Evo meni su prvi put sada osusene da pucaju kao kreker.
Na cistom vazduhu nikad mi to nije uspelo, ali ovaj put sam stavio kao zadnju fazu iza televizora koji je celu noc radio i grejao po malo.
Ovako je trajao proces.
5 dana je visilo u jednoj mracnoj sobi gde je 10-tak c*, zakaceno na koncu kao paprike.
Nakon toga nisu hrskale kao kreker mada su skroz bile suve, onda sam ih samo preko jedne noci stavio iza TV-a i sad pucaju na dodir.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
dr.manijak je napisao/la:Evo meni su prvi put sada osusene da pucaju kao kreker.
Na cistom vazduhu nikad mi to nije uspelo, ali ovaj put sam stavio kao zadnju fazu iza televizora koji je celu noc radio i grejao po malo.
Imas li mozda neku ideju koji je odnos jacine kad su onako zilavo suve, i kad su skroz suve, hocu reci, onih zilavih sigurno da treba malo vise za isto dejstvo, ali koliko? Nisi mozda izmerio od koliko grama zilavih se dobije koliko grama hrskavih?
evo meni je uvijek bilo da MORAM staviti gljive na mjesto da kroz njih lagano struji mlaki zrak, pa sam složio sušionu.....ali je sad ne koristim nego ih držim u aluminijskoj posudi od cekin piceka, na papirnatom ručniku u kuhinji visiko na elemntima, tamo je suho i prolazi stalno topao zrak....ali prije deset minuta mi je sinula ideja da stavim na dno rižu i na njih gljive, pa sam tako i napravio; jer znate da se stavi par zrna riže u soljenku da upije vlagu.
e, sad dal sam s tim išta pomogao - ne znam....inaće mi se gore osuše kroz dan i pol
Ljudi, neznam kako vase pecnice, ali moja ima namjestanje temperature od 0 na dalje, pa sam razmisljao o tome da stavim gljive u pecnicu na npr 40 stupnjeva, upalim ventilator i ostavim tako 3-5 sati...
pa kaj nisi pročital da više temperature škode, imaš vremena, pa nije takva sila da sad moraju bit odma suhe, stavi ih nek se lagano suše i u međuvremenu prolistaj temu i nađi si najbolju metodu.
meni su se najbolje i najbrže posušile na kuhinjskom elementu blizu stropa, tamo struji suhi i topli zrak od peći, a posložio sam ih u limenu posudu na rižu za jedan dan su bile suhe ko kokice