Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Gorda
rank9
Ima zahvala: 86 puta
 pohvaljen: 91 put

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Gorda »

Naravno da je više čimbenika u pitanju s obzirom na veličinu, ali trenutno u fazi frutanja možeš samo utjecat na izmjenu zraka, temp i svjetlost(najmanje bitno za velicinu, isprobano) i vlagu...a gledaj na to da je od 8-12% cvrste tvari u gljivi, sto znaci ostatak voda... Mozda vise vlage, ali pazi da ne bude previše.

Vjerujem da ćeš u idućem flushu vidjet razliku u veličini, ja sam do sad primjećivao.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
oseloth
rank13
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 64 puta

Post Postao/la oseloth »

Sve je do vode ali i do vrste. Amazonke rastu sporo i najveća je 5cm kod mene. Zna ona da ne raste u svojim prirodnim uvjetima. Ovisi i o hrani. Kuruza da je ove male, riža isto nije nešto sjajna a vidit ćemo raž
Gorda
rank9
Ima zahvala: 86 puta
 pohvaljen: 91 put

Post Postao/la Gorda »

BRF Tek i argentinke su meni recimo davale male gljive u prvom flushu, nikako se načudit, a onda drugi flush i treći su bile za trecinu vece...da ne spominjem clustere, strava.

Sad me bas zanima usporedba amazonke, thai, argentina i mozda B+...pa napravim dnevnik! :mushh: :smokee:
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
wid_420
rank3
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wid_420 »

kak mozemo znati da je flush gotov ??? jer meni konstantno rastu nove ???

e da i jer problem ak spore padnu jer meni jesu i to dosta ???(to su ove tamne fleke po svuda jer vec sam pokupio nes) i sta je ovo na lijevoj gljivi izgleda ko mic da dalje raste na njoj??

jos jedno pitanje dali se print mora uzimati od 1. flusha ili moze od bilokojeg tocnije kad imamo najbojlu gljivu za print????

evo cisto slika kak izgleda situacija danas paa vi recite ak tu nekaj nije dobro

slika

i dali su ovi mali svi abortusi jer jos rastu ???
slika
Shanti
rank7
Ima zahvala: 189 puta
 pohvaljen: 86 puta

Post Postao/la Shanti »

sve ok, ti određuješkad je flush gotov, al naravno pusti dok god rastu,jedino ako se to oduži a nestrpljiv si, onda uberi sve, pa dunkaj..
Nije problem ako padnu spore, a print možeš uzet od bilo kojeg flusha...
wid_420
rank3
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wid_420 »

puno hvala ;) i jos jedno malo :P jer se moraju brati odjednom ili se mogu pokupit pustit da ostale ljepo izrastu pa njih pokupit itd. dok flush nije gotov ?
oseloth
rank13
 pohvaljen: 64 puta

Post Postao/la oseloth »

Beri kako god ti paše. Možeš jednu po jednu. I kad vidiš da ostale male više ne idu onda njih sve skineš, dunkaš i vratiš
name(or username)
rank2
Ima zahvala: 23 puta
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la name(or username) »

Imam dvije tegle koje bi trebalo poroditi, a idem na put sljedeći tjedan i nema me doma nekih 2 tjedna.
Je li mogu tegle samo ostaviti kako i jesu ili da ih stavim u frižider ili nešto?
Pomagajte :)
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Moze, stavi u frizider.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
shroomko
rank14
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Post Postao/la shroomko »

Koliko dugo se najduže može držati u frižideru?
Odgovori