Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
314
rank12
Ima zahvala: 58 puta
 pohvaljen: 143 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la 314 »

ok, ovo je fakat last munite pitanje;
tegle su danas dosegle 100% koloniziranost, imal sam u planu danas raditi kokos ali ga nisam nabavio, prodan je, dolazi u četvrtak.

pitanje glasi:

dal' da ostavim tegle u boxu na temp. 26 do četvrtka ili da ih izvadim van na hladni zrak da se malo pauzira razvoj micelija? koja opcija je bolja i zašto?

hvala :D
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Izvadi ih, ako micelij nastavi brzo rast nećeš više moć odvojit zrna.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
myrrhman
rank1

MashUp

Post Postao/la myrrhman »

slika

Može li se ovo vaditi ?
Beyond Le Fov
Moderator
Ima zahvala: 425 puta
 pohvaljen: 1455 puta

Re: MashUp

Post Postao/la Beyond Le Fov »

poprilično siguran DA
Mary Jane.
rank9
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 39 puta

Post Postao/la Mary Jane. »

Bok bok svima, da ne duljim prijeći ću odmah na stvar; evo ovako dogodilo mi se jučer veliko sranje, znači nosio sam kejsing (radi se o verm/raž) u putnoj torbi, dok sam putovao i sve to u transportu se malo pojebalo, trudio sam se da manje više posuda stoji u vodoravnom položaju al nije bilo tako jednostavno. Nisam imao poklopac za posudu s kojim bi poklopio pa sam stavio alu foliju, kako se to sve naginjalo kejsing mi je pukao na 3 dijela i onako stajao sloj na sloju, bilo mi je sve jasno čim sam vidio da folija ne stoji ravno preko posude nego je onako na tom mjestu bilo povišeno, podignuto...odmah sam uzeo steriliziranu vilicu i slojeve vratio na mjesto, posložio najbolje koliko je bilo moguče, micelij je izbio na površinu oko 30-40%, pritiskao sam vilicom po miceliju šta to sad znači? kolike su šanse da se micelij obnovi i dali će se uopče obnoviti? Šta mi je sad najpametnije učiniti, prekrio sam posudu novom folijom al nije alu nego ona prozirna i stavio u ormar s odjećom na nekih 23-24 stupnjeva. Hoćeli to tako biti sve ok ili da sam stavio na svijetlo/zrak? (jer micelij mi je spreman za pinanje, taman mi je sad trebalo propinati) Zaključio sam da bi bilo bolje da stoji u mraku zatvoreno sa 100% vlagom pa da se micelij ponovno obnovi i onda opet vratim nazad na svijetlo/zrak/luftanje...pls što prije bilo kakav savjet da spasim još dok nije prekasno. Hvala
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
pecurko
rank14
Ima zahvala: 228 puta
 pohvaljen: 291 put

Post Postao/la pecurko »

MIslim da nema potrebe, mozes odmah sa njim na svetlo, dovoljno vlage i isparavanja putem luftanja ubrzace pinanje, a mica je sigurno dovoljno jaka.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Mary Jane.
rank9

Hm hm a neznam stvarno sam u velikoj nedoumici ajde pričekat ću najbolje još da netko napiše kakav savjet, svejedno hvala ti ;)
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Ako je prekrilo 30-40% izbaci na svetlo.
Nema potrebe za brigom. ;)
To sto se malo pomerila zemlja i povukao micelij nema nikakve veze. :thumbsup:

Moze slika?
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Mary Jane.
rank9

Ok, budem onda stavio na svjetlo i neka tako stoji pa ćemo vidjet kako će dalje...da mica je prekrila 30% površine nego sam mislio vratit fazu u nazad da se malo obnovi stanje ali ako je nepotrebno onda nema frke ;)
Budem stavio sutra sliku pa ćeš vidjet, nije mi kesjing trenutno kod mene pa ne mogu uslikati, već bi ja stavio sliku...
Hvala manijače na brzom odgovoru :ymapplause:
- Nikola Tesla
pecurko
rank14
Ima zahvala: 228 puta
 pohvaljen: 291 put

Post Postao/la pecurko »

Kad micelija obuzme svako zrno, i krene sa probavljanjem istog,a ti resis da je kejsas, pa promuckas teglu dobro da se svako zrno razdvoji-micelija prezivi taj stres. Zato taj transport koji tebe brine usporava razvoj na dan-dva, i to je sve.
Nemoj da se brigas :sunn:
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Odgovori