Last minute pitanja
- Beyond Le Fov
- Ima zahvala: 425 puta
- pohvaljen: 1455 puta
Re: Last minute pitanja
logično da, al kod mene se pokazalo u praksi da konstantni rad te pulsne pumpice iz nekog razloga ne isušuje zrak u boxu, kondenzacija je konstanta po stjenkama i gljive izrastu bez problema s dovoljnom zalihom vode. Možda ovisi koliko ih je i kojih su dimenzija rupice za van, i debljina filtra preko njih. isto imam par puta jaču pumpicu od kapaciteta boxa ali pumpa prvo u pola metarnu cijev debljine 2cm, i onda ona u box.
Nemam pumpicu pa pričam po nekoj logici. Sorry Farmeru ak te zbunjujem krivim informacijama! Ali ja imam ventilator od laptopa u kartonskoj kutiji s malim rupicama i to mi služi za sušenje gljiva. Pa ako to isušuje brijao sam da je tako i s growboxom.
Jeli moguće pregradit otvor pumpice, stavit cijev u jedan dio, pa nek dio puše direkt van, a samo dio u box? Pa da tak smanjiš kapacitet protoka? Mislim, glupo je palit pumpicu 4 puta na dan, jer je onda isto ko da ju i nemaš. Bar što se tiće brige o boxu.
Moj box slabo dihta, pa me ne jebe provjetravanje, dobro rastu i s jednim provjetravanjem dnevno. Sad mjerim, imam box od 135 litara
Jeli moguće pregradit otvor pumpice, stavit cijev u jedan dio, pa nek dio puše direkt van, a samo dio u box? Pa da tak smanjiš kapacitet protoka? Mislim, glupo je palit pumpicu 4 puta na dan, jer je onda isto ko da ju i nemaš. Bar što se tiće brige o boxu.
Moj box slabo dihta, pa me ne jebe provjetravanje, dobro rastu i s jednim provjetravanjem dnevno. Sad mjerim, imam box od 135 litara

Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
Hvala vam , i nema veze ne zbunjujes me. Spricnuo sam par puta box sada ima kondenza, a nije mi problem paliti 4x na dan pumpicu mogu kupiti i timer .Nego ja mislim da sam mozda prerano prebacio na frutanje (7 dana poslije kejsanja) i vec 3 dana se nista ne mjenja na temp oko 23c evo i slike
Sta vi mislite?Re: Last minute pitanja
Izgleda dobro. Ništa previše se ni neće događati do pojave pinova. A to bi trebalo bit za 2-3 dana 

Kejsano je prije 9 dana, danas je vec drugi dan frutanja i slike su tako nesto 2-3 dana stare ali isto izgleda nista se nije promjenilo
Sve to dobro izgleda, krenuće one ne brini 

Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Pozz, jel moze neko da mi pomogne imao sam vec 1 branje potopio sam supstrat vratio ga ali sam u medjuvremenu stavio jos jednu posudu i na vrhu kao da ima neke prasine neznam ni ja uglavnom pocela je danas sa pinanjem ali me ta "prasina" malo brine jer su mi obje posude u istom boxu a prva posuda koju sam flush-ovo je izbacila 2 velike gljive vece nego inace i malo drugacije od proslih postavit cu i sliku pa vidite.
Bio bih zahvalan kad bi mi neko odgovorio da vidim hocu li je bacit ili sta iako je pocela radjat gljivice, moze li mi preci nesto iz nje u drugu posudu!?Re: Last minute pitanja
Uf, na mobu sam pa ne vidim najbolje. Uglavnom, ako je plijesan, prešla je na drugu posudu 100%! Znači za 2-3 dana će ti i druga otić u kurac. Taman da pobereš ove gljive.
Gljive izgledaju ok, normalno je da su veće u drugom flushu.
Jedino kaj možeš sad je žlicom vadit kontaminirani dio i tako probat istjerat flush do kraja. Smanji temp na 20-22 stupnja..
Gljive izgledaju ok, normalno je da su veće u drugom flushu.
Jedino kaj možeš sad je žlicom vadit kontaminirani dio i tako probat istjerat flush do kraja. Smanji temp na 20-22 stupnja..
znaci iako nema nista zeleno moze biti kontam. a nemogu nista izvaditi jer nije to samo na nekim mjestima nego je citava povrsina one druge posude kao prasnjava. ja mislim da mi se to desilo zbog vate pamucne(natpljene alkoholom) skojom sam brisao posude pa je vjerovatno nit ostala. jel moguce to ili je nesto drugo? i sta ako ostavim ovako da mi raste i iz ove posude jer su tek pocele iz nje rasti gljive hoce li biti lose ili sta?
Ako nisi siguran da je kontaminirano najbolje pričekat dan-dva pa vidjet dali se povećava. Ima neka siva plijesan koja je tak praškasta i suha.
Dok je djelomična kontam. ja vadim zaražene djelove i gljive budu ok. Ovak ti iskreno nebi savjetovao, jebeš par gljiva.. Znam da ti je prvi il drugi grow i teško ti se oprostit od kejkova, ali tak ti je to..
Ne vjerujem da je od niti vate ako je bila natopljena alkoholom. Ovo je vlažna godina, ima plijesni posvuda. Ja najčešće zajebem kod dunjkanja...
Dok je djelomična kontam. ja vadim zaražene djelove i gljive budu ok. Ovak ti iskreno nebi savjetovao, jebeš par gljiva.. Znam da ti je prvi il drugi grow i teško ti se oprostit od kejkova, ali tak ti je to..
Ne vjerujem da je od niti vate ako je bila natopljena alkoholom. Ovo je vlažna godina, ima plijesni posvuda. Ja najčešće zajebem kod dunjkanja...