evo upravo imam 3 potpuno kolonizirane tegle,proso-verm-gips.(Držano na 26C-28C 12 dana).
Obično radim case sa vermom i coco coirom 50-50,medjutim ponestalo mi coco coira pa me zanima koja bi mogla biti dobra alternativa coco coiru da dodam vermu?
Tnx
Ona živi duboko u meni,jedan vječni šapat unutar vječnog sna...
i više ne razlučujem granicu svoga tijela,raspršen sam
ona se smije,ona voli kad sam zbunjen
i ne pokušava mi pomoći,postaje dio mog ludila
OK,sutra cu pokušati ga nabaviti u agrofarmaciji.
TNX
Ona živi duboko u meni,jedan vječni šapat unutar vječnog sna...
i više ne razlučujem granicu svoga tijela,raspršen sam
ona se smije,ona voli kad sam zbunjen
i ne pokušava mi pomoći,postaje dio mog ludila
Pozdrav ljudi, nisam nov itd, dosta dugo sam po ovim forumima...nedavno sam se regao ponovo jer me radi neaktivnosti izbrisalo...imam pitanjce..
Imam box, dvije kutije, izmedju voda i akvarijski grijac, temp unutra je cca 26 stupnjeva..
U nutra imam 5 teglica, stoje sada 7 dana tocno, tada sam injekulirao spore u nutra, dva dana prije toga sam napravio sprice...sve u max sterilnom prostoru, koliko god sam mogao..
Teglice su s razi koja je stajala 24 sata u vodi, pa 10 min kuhanja, pa na rucnik takva mokra, pa u teglice, pa u exp. lonac na 1 h...
24 sata nakon toga je injekulirano i ubaceno u box, box prvih 4 dana nije imao rupica, shvatio sam pogresno, a to je da rupice dolaze tek kada gljive krenu rast, RED mi je rekla da mora biti zraka i odmah sam to sredio i izrezao rupu 7x5 cm ~ na poklopcu koju sam zastitio sa filter-vatom.
i tek sam dan iza toga skuzio da teglice moraju biti bez one alu-folije koju sam na pocetku koristio, tako da su teglice prvih 5 dana na sebi imale alu foliju....nisam znao...
i sad za kraj, do danas, znaci 7 dana od kada su u boxu, u teglicama se nije desilo NISTA, niti ikakva kontaminacija, niti micelij, nista....
treba mi savjet.samo me zanima kada se raz napije vode,koliko dugo da je susim.sva je ljepljiva spolja i bas je vlazna.da li je to ok ili bas treba da je osusim duze vremena.thanks