Last minute pitanja
- Mary Jane.
- Ima zahvala: 19 puta
- pohvaljen: 39 puta
Re: Last minute pitanja
Dali ti da prostorija bude tako 'otvorena' ili zatvaraš s nekim vratima? i ja bi taj crni najlon skinuo...
Zadnja izmjena: Mary Jane., dana/u 22.05.2012, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
-
- Ima zahvala: 1 put
pozdrav ljudi.:)trebam mali savjet i pomoc.
proslo je 10 dana otkad sam stavio tegle s razi(potpuno zdravi miceli)u kokos i to je sve u plasticni kontenjer.na tamnom je mjestu i temp je 27-28.koliko cesto to da prozracim i kad bi moglo na svijetlo i da neko komentira kak to izgleda
ne znam koliko se vidi na slici ali na miceliju su mi se pojavile kapljice,previse je vlage i imam ojecaj da je prestalo s rastom...trebam pomoc!
hvala
http://imageshack.us/photo/my-images/17/2152012.jpg/
proslo je 10 dana otkad sam stavio tegle s razi(potpuno zdravi miceli)u kokos i to je sve u plasticni kontenjer.na tamnom je mjestu i temp je 27-28.koliko cesto to da prozracim i kad bi moglo na svijetlo i da neko komentira kak to izgleda
ne znam koliko se vidi na slici ali na miceliju su mi se pojavile kapljice,previse je vlage i imam ojecaj da je prestalo s rastom...trebam pomoc!
hvala
http://imageshack.us/photo/my-images/17/2152012.jpg/
@ Avicularia- trebas oko posuda foliju ili neku crnu kesu. dakle ne na kontejner, vec oko posuda gdje rastu. jer svejedno svjetlost dopire kroz stjenke posuda koje su prozirne pa one rastu sa strane 
@ zdravkozg83- super to izgleda. spremno je za svjetlo jer se micelij dovoljno rasirio po povrsini. sada je vrijeme da izlozis kontejner svjetlu, i luftas par puta dnevno. sada bi bilo dobro smanjit temperaturu na nekih 22-24, tokom dana luftat (ako nemaš rupe na kontejneru) i smanjiti vlagu.
kapljice po miceliju su normalna stvar
javi kako napreduje...

@ zdravkozg83- super to izgleda. spremno je za svjetlo jer se micelij dovoljno rasirio po povrsini. sada je vrijeme da izlozis kontejner svjetlu, i luftas par puta dnevno. sada bi bilo dobro smanjit temperaturu na nekih 22-24, tokom dana luftat (ako nemaš rupe na kontejneru) i smanjiti vlagu.
kapljice po miceliju su normalna stvar

❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
-
bio je prekriven.znaci moze na svijetlo sad?i za koliko bi trebale biti gljive?
Ja ili imam veliku toleranciju, ili su ove gljive bas slabe, ili sam trebao odjednom da uzmem vise...Mary Jane. je napisao/la:Da to je to, dobre su, ako je svježa 10grama onda je suha 1g. jedna takva ti je ok za početak...
Pojeo sam jednu, pa kako se nista nije desavalo posle sat vremena drugu, posle jos sat trecu i na kraju posle 30 min cetvrtu. Tek je onda pocelo. Sve su bile oko 10-ak grama.
Inace trip nije bio vizuelan, vise emotivan i sa nekim znacajnim uvidima.
Hvala vam jos jednom za pomoc. Puno hvala.

- Mary Jane.
:@rade
oko 10g sviježe? paaa...neznam onda očito tebi treba malo više, nije kod svakog isto, sve zavisi od osobe do osobe, ako ti treba više onda jednostavno pojedeš više, ali budi oprezan
Ne znam kakve shroomes imaš ali nisu slabe, ima puno čimbenika drugih koji su bitni dok se tripuje.
:@zdravkozg83
Da, sad može na svijetlo, a nikad ne možeš znat kad će krenut pinovi, između 3-7 dana bi trebalo krenut pinat, sve zavisi kako si napravio i koliko ima friškog zraka...od pina do kraja da izraste treba maksimalno 5 dana, opet sve zavisi koliko svjetla ima.
oko 10g sviježe? paaa...neznam onda očito tebi treba malo više, nije kod svakog isto, sve zavisi od osobe do osobe, ako ti treba više onda jednostavno pojedeš više, ali budi oprezan

Ne znam kakve shroomes imaš ali nisu slabe, ima puno čimbenika drugih koji su bitni dok se tripuje.
:@zdravkozg83
Da, sad može na svijetlo, a nikad ne možeš znat kad će krenut pinovi, između 3-7 dana bi trebalo krenut pinat, sve zavisi kako si napravio i koliko ima friškog zraka...od pina do kraja da izraste treba maksimalno 5 dana, opet sve zavisi koliko svjetla ima.
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
-
vidio sam pod dnevnici uzgoja da je hypno napisao da je sezona uzgoja gotova, zrak je pun spora trihoderme i ostalih zaraza, znaci do jeseni nista???
ja sam u biti htio pitati cega se najvise trebam bojati i u kojoj fazi uzgoja, jer sam bas prebacio u box posude sa razi i vermikulitom???
da li je u biti najveci problem zracenje boksa i naravno da li postoji neka shema i za to???
i da li je dactilium(cobweb mold) = trihodrema ili ???
da i najbitnije, sta ako uspijem napraviti kejkove i stavim ih van - vanjski uzgoj, da li je veca mogucnost da uspiju vani jer zivim u sumi sa puno hlada, vlage (a ima i konjskih govana)
ja sam u biti htio pitati cega se najvise trebam bojati i u kojoj fazi uzgoja, jer sam bas prebacio u box posude sa razi i vermikulitom???
da li je u biti najveci problem zracenje boksa i naravno da li postoji neka shema i za to???
i da li je dactilium(cobweb mold) = trihodrema ili ???
da i najbitnije, sta ako uspijem napraviti kejkove i stavim ih van - vanjski uzgoj, da li je veca mogucnost da uspiju vani jer zivim u sumi sa puno hlada, vlage (a ima i konjskih govana)
....it didn't make any sense.....
- Mary Jane.
Ne trebaš se ničega bojati, ako si sada prebacio posude s raž/verm u boks onda znači da si pred kraju puta za shroomse, dobar dio procedure si napravio i ako ti je to uspjelo uspjet ćes doći i do kraja.
Nije zvjež zrak i otvaranje največi problem, ti sve što trebaš napravit je svaki dan 3-4 puta otvorit boks na kratko(20-30sec) i mahnuti poklopcem par puta, jer ustajali zrak leži dolje na dnu zato se mahne i malo vjetra napraviš, ugl sve skupa je proces isparavanja prema gore što ubiti potiče pin!
Nije strašna procedura sad si na kraju samo zrači boks i vidjet ceš prve pinove uskoro, držim fige sretno
btw. jasno da im je ugodnija takva klima kakva je kod tebe, šuma, hlad, vlaga itd. briem da bi odgovaralo...Savjet; radje ih prvo srokaj doma i onda iskorišteni kejk preseliš outside.
Nije zvjež zrak i otvaranje največi problem, ti sve što trebaš napravit je svaki dan 3-4 puta otvorit boks na kratko(20-30sec) i mahnuti poklopcem par puta, jer ustajali zrak leži dolje na dnu zato se mahne i malo vjetra napraviš, ugl sve skupa je proces isparavanja prema gore što ubiti potiče pin!
Nije strašna procedura sad si na kraju samo zrači boks i vidjet ceš prve pinove uskoro, držim fige sretno

btw. jasno da im je ugodnija takva klima kakva je kod tebe, šuma, hlad, vlaga itd. briem da bi odgovaralo...Savjet; radje ih prvo srokaj doma i onda iskorišteni kejk preseliš outside.
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
-
- pohvaljen: 1 put
haj imam pitanje sto se tice razi jos mi je samo to ostalo da nabavim i krenem sa proizvodnjom i pitanje je moze li bilo kakva raz tj moze li se kupiti ona iz dm¬a ili treba biti neka organska?