Hvala na odgovoru al bojim se da je stvar malo kompliciranija. Naručivo sam već sa fsre.nl i to sve stoji, samo stvar je u tome što psilocybe mexicana nije strejn psilocybe cubensis već je skroz druga vrsta gljive, ali isto iz roda psilocyba. Zanima me ta gljiva jer proizvodi sklerocij (kompaktnu masu tvrdog micelija).dr.manijak je napisao/la:Idi na FSRE.nl ja mislim da i dalje sljakaju mi smo svi preko njih uzeli.
A to koji strejn hoces je mogucnost da ces bas taj dobiti 30% pa odakle god narucivao.
Jer su sve jaaakooo jaaakooo veoma vrlo nadrealno slicne.
A u potenciji nema razlike tako da narucuj sta ti prvo padne pod ruku...
Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Ovo što je dr. manijak napisao bi inače bilo točno i sasvim solidan savjet.
Ali, tu se radi o Psilocybe mexicana 'A' koja proizvodi sklerocij, dok FSRE drži isključivo Psilocybe cubensis. Te dvije vrste nemaju njikakve sličnosti jedna s drugom.
Unutar EU uglavnom ne bi trebali pregledavat poštu, pa ako si ti unutar EU i naručuješ iz EU, šanse su velike da će stići bez problema. Ukoliko misliš naručit iz Amerike, 100% su šanse da će ti zaustaviti pošiljku i pozvat te na razgovor u carinu.
I od P. mexicana 'A' nećeš nikada naći print jer proizvodi vrlo malo i plodova i spora.
EDIT: spor sam
Ali, tu se radi o Psilocybe mexicana 'A' koja proizvodi sklerocij, dok FSRE drži isključivo Psilocybe cubensis. Te dvije vrste nemaju njikakve sličnosti jedna s drugom.
Unutar EU uglavnom ne bi trebali pregledavat poštu, pa ako si ti unutar EU i naručuješ iz EU, šanse su velike da će stići bez problema. Ukoliko misliš naručit iz Amerike, 100% su šanse da će ti zaustaviti pošiljku i pozvat te na razgovor u carinu.
I od P. mexicana 'A' nećeš nikada naći print jer proizvodi vrlo malo i plodova i spora.
EDIT: spor sam

“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
@HypnoToad hvala na informaciji. Naručivo bi iz EU tak da je onda to valjda ok, al u slučaju da iz nekog razloga otvore paket i pozovu me na razgovor kolko je to ozbiljna stvar, tj. dal onda carina zove i one plave dečke s kojima niko nebi htio imat posla?
Vrlo vjerojatno. Možeš probat nešto izmuljat, ali definitivno ćeš imat masu natezanja. To je kod nas ilegalno, možeš ti probat bacit priču s mikroskopima, ali šprice nikako nisu preporučljive kod nas.
Ok, još jedno pitanje. Ima li netko iskustva s naručivanjem printeva iz amerike? Nekak pretpostavljam da carina u pravilu ne otvara kuverte tak da mi se čini da bi to moglo ok proć. Ili?
Koliko sam upoznat, printovi uglavnom prolaze ako su u običnom pismu, na kojem nije pečatirano nešto tipa 'magic mushroom spores' 

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Izvinjavam se na dezinformaciji.mocktrout je napisao/la:Hvala na odgovoru al bojim se da je stvar malo kompliciranija. Naručivo sam već sa fsre.nl i to sve stoji, samo stvar je u tome što psilocybe mexicana nije strejn psilocybe cubensis već je skroz druga vrsta gljive, ali isto iz roda psilocyba. Zanima me ta gljiva jer proizvodi sklerocij (kompaktnu masu tvrdog micelija).dr.manijak je napisao/la:Idi na FSRE.nl ja mislim da i dalje sljakaju mi smo svi preko njih uzeli.
A to koji strejn hoces je mogucnost da ces bas taj dobiti 30% pa odakle god narucivao.
Jer su sve jaaakooo jaaakooo veoma vrlo nadrealno slicne.
A u potenciji nema razlike tako da narucuj sta ti prvo padne pod ruku...

Jbg desava se.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
- mr. gljiva
- Ima zahvala: 37 puta
- pohvaljen: 97 puta
Question: Prošlo nekakvih 4-5 dana od pasterizacije kokosa kojeg nisam odmah iskoristio...jel se može kejsat u to ili da radim novu rundu? Ništ nisam otvarao otkako je bilo na obradi 

skuliran do jajc