnoscu reci da sam vidio Psilocybe semilanceata, psilosiba serbica, Psilocybe bohemica mislio sam da su otrovne pa sam ih pogazio nogama. =))
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

A ja mogu sa jos vecom sigurnoscu reci da definitivno nisu bile nikakve Psilocybe.
Coprinellus micaceus najvjerojatnije, sada krecu pomalo.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Devil'sChase
Moderator
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Post Postao/la Devil'sChase »

Nema apsolutno nikakvog smisla gaziti gljive samo zato što su otrovne. Viđam to često kod ljudi na selu, i žao mi je jako što su ljudi zatupljeni tamo tako po pitanju prirode. Čovjek nije kriterij zbog kojeg postoje gljive, starije su nezamislivo od njega i to što čovjeku nešto ne paše ne znači da po pravilima prirode ne treba biti tu.
HypnoToad
Moderator

Dobra stvar je što gljive sasvim dobro podnose ljudski idijotizam. Samo neka oni gaze 'gljive' koliko god žele, ocito nisu svjesni činjenice da na taj način unistavaju samo privremeno plodno tijelo i raznose spore u krugu mnogo kilometara na sebi, dok ni na koji nacin ne ostecuju maticni, podzemni organizam.
Tako da možete gaziti i šutati gljive do mile volje, one će vam biti zahvalne!
Devil'sChase
Moderator
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Post Postao/la Devil'sChase »

Naravno, no nije ovdje stvar u gljivama, nego je stvar u čovjeku i neovisno o tome što uništavaju samo mali nadzemni dio ogromnog underground organizma, ljudi to ne znaju, i misle da ubijaju gljivu, a sam čin je odraz ljudske svijesti, jer moraju uništiti sve što nije po njihovoj volji, i zato ipak mi je žao što ih šutaju jer šutaju sami sebe svojom glupošću.
HypnoToad
Moderator

Naravno, ali to je iskljucivo njihova stvar, i odraz njihove svijesti. Opet kazem, oni misle da unistavaju, ali svojom mrznjom ustvari cine dobro. Borba protiv ljudske gluposti i mrznje iz mog gledista je sasvim uzaludna, i pokusaji edukacije vode samo do jos vece vlastite frustracije. Svaki covjek se mora osvijestit samostalno, forsiranje rijetko daje pozitivne rezultate. I na kraju, razlog za neki cin je potpuno nevazan i brzo padne u zaborav, rezultati i posljedice su ono sto ostaje.
demztrippingballz
rank2
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 2 puta

Post Postao/la demztrippingballz »

Zdravo raja, evo samo da podsjetim pocetnike da ce uskoro sezona Panaeolus cinctulus-a :cheesy:
Mislim da se vec sad isplati prosetati mozda se i posreci nekom pa nadje :bigsmilee:
Odgovori