Kontaminacije

Temperatura, vlaga, svjetlo, ventilacija, casing...
Odgovori
Failure

Re: Kontaminacije

Post Postao/la Failure »

Evo me opet. Prestao sam muckati tegle i svi se vratilo normali. Sada su se pinovi vec formirali i izgledalo sve 5 do jutros :( slika

Uploaded with ImageShack.us
Losa je slika ali bebe, vecina njih, je poplavila. Zasto? Temp nije prelazila 30 stepeni, visoka je ali nisam mogao stvoriti bolji uvjet? Jedno pitanje. Nisam oblijepio teglu u kojoj sam uzgajao i gljivice su pocele rasti sa strane, onako uz plastiku ispod vermaca pa me zanima mozda su se one ugnojile pa i sve drugo ili..? Nznm vise stvarno sto da ucinim. :-w
mandelbrot
rank8
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la mandelbrot »

Malo je mutna slika ali ovo sto rastu sa strane to nema veze(makar bi bilo bolje da si obljepio stranice sa folijom ili nekom neprozirnom trakom, bit ce ti tesko sa strane i od ispod ubrat)....jel moguce da su ti te male gljive jednostavno abortusi zbog pre malo svjezeg zraka? Kod abortusa klobuk potamni i gljiva pretane rasti. Jel cijela gljiva druge boje ili samo klobuk?
z = z*z +c
Failure

Post Postao/la Failure »

Cijela gljiva je potamnjela a sto mi pada na pamet je vrucina i premalo vlage, Mozda?
mandelbrot
rank8
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la mandelbrot »

Sumnjam da je temperatura jer meni normalno rastu na temperaturi od 31, 32 i nemam uopce abortusa. Nisam jos ovo vidio, probaj malo bolju sliku stavit ako mozes. Mozda netko od iskusnijih ima kakvu ideju? Buduci da ti je box proziran, da li vidis neke cudne boje s donje strane, nesto sto bi ukazivalo na kontaminaciju ispod casinga?
z = z*z +c
krasta-zg
rank5
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la krasta-zg »

najvjerovatnije abortusi...
Kažu da ce smak svijeta 2012.E pa neće, jer moj jogurt vrijedi do 2013.
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

najvjerojatnije abortusi i premala vlaga unutar kontejnera, moguce?
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Failure

Post Postao/la Failure »

Je moguce je. Abortuse da poberem (vecinu njih) :-ss i bacim a drugo da ostavljam dalje? Sumnjicav sam jer ih je preko pola poplavilo a htijeo bih saznati zbog cega su se razvili abortusi i kako to sprijeciti jer me ceka druga tura pa nebih htio napraviti istu pogresku.
kontaminacija
rank5
 pohvaljen: 9 puta

Post Postao/la kontaminacija »

šta kad dno staklenke onako lagano požuti od vode pri dnu ?
jel se to broji u kontaminacije :D
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

ne bi trebalo biti nikakve druge boje unutar tegle, sto god da krene, znaci da se razvija nesto..i samo ce biti gore :P jedino ako micelij to uspije "pojest" ili uspori razvoj...tko zna

paa abortusi su neizbjezni ako ne uzgajas u optimalnim uvjetima, samo ih poberi. i bit ce ih manje u drugoj turi. samo neka bude vlage i svjezeg zraka i nize temp, i bit ce dobro.
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
massa
rank1

Post Postao/la massa »

slika
slika
pitanje...
jel ovo kontaminacija ili micelij?? :)
Odgovori