Pozdrav ljudi, relativno sam novi clan, ali pratim vec neko vreme. Saznao sam za Majku na Vutra.org i u medjuvremenu se zainteresovao za psihodelicno iskustvo, istrazivao na razne strane, i u jednom momentu narucio spore i pridruzio se Majci

forum je vrh, jedino sto bi menjao je sto bi ubacio private message, osim ako sam ja puko i on vec postoji a ja ne mogu da ga nadjem
Dakle psilocybe cubensis je u pitanju, navodnog porekla iz Argentine, no to je nedokazivo a i nebitno.. print je prilicno lose odradjen, no odradio je svoj posao, prosao sam vec 2 growa od kojih je prvi bio uspesan ali mali, mozda 5g suvih pecurki iz 2 flusha, no katapultirale su me tako jako da sam posle bio zahvalan sto nije bilo vise

2. grow se jednostavno tako vremenski potrefio da je temperatura u sobi pri fruitanju bila preko 30 stepeni, naravno ubrzo je masa pocela da

i momentalno je uklonjena. sad kada je temperatura malo spala usudio sam se da krenem ponovo. i tako sam pre 6-7 dana pripremio raz, inokulirao i sad je na inkubaciji i odlicno napreduje recimo 50% kolonizovano. par dana kasnije sam odlucio da probam uporedo i sa qqruzom, pa sam 1 teglu pripremio brzinski (bez natapanja, samo kuvan) i sutradan ga inokulirao i sad je i on na inkubaciji mada se nista nije pojavilo danas je cini mi se 3. dan, al citao sam negde da mici treba malo duze da "zagrize" qqruz, a kad zagrize brzo se rasiri, pa se ne cimam za to, lagano cekam a raz je za koji dan spremna.. i tako razmisljam juce o ovim stvorenjima i shvatim da je bolje da puknem odjednom malo vise pa nek stoje osusene kolko god budu htele, nego da konstantno imam aktivan grow, i odlucim da dodam jos 1 teglu u pricu, i tako uzmem sto mi je ostalo qqruza i stavim u teglu da se natapa, tako da cu imati istovremeno poredjenje razi i qqruza, plus brzinski i lagano pripremljen qqruz. u sva 3 sam u toku pripreme dodavao potrosenu kafu, u 3. slucaju je kafa u tegli tokom natapanja, za nekoliko sati kada ga budem kuvao bice u cistoj vodi. ako kukuruz ne pobesni raz ce biti prva na potezu , i ici ce u monotub mali, a oba kukuruza ce ici u terarijum. kao i u prva 2 growa cu koristiti kokosov treset, rado bi mesao sa vermikulitom ali ga u mom gradu NIGDE nema, gde god pitam gledaju me kao da trazim nuklearni generator, stvarno je cudo ovaj balkan... razmisljam da dodam jos nesto u substrat jer su mi pecurke koje su uspele bile veoma tanke, veoma suplje, i prilicno male. zanima me jel humus moze doprineti psilocibama, vidim pise na njemu za cvecarstvo, povrtarstvo i gljivarenje.. za treset znam da im pomaze ali za humus nisam siguran pa ako neko zna bio bi mu zahvalan. takodje imam i konjsko djubrivo koje je prilicno staro, i sad je vec u obliku prasine, i to bi dodao ako im moze pomoci, verujem da ne bi trebalo da smeta ako se pravilno dezinfikuje. to je to zasad, rado prihvatam sve komentare i pitanja, i evo da prilozim 1 sliku iz prve ture prosto su me odusevile svojim plesom
jos jedan veliki pozdrav za sve aspekte kreacije