❧ Amanita Muscaria (Muhara) Info ☙
- Devil'sChase
- Ima zahvala: 316 puta
- pohvaljen: 206 puta
- miskostudenac88
- Ima zahvala: 1 put
Re: ❧ Amanita Muscaria (Muhara) Info ☙
Cao drugari ja sam nov ovde
Stalno se kaze da je Amanita halucionogena a o tome se malo prica pa me zanima jel neko imao takva iskustva sa njom?

HypnoToad je napisao/la:Yup. Male doze su relativno fora, pogotovo pomiješane s alkoholom, malo onako rastrojenost i delirij, ali dosta blago, lako za kontrolirat, velike doze totalni delirij, spavanje, ludi snovi, halucinacije i tako dalje, poprilično teško za objasnit. Uglavnom, najbolje iskustvo s muscariom mi je sjest u šumu među njih i samo meditirat i uživat u njihovoj ljepoti i moći.
da si uopce procito temu od pocetka saznao bi sve na trecem postu al evo

Našao sam malu crvenu gljivu ali nema bele tačkice
nisam siguran da je amanita u pitanju, molim za pomoć
da li i mladi primerci amanite imaju bele tačkice?
ili koja bi to gljiva mogla biti?
nisam siguran da je amanita u pitanju, molim za pomoć
da li i mladi primerci amanite imaju bele tačkice?
ili koja bi to gljiva mogla biti?
Gotovo sigurno Russula emetica ili neka druga vrsta iz roda Russula. Stavi sliku ako želiš biti siguran.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Hvala Hypno Toad. Sad sam proverio o toj gljivi (Russula emetica) jeste ta gljiva i dobro je
za znati da je neki ne pomešaju sa Amanitom jer je reč o otrovnoj gljivi,
koliko sam pročitao izaziva povraćanje i zovu je bljuvara.
za znati da je neki ne pomešaju sa Amanitom jer je reč o otrovnoj gljivi,
koliko sam pročitao izaziva povraćanje i zovu je bljuvara.
- Necromancer
- pohvaljen: 3 puta
Pozz ljudi, jel netko vidio mozda muhare na medvednici. Ako je na kojem mjestu?
Mislio sam ici potraziti sad ovih dana, taman je pala kisa.

Mislio sam ici potraziti sad ovih dana, taman je pala kisa.
Muhare mi rastu na polju 60 m iza kuće ali mi se nedaaaa ić provjerit ima li ih.. Pa vas molim da mi javite kad ih bude 

Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
-
- pohvaljen: 7 puta
Pozdrav svima.
Evo pročitao sam sve stranice o ovoj gljivi. Oduvek sam želeo da probam Muharu ali je na Fruškoj Gori izuzetno retka ali ova godina što se tiče gljiva generalno je na Fruškoj Gori neverovatno uspešna.
Ne samo što smo ubrali puno vrganja, koji su isto retki na Fruškoj Gori zbog male nadmorske visine, nego je bilo i Sunčanica gde god se okreneš, dakle pun ceger napunio za 20 minuta.
Onda sam video Muharu, u prirodi, prvi put u životu (ne računam izložbe gljiva). Pa sam ih našao još sigurno 30ak. Neverovatno!
Moje pitanje vama (konkretno molekularnim biolozima, ako ih ima) je koliko se supstanca koja te "radi" zadržava u organizmu? Pitam zbog posla, da ne budem pozitivan na neke ilegalne sastojke ako budem radio vanredni medical (nije bitno za koji posao) jer to je jedino što me sprečava da probam Muharu.
Iako sam pročitao sve stranice malo sam pobrkao lončiće pa mi treba jedna stvar da se razjasni:
Ako se jedu suve dovoljno je očistiti ih i sušiti u rerni ili prvo skuvati pa sušiti?
Evo pročitao sam sve stranice o ovoj gljivi. Oduvek sam želeo da probam Muharu ali je na Fruškoj Gori izuzetno retka ali ova godina što se tiče gljiva generalno je na Fruškoj Gori neverovatno uspešna.
Ne samo što smo ubrali puno vrganja, koji su isto retki na Fruškoj Gori zbog male nadmorske visine, nego je bilo i Sunčanica gde god se okreneš, dakle pun ceger napunio za 20 minuta.
Onda sam video Muharu, u prirodi, prvi put u životu (ne računam izložbe gljiva). Pa sam ih našao još sigurno 30ak. Neverovatno!
Moje pitanje vama (konkretno molekularnim biolozima, ako ih ima) je koliko se supstanca koja te "radi" zadržava u organizmu? Pitam zbog posla, da ne budem pozitivan na neke ilegalne sastojke ako budem radio vanredni medical (nije bitno za koji posao) jer to je jedino što me sprečava da probam Muharu.
Iako sam pročitao sve stranice malo sam pobrkao lončiće pa mi treba jedna stvar da se razjasni:
Ako se jedu suve dovoljno je očistiti ih i sušiti u rerni ili prvo skuvati pa sušiti?