✱ Galerija slika ✱
Re: ✱ Galerija slika ✱
Prekrasan frajer! 

❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
drugi mimikričar ti je, vjerovala ili ne, iz reda cvrčaka - rogati cvrčak (Stictocephala bisonia), a ovog prvog i ja po prvi put vidim, nekako mi se čini da bi mogao biti iz iste porodice samo kao još nepresvučena jedinka.Red je napisao/la:a evo još dvije, neke čudne bubetine, predobrenikad vidjela slične
ako te možda zanimaju svakakvi oblici ovih prekrasnih mimikričara, izguglaj porodicu Membracidae i zadivi se

Ooo wow! Imaš pravo. Prva je faza prije nego postane zeleni, malo izguglala. Jao kakvih ima prekrasnih bubetona na tu foru...

❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
jedan od meni najdrazih kucnih ljubimaca

dugo sam trazio sta je nasao sam ga u izvoru i dosta je rijedak u hrvatskoj
eng. naziv waterdog
ni strucnjaci neznaju sta je ili ribica ili guster jer izgleda kao ribica a ima noge

dugo sam trazio sta je nasao sam ga u izvoru i dosta je rijedak u hrvatskoj
eng. naziv waterdog
ni strucnjaci neznaju sta je ili ribica ili guster jer izgleda kao ribica a ima noge

Šta nije to larva daždevnjaka??
Jako ljepa životinjica btw!
Pod 'uha' misliš na škrge pretpostavljam? Sve ličinke salamandera to imaju.
Baš sad gledam, waterdog se odnosi i na ličinke salamandera i na posebnu životinju.
EDIT: Sad gledam, jedina vrsta 'waterdoga' kao zasebne životinje koja se pojavljuje u Europi je Čovječja ribica.
Tako da ti je ovo ličinka daždevnjaka, prouči ih malo, vidjet ćeš da je izgled i stanište tipično za njih.
Ali što god da je, strašno je zanimljiva životinjica!
Jako ljepa životinjica btw!

Pod 'uha' misliš na škrge pretpostavljam? Sve ličinke salamandera to imaju.
Baš sad gledam, waterdog se odnosi i na ličinke salamandera i na posebnu životinju.
EDIT: Sad gledam, jedina vrsta 'waterdoga' kao zasebne životinje koja se pojavljuje u Europi je Čovječja ribica.
Tako da ti je ovo ličinka daždevnjaka, prouči ih malo, vidjet ćeš da je izgled i stanište tipično za njih.
Ali što god da je, strašno je zanimljiva životinjica!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
evo googlo istina dazdevnjag je ali mali i fora je imati ga u akvariju
iduci put se javim sa novim ljubimcem

iduci put se javim sa novim ljubimcem

To je Triturus vulgaris, obični triton, juvenilini oblik, familija jeste Salamandreidae...
http://www.biopix.com/smooth-newt-commo ... 60800.aspx
http://www.biopix.com/smooth-newt-commo ... 60800.aspx
Zadnja izmjena: pecurko, dana/u 02.10.2012, 09:44, ukupno mijenjano 1 put.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".

Evo jos malo, prvi nije da mi je ljubimac bas, vise "poslovni" ljubimac, a drugi dokaz da i macke znaju cesto pretjerat

frajerica...pffff- ne-ne na krevet... moš mislit 

- Privitak/ci
-
- IMG_4103.JPG (170.37 KiB) Pogledano 6149 puta.