Lov na Psilocybe u divljini
Re: Lov na Psilocybe u divljini
Neznam za područje Zagreba, ali sada krajem 4. i početkom 5. mjeseca valja ići po pašnjacima nakon kiše, prouči vrstu Panaeolus subbalteatus.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
ispričavam se nije mi se dalo čitat 10 str tekta, 2 h je i lagana ljenost hehe,, samo sma htjela reč da iz jako pouzdanih izvora znam da ima psylociba serbica u gorskom kotru i to poprilično mnogo, trebala sam ih ič brat s ekipom jednom ali sve je to bilo.... nebitno,, znam ljude koji ih naberu da nisma mogla vjerovat koliko ih naberu cca 20košara za plac!!!! vidila na svoje oči!! možda bi čak i točno znala gdj e ih ima, moram samo na karti proučit , hm nit nisam sigurna jel gorski kotar,, baš bi trebala na karti vidit, ali eto za one hrabre,, koji su voljni tražit ima ih 

vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
- wizard.hannah
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 16 puta
Re: Sušenje i Čuvanje gljiva
Dal ima ovdje kod nas? Uopče psy gljiva a da nisu disocijativi? Vele bohemike...Ali nisam baš ziher...
Znam da bi po pašnnjacima trebalo tražit...ali si ti ikad našel psy shroom ovdje? U krugu 250km? Ili znaš nekoga? Znam za par Psilocybe ali to ima drugih otrova i jakooo malo psilo da je opasno prejedat se za umjeren trip sa 60-80grama tih gljiva.
Znam da bi po pašnnjacima trebalo tražit...ali si ti ikad našel psy shroom ovdje? U krugu 250km? Ili znaš nekoga? Znam za par Psilocybe ali to ima drugih otrova i jakooo malo psilo da je opasno prejedat se za umjeren trip sa 60-80grama tih gljiva.

You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
Premjestio sam ovo jer bolje pripada ovdje.
Prvo,
Ja iskreno nikada nisam tražio jer me ne zanima pretjerano, ali siguran sam da ima. Evo post iznad kaže da ima P. serbice kod nas. Par stranica prije u ovoj temi je tip našao Panaeolus subbalteatus. Semilanceate sigurno ima po pašnjacima. Bohemice isto vrlo vjerojatno, samo treba tražit.
Sada je vrijeme za tražit Panaeolus subbalteatus, to je definitivno najrasprostranjenija psilocibinska gljiva i siguran sam da je ima po svuda po našim krajevima.
Ja iskreno puno rađe tražim smrčke i đurđevače u ovo vrijeme, psilocibinske gljive me ne zanimaju toliko, možda jedino da mogu reć 'evo našao sam ih'!
Prvo,
Ovo je krivo, jer nijedna gljiva koja sadrži psilocybin nije toksična, za par vrsta Inocybe i Galerina se spekulira da ga sadrže, ali to nije dokazano, a gotovo sve vrste iz tih rodova su jako toksične. I ne rastu kod nas.wizard.hannah je napisao/la:Znam za par Psilocybe ali to ima drugih otrova i jakooo malo psilo da je opasno prejedat se za umjeren trip sa 60-80grama tih gljiva.
Ja iskreno nikada nisam tražio jer me ne zanima pretjerano, ali siguran sam da ima. Evo post iznad kaže da ima P. serbice kod nas. Par stranica prije u ovoj temi je tip našao Panaeolus subbalteatus. Semilanceate sigurno ima po pašnjacima. Bohemice isto vrlo vjerojatno, samo treba tražit.
Sada je vrijeme za tražit Panaeolus subbalteatus, to je definitivno najrasprostranjenija psilocibinska gljiva i siguran sam da je ima po svuda po našim krajevima.
Ja iskreno puno rađe tražim smrčke i đurđevače u ovo vrijeme, psilocibinske gljive me ne zanimaju toliko, možda jedino da mogu reć 'evo našao sam ih'!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Krenucu i ja u potragu za gljivama ovih dana (ja sam u Srbiji). Skinuo sam one knjige za identifikovanje, a ako nesto i nadjem, kacim slike da vidite. 
Nadam se samo da je doba godine OK, a sto se tice mesta gde bih trazio, malo iza mene su njive, pasnjaci, Dunav je isto blizu, kao i jedna prastara deponija, a procitao sam da su to sve obecavajuca mesta,pa... Nadajmo se najboljem

Nadam se samo da je doba godine OK, a sto se tice mesta gde bih trazio, malo iza mene su njive, pasnjaci, Dunav je isto blizu, kao i jedna prastara deponija, a procitao sam da su to sve obecavajuca mesta,pa... Nadajmo se najboljem

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Izgleda da ti je to vrganj koliko se meni cini.
A da je psihoaktivna ne verujem, tj ne lici mi uopste.
A da je psihoaktivna ne verujem, tj ne lici mi uopste.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
ma raste mi u dvoristu jbte pa reko nije luda valjda
e al mi se cini da rastu dve razlicite vrste ima jedna ma joj uslikacu i to 
http://imageshack.us/g/37/1006159.jpg/

http://imageshack.us/g/37/1006159.jpg/
zdravo svima. zanima me da li je ko brao psilocibe bilo gde u sumadiji? kod mene ima dosta muhara i ubrao sam i osusio par komada, ali nekako mi se ne da igrati sa njima. radije bih probao psilocibe. do sad sam imao iskustva samo sa psilocibe cubensis, nisam imao kontakte sa bohemica, serbica i semilancatea (ako sam tacno napisao)