Last minute pitanja
-
- Ima zahvala: 5 puta
Re: Last minute pitanja
jooj super. Baš sam tako i mislio. Skinuo sam s neta onih 12-13 filmova o uzgoju i sve sam to pogledao ali ipak pitam savjet iskusnih growera. Šprice bi trebale da se hidratiziraju nekih 12-24h??? Imam ssve doma osim coco. A to nabavim začas. Čak sam i izimprovizirao neku sterinlu glovebox kutiju od starog akvarija. To je bolje dezinficirat razrijeđenom varikinom 1:10, alkoholom 70% ili peroksidom (imam samo onaj mali iz ljekarne 3%.) joj baš ti hvala na brzom odgovoru..... Ovo mi je zadnje pitanje idem spavat pa se čujemo kad tvorim dnevnik....... 

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Spore bi po nekom "pravilu" trebale da stoje od 12 do 24h u sprcu, mada ja to ne radim, ja ih posle pola sata ve cubacim u tegle.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Mirko.S.Zlikowsky mislim da je najbolje da growbox prvo opereš sa nekim deterđentom, posušiš pa naknadno denzificiraš alkoholom. 

To je zato jer si nestrpljiv.dr.manijak je napisao/la:Spore bi po nekom "pravilu" trebale da stoje od 12 do 24h u sprcu, mada ja to ne radim, ja ih posle pola sata ve cubacim u tegle.

Kod gloveboxa ti je poanta da je zrak potpuno nepomičan, da nema nikakvog strujanja koje bi donijelo spore plijesni u ono što pripremaš. Ali da, opereš detrdžentom i onda pošpricaš varekinom, tako da sve spore koje padnu na dno gloveboxa budu uništene.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
-
- Ima zahvala: 5 puta
EEj. Ma evo sve sam napravio i stavio u inkubaciju. Glowebox je dezinficiran ko lud. Nema strujanja zraka. Mislim da sam kontaminaciju izbacio iz igre. Varikina je bila razrijeđena s destil. vodom 1:10 i poslje sam svejedno sve prebrisao s puuuno 70% alkohola. Znaći duplo. Sada malo strpljenja. Jedino kaj sam možda zeznuo je hidratiziranje printa. Oko 2 sata sam ga ostavio. Ja sam ga dobio nedavno. Računam da je najviše star 6-7 mjeseci. Ostavio sam si jednu špricu zamotanu u foliju u frižideru. Ako se slućajno ove nisu dovoljno hidratizirale - ove druge budu sigurno.... 
EDIT:04.07. Evo prošla su 2 dana od kada sam stavio spore na inkubaciju. Temperatura je od 26-28.1celzijevaca. U potpunom su mraku. Danas sam pogledao. <Ne vidim nikakvu razliku osim što su se sjemenke raži počele malčice raspadati - odnosno njihov sadržaj izlazi iz ljuske (opne)-kako god.... Jel to Okay????
Zanima me da li staklenke moraju biti čvrsto zatvorene ili lagano labave radi razmjene zraka. 

EDIT:04.07. Evo prošla su 2 dana od kada sam stavio spore na inkubaciju. Temperatura je od 26-28.1celzijevaca. U potpunom su mraku. Danas sam pogledao. <Ne vidim nikakvu razliku osim što su se sjemenke raži počele malčice raspadati - odnosno njihov sadržaj izlazi iz ljuske (opne)-kako god.... Jel to Okay????

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Da li je moguce, da mi iz 2 posude slabije rastu gljive jer ima mnogo vise zrnja nego substrata?
Recimo mera je 3:1 zrnje:konjski
Recimo mera je 3:1 zrnje:konjski
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Gljive su preko 90% voda. Pa možda substrat nema kapacitet da primi vode kolike bi gljive inače
tražile. Ako je tako, dobro dunkaj poslije svakog flusha.
tražile. Ako je tako, dobro dunkaj poslije svakog flusha.
Kada se kolonizirana zrna prebace u posudu sa vermikulitom, i kada se te posude zatvore poklopcem ili folijom, da li je i na tom poklopcu ili foliji potrebno napraviti rupe ?
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
Clipssy u svakoj fazi uzgoja gljiva mora postojat minimalna izmjena plinova. Preko rupa moraš da staviš mikropore flaster ili nekakav drugi filter pod uvjetom da je od sintetskog materiala.
Znači obična vata ne valja, ja sam upotrebio filtere od cigara.
Znači obična vata ne valja, ja sam upotrebio filtere od cigara.
ako nisu sljepljene i gnjecave, ne bi trebalo biti problema. a staklenke po pravilu imaju rupu sa vatom gore što je dovoljno za razmjenu zraka.Mirko.S.Zlikowsky je napisao/la:Ne vidim nikakvu razliku osim što su se sjemenke raži počele malčice raspadati - odnosno njihov sadržaj izlazi iz ljuske (opne)-kako god.... Jel to Okay????Zanima me da li staklenke moraju biti čvrsto zatvorene ili lagano labave radi razmjene zraka.
nisam nikad bušila rupe, samo bi jednom dnevno bacila oko unutra što se dešavaClipssy je napisao/la:Kada se kolonizirana zrna prebace u posudu sa vermikulitom, i kada se te posude zatvore poklopcem ili folijom, da li je i na tom poklopcu ili foliji potrebno napraviti rupe ?

❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙