Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Napravio sam dvije tegle pc mexicane na razi. Micelij se super razvio ali mi je problem sto ne mogu naci vermikulit nidje u CG. Postoji mogucnost da kupim perlit valjda 100l za nekih 16eur sto nije skupo. Dodatni problem je sto ne mogu naci coco noir nidje, nazalost. Da li se moze samo perlit koristiti za rad ili ga moram mijesati sa necim?
U slucaju da ne nadjem nista mogu li kako ove tegle sacuvati, staviti u frizider i sl?
Hvala svima.
U slucaju da ne nadjem nista mogu li kako ove tegle sacuvati, staviti u frizider i sl?
Hvala svima.
Možeš probati sa zemljom za cvijeće, glisnjak. Prvo je sterilizitaš u pečnici pa možeš dodati i
perita da bolje održava vlagu. Sa zemljom je upravo problem da je malo teže održavati vlagu ali
uz malo više truda, se može.
perita da bolje održava vlagu. Sa zemljom je upravo problem da je malo teže održavati vlagu ali
uz malo više truda, se može.

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Predlazem ti ako ne mozes da nadjes vermikulit pokusaj da nadjes konjski izmet, jer mislim da sa zemljom nije zahvalno uopste, jer prinosi su jako mali. Neka ti zemlja bude Poslednja, poslednja opcija.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Izgleda da mi je jedina opcija ta zemlja, ovamo u gradu nemamo konja
. Mozete li mmi tacno reci kako se ta zemlja zove pa da probam sa nje da nesto napravim. Znate li neko ko moze iz HR ili SRB da mi posalje vermikulit postom i to bih rado platio.
Hvala jos jednom

Hvala jos jednom
Slažem se sa dr.maniakom da je konjski izmet puno bolja varijanta, to je i onako substrat na kojemu PC gljive rastu u prirodi. Možeš potražiti u predgrađu ako nađeš možda izmet bilo kojeg drugog preživača krave, ovce, koze. Ali je konjski ipak najbolji, samo ako nađeš pokupi onaj kojeg je kiša isprala i sunce posušio. Što se tiče zemlje svaka za cvijeće kupovna ona u plastičnim vrećama bit će dobra. Jedino možeš pogledat Ph tj. acido-bazni faktor takve zemlje uvijek piše na pakovanju, gledaj da Ph bude čim bliže 7, pa bi ti jedino to mogao biti orjentir za kupovinu. sretan uzgoj 

-
Samo da znate gline vam dobro upijaju vodu i također mogu zadržavati vlagu u kutiji. Pitanje je samo kako pc reagira s glinenim tlom.najvjerojatnije vrlo loše, ali mislim da se može upotrebiti kod kejkova na dnu pomješano s zemljom za bolje zadržavanje vlage.
Ako vas zanima nešto u vezi tog, pitajte
Ako vas zanima nešto u vezi tog, pitajte
Live Long, Active and Psychoactive.
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:15, ukupno mijenjano 1 put.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- Leo montes
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 20 puta
Jednostavno generalno pravilo s kojim nemozes pogrijesiti. Naravno, ak odma puknes u frizider, puknut ce i tegla 
Umjesto da turas vam i tam 3 puta, jednostavno pustis 24h na miru vani i siguran si
Ak ti se bas zuri, mozes i termometrom pratit dok se temp. ne spusti na sobnu ...
U svakom slucaju, varijacije na temu. Ja dok nisam konacno prvi put zasadio, procito svaki moguci gajd, napravio si savrsenu shemu u glavi i sve odradio bez stednje.. al na kraju skuzio kad shvatis logiku, da je sve puno jednostavnije. Sva ta pravila i metode su ustvari samo smjernice da te vode u pocetku , jednom kad shvatis filozofiju gljiva, puno stvari mozes prilagoditi sebi i svojim prilikama.

Umjesto da turas vam i tam 3 puta, jednostavno pustis 24h na miru vani i siguran si

Ak ti se bas zuri, mozes i termometrom pratit dok se temp. ne spusti na sobnu ...
U svakom slucaju, varijacije na temu. Ja dok nisam konacno prvi put zasadio, procito svaki moguci gajd, napravio si savrsenu shemu u glavi i sve odradio bez stednje.. al na kraju skuzio kad shvatis logiku, da je sve puno jednostavnije. Sva ta pravila i metode su ustvari samo smjernice da te vode u pocetku , jednom kad shvatis filozofiju gljiva, puno stvari mozes prilagoditi sebi i svojim prilikama.
Nature will persist without us. Will we without her?
-
Pa mnogo je, ali to je ono Ako nekom neiskusnom kazes e "sacekas da se ohladi" on ce pipnuti teglu i ona ce biti mlaka ili hladna mislice da je to dobro a u sredini je zrnje vruce.
Tako da kada nekome neiskusnom govoris najbolje je tako reci.
Ja recimo moje tegle hladim u hladnoj vodi, naravno postepeno.
Pa na kraju malo u zamrzivac.
Nebitno je kako i koliko bitno je da bude hladno
Tako da kada nekome neiskusnom govoris najbolje je tako reci.
Ja recimo moje tegle hladim u hladnoj vodi, naravno postepeno.
Pa na kraju malo u zamrzivac.
Nebitno je kako i koliko bitno je da bude hladno
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?