Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
rade
rank1

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la rade »

Pozdrav ljudi!

Iskoristicu ovaj post da vam zahvalim na vasem trudu da sve ove informacije dodju do ljudi. Pratim vas vec duze vreme, ali se nisam nikada registrovao, jer ne volim da ucestvujem na forumima.

Uspeo sam da sledeci vasa uputstva, posle 4 neuspela pokusaja, konacno da izvedem jedan grow do kraja. Jadan je i mali, ali ja sam prezadovoljan. :)

Ono sto zelim da vas pitam je: koliko svezih pecuraka bih trebao uzeti za neki lvl 2 trip? Nemam trenutno vagu da izmerim, a zeleo bih da probam dok su sveze. Nisam nikada ranije koristio, pa ne znam koja kolicina je ok, da dozivim sve to sto pecurke donose, a da se, bar za prvi put, ne razvalim da ne znam gde sam. :)

Btw, pojma nemam koja su podvrsta. Znam da su P. Cubensis. Visoke su za sirinu dlana (7-8cm), debljine palca i imaju male kapice velcine malo manje od plasticnog cepa za flasu.

Znam da doziranje varira, ali bi mi pomoglo da mi npr. kazete "pojedi jednu, pa ako ti bude malo jos jednu".

pozz :psy
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Niko ti ne moze odrediti dozu za LVL 1.2.3.4 to je do tebe.
A sada neko da ti kaze pojedi 1 ili 5 pecuraka je smesno jer mozda ti jedna pecurka tezi 15gr a mozda i 5gr.
Barem uslikaj pored upaljaca pa od prilike mozemo da ti kazemo koliko da uzmes za neki lagani trip.
Ali niko ne moze sa preciznoscu da ti kaze da li ces doziveti bas lvl 2, ali od prilike, moze da se kaze.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
rade
rank1

Post Postao/la rade »

Bas je velicine upaljaca :)

Znam da ne moze to precizno da se odredi lvl tripa, samo zelim da znam okvirno.
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

nazalost morat ces eksperimentirati na sebi, pomalo :)

bilo bi ok bar 2 g za pocetak probati. e sada tesko to odrediti ovako bez slike. gljive na svakog drugacije djeluju pa treba bar za prvi put biti oprezan.

dal planiras suvo ili svjeze jesti?
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Mary Jane.
rank9
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 39 puta

Post Postao/la Mary Jane. »

Osuši ih, i onda pojedi, vagni dok su skroz suhe i dovoljno ti je 1.0g za početak, možeš i manju dozu od 0.5g i osjetit ćeš ih, 2.0g po meni je dosta :D to je već fini trip :thumbsup:
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
rade
rank1

Post Postao/la rade »

Red je napisao/la:nazalost morat ces eksperimentirati na sebi, pomalo :)

bilo bi ok bar 2 g za pocetak probati. e sada tesko to odrediti ovako bez slike. gljive na svakog drugacije djeluju pa treba bar za prvi put biti oprezan.

dal planiras suvo ili svjeze jesti?
Hocu bas da probam sveze (ostatak cu osusiti naravno). Aj videcu da uslikam pa da postavim ovde, samo dok bude vreme - malopre sam skontao da jos rastu, jos im se nije pocepala ona opna ispod klobuka. :psy
Mary Jane je napisao/la:Osuši ih, i onda pojedi, vagni dok su skroz suhe i dovoljno ti je 1.0g za početak, možeš i manju dozu od 0.5g i osjetit ćeš ih, 2.0g po meni je dosta :D to je već fini trip :thumbsup:

Ma ne bi bio problem da imam vagicu, nego moram odokativno...
Clipssy
rank3
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 9 puta

Post Postao/la Clipssy »

.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
Mary Jane.
rank9

:@Clipssy
Perlit za substrat nikad nisam koristio i mislim da se vermikulit ne može zamjenit na taj način. Uradi kejsing s raž/zemlja, perlit se stavlja u boks radi održavanja vlage a umjesto njega se može zemlja iskoristit. Toliko ja znam... :-?

:@rade
aha, pa onda napravi usporedbu s upaljačem, recimo onaj Bic srednje veličine, kad se osuše budu full tanke i možda duplo velike kao Bic e takve 3 gljive su ti oko 1gram, iako ne možemo na ovakav način to ustvrditi ali ovo je samo primjer...
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
rade
rank1

Post Postao/la rade »

Slikao sam
slika

Uploaded with ImageShack.us

Nasao sam vagicu koja meri u gram, pokazuje jednu 10g a drugu 9g
Mary Jane.
rank9

Da to je to, dobre su, ako je svježa 10grama onda je suha 1g. jedna takva ti je ok za početak...
- Nikola Tesla
Odgovori