antoniopavaroti je napisao/la: [... snip ...] Ako te to područje zanima mogu ti na PP poslati neke isječke njegovih govora . Po meni ..dakle po meni ponavljam , puno se važnije prosvjetliti nego postići lucid a da ne velim kako je lakše postići lucid ako si barem malo osvješćen.Netko je nedavno na ovom siteu rekao da Učitelji mogu biti i biljke , mislim da je to bio Pečurko ili Psihonaut..nema veze ..potpuno se slažem sa njima.. no to je posebna tema . U svakom slučaju želim ti puno uspjeha na tvom Putu...[/b]
Hvala ti, svakako me zanima, s tim da, kao što smo već bili diskutirali, stavljam naglasak na magiju i uživanje u putovanju, ne umanjujući time važnost svjesnosti - naravno, ne želim da me Orao pokida u paramparčad ako mogu izabrati pravac putovanja svoje svijesti.
Upravo čitam Razgovore Belzebubove s unukom od Gurdieffa i obožavam ga! Negdje sam pročitao da je Ouspenskog bio učio o "mantri" Ja-Sam, odnosno o osjećaju svijesti koji bi se trebao nalaziti onkraj te misli, i moram priznati da mi čak i samo verbalno uživljavanje u tu mantru daje osjećaj budnosti i pozornosti, kao da se usidravam u potpunu budnost svakim njenim ponavljanjem. On je Ouspenskom ako se dobro sjećam, rekao, uspije li savladati tu mantru i biti uključen tijekom dana, svijest u snovima postat će mu najnormalnija stvar.
Možda su neki od nas, kao što je Beyond jednom rekao, ovdje samo zato što su tako izabrali, izabrali da osvješćuju ono što već jesu odnosno da se sjećaju, jer su tim putem već prošli i to je u njima, ali sada su se iz nekog razloga izabrali vratiti. U jednom trenutku mog naglog buđenja koje mi se dogodilo prošle godine, doživljavao sam čudnu ekstazu u kojoj sam osjećao da se pretvaram u svjetlost i da zaboravljam tko sam, morao sam se grčevito fizički i u umu držati za svoje voljene jer bih bio nestao, barem sam tako osjećao, molio sam se da to nije kraj mog putovanja jer sam toliko toga još želio doživjeti i naučiti. Možda će ti biti čudno ili glupo, ali da mi netko sada ponudi izbor: postati prosvjetljen i automatski imati mogućnost pristupa u svijest čitave galaksije, ili se lomiti i učiti dok tražim znakove po putu, uvijek bih izabrao ovo drugo. Sorry na offtopicu