jedan sasvim opušten ženski grow :)
- Klaypex Delusion
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 33 puta
Re: jedan sasvim opušten ženski grow :)
10 grama svježih = 1 gram suhih. +/- male razlike =)
"Since that day, I haven't been the same" 

Za nekoga tko nije iskusan(samo nagađanje), a pogotovo što se žena tiče (jer su ne rijetko puno osjetljivije na aktivne sastojke) bih preporučio 1.5g suhih...sto bi bilo otprilike 15 do 20 g svjezih. Iako i to moze biti jaka doza...
Mokro/suho se računa: Mokro x 0,08 = Suho (Odnosno, najčešće je suho negdje cca 1/12 mokrog.
Npr. 150g svježe x 0,08 = 12g suho
Svatko tko to radi "češće" znat će da nije stvar doze, bar sto se gljiva tice...jer se ponekad manje doze mogu ciniti daleko intenzivnijima nego vece. Cisti primjer: jednom me 2g isprašilo za ne povjerovat, a drugi put me pak 4.5g tek fino opustilo za chill.
Ja daleko najviše navijam za čaj...
Nasjeckat gljive na sitno (meni bolje svjeze), iscjedit limun na to...prelit kipucom vodom i uz povremeno mijesanje nek odstoji 20ak minuta. Gljive dobro procjedit i bacit(netko i pojede), a čaj srknuti. Po želji se može dodati i nekakav caj radi okusa... Ide nesto vise od pola salice vode po osobi.

Mokro/suho se računa: Mokro x 0,08 = Suho (Odnosno, najčešće je suho negdje cca 1/12 mokrog.
Npr. 150g svježe x 0,08 = 12g suho
Svatko tko to radi "češće" znat će da nije stvar doze, bar sto se gljiva tice...jer se ponekad manje doze mogu ciniti daleko intenzivnijima nego vece. Cisti primjer: jednom me 2g isprašilo za ne povjerovat, a drugi put me pak 4.5g tek fino opustilo za chill.

Ja daleko najviše navijam za čaj...

Nasjeckat gljive na sitno (meni bolje svjeze), iscjedit limun na to...prelit kipucom vodom i uz povremeno mijesanje nek odstoji 20ak minuta. Gljive dobro procjedit i bacit(netko i pojede), a čaj srknuti. Po želji se može dodati i nekakav caj radi okusa... Ide nesto vise od pola salice vode po osobi.

"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
hvala Gorda, caj cu svakako probati, samo koliko se onda gljiva stavlja u caj? ja sam uzela na kraju 15 gr svjezih, bio mi je prvi put i bilo je...huh!!! jos se prikupljam i sabiram...
Stavis 10g svjezih u caj i ok...ili 7-8 ako bi jos ublazila.
Poslao sam ti na PP poruku, ili mail, sad vise ne znam sta sam poslao, ali ugl jedan dokument, pa baci oko ako zelis...ima zanimljivih stvari za pocitati.

Poslao sam ti na PP poruku, ili mail, sad vise ne znam sta sam poslao, ali ugl jedan dokument, pa baci oko ako zelis...ima zanimljivih stvari za pocitati.

"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Ili pak u juhu, sa juhom fini mini krem od gljiva. Nemaš pojma da si ih pojeo 

Jedno pitanje mozda glupo ali moram
Koji kukuruz koristite za grow e kukuruz secerac ? 

Guybrush Threepwood
- Klaypex Delusion
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 33 puta
Možeš i kukuruz kokičar i/ili onaj obični domaći.
Više manje bilo koju žitaricu. Ne baš bilo koju ali rastu skoro na svemu.
Više manje bilo koju žitaricu. Ne baš bilo koju ali rastu skoro na svemu.
"Since that day, I haven't been the same"