Postoje supstrati koji su već "zasijani" ili "zaraženi" kako si i rekao...uglavnom to bude u najlon vrećici ili u plastičnoj kutiji kao za kolače i spremni su za grow. (Usputna informacija, gljive nemaju sjemenke, već spore, pa i nije najispravnije reći zasijan ili zaražen supstrat). Također se mogu kupiti tekuće spore spremne za inokulaciju, ali opet neisplativo kao i "zaraženo" zrnje za razvoj micelija. Cijene micelij-boxova ili bagova su uglavnom daleko prevelike, s obzirom za koliko novaca to možeš napraviti sam, a i koju količinu supstrata, odnosno gljiva, možeš proizvest za jednaku cijenu koliko bi platio npr. jedan box. Pročitaš tu po forumu teme koje se odnose na uzgoj, a ima ih masa, naručiš "materijal" i polako...nije kvantna fizika za izvest, siguran si da te nitko neće dirati zbog naručivanja ilegalnih stvari (micelijum box, tekuće spore, itd.), puno je jeftinije (dobiješ puno više za manju cijenu), a opet nije neki trud.
Prije nego sam se prvi put bacio na grow, razmisljao sam o mycelium boxu i kako ga naručiti, a sad mi to ne pada na pamet, jer vidim koliko je neisplativo. Govorim ti čisto da se ne zaletiš i baciš novce, a još ne znaš ni da li će ti na vrata doći paket ili šljivari. Ukoliko si zainteresiran za vlastiti grow od nule, kreni u istraživanje foruma, a za ostalo smo tu...slobodno pitaj.