Nisam fan kolača i slatkog ali ovo jednostavno moram objaviti ovdje jer je torta perverzija. Kao što kaže i sam naslov u kremu idu prave Raffaello kuglice. Frendica je radila dečku za rođendan i ne moram naglasit da je torta nestala u roku pola sata.
Iznimno slasna i kremasta torta. U sebi sadrži vrhunsku Ferrerro Rocher poslasticu, Raffaello kuglice umiksane u samu kremu od slatkog vrhnja. Svojim će okusom sigurno osvojiti i one najzahtjevnije, jer u svakoj kuglici Raffaella skriva se bogat okus mlijeka, bijele čokolade i lješnjaka.
Potrebno za biskvit:
kalup Ø 26 cm
170 g omekšanog maslaca
170 g šećera
5 cijelih jaja
20 dkg mljevenih lješnjaka
70 g brašna
1 prašak za pecivo
Za kremu :
16 Ferrerro Raffaello kuglica +
8 za dekoraciju
250 g Mascarpone sira
100 g kiselog vrhnja
50 g šećera u prahu
200 ml slatkog vrhnja
1/2 žličice želatine fix
po potrebi malo šlag fix-a
Postupak :
1 . Pećnicu zagrijte na 180 C. Kalup namastite ili obložite pek papirom.
2 . Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom,pa umiksajte jedno po jedno jaje, a potom ručno gumenom žlicom umiješajte suhe sastojke, brašno izmješano sa lješnjacima i praškom za pecivo.
3 . Smjesu izlijte u pripremljen kalup, prekrijte ju odmah komadom pek papira kako vam površina biskvita nebi potamnila. Pecite 40-45 minuta. Pečen biskvit izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi pa ga prerežite na dva lista.
4 . Donji dio biskvita stavite na tacnu za tortu, pa oko njega zatvorite opran okvir kalupa za tortu.
5 . Maskarpone izmješajte sa kiselim vrhnjem i šećerom u prahu, te kuglicama Raffaella tako da ostanu vidljivi komadići kuglica. Zasebno izmiksajte slatko vrhnje s malo želatine fix, pa primješajte smjesi s Maskarponeom. Kremom premažite biskvit u kalupu, prekrijte drugim listom, a zatim tortu prekrijte alu folijom i ostavite 60 min. u hladnjaku da se stisne.
6 . Slatko vrhnje stucite sa malo šlag fiksa. Maknite foliju i okvir kalupa, pa tortu sa svih strana premažite s 2/3 šlaga. Ostatkom napunite slastičarsku vrećicu sa većim zvjezdastim nastavkom i naštrcajte 8 ukrasnih ružica. U svaku ružicu utisnite po jednu Raffaello kuglicu. Ostatak razmrvite i pospite po sredini torte.
Ako se itko upusti u ovaj sport nek si pripremi nekih 200-njak kuna jer su sastojci malo skuplji, prvenstveno radi Raffaella.
IZVOR:http://coolrecepti.blogspot.com
Raffaello torta
Re: Raffaello torta
Ajme, idem sad u wc, stavit ću si krpu na usta i pošteno se isplakati.
Inače sam fan Schwarzwald torte, ali ovo izgleda predivno.
Baš sam neki dan jela rafaello nakon dugo vremena. Koji je to okus. Aaaaa ja bi još
Inače sam fan Schwarzwald torte, ali ovo izgleda predivno.
Baš sam neki dan jela rafaello nakon dugo vremena. Koji je to okus. Aaaaa ja bi još
ma od kada je stavio ovo ludilo padam u iskusenje da probam napraviti ovu tortu..ali..malo me financije prcaju pa cu odgoditi za drugi put. maskarpone i rafaelo kuglice, evo to mi je dovoljno da me napali
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Mislim da sam uspješno dokazao da je ljubav između žena i slatkiša nešto što nama muškima nikada neće bit jasno. Sranje je doduše kaj sastojci jesu skuplji ali to znači da je treba raditi samo u posebnim prilikama
Misli se čiste dok je svijet u magli, koraci su lagani...
sto je najbolje nisam nesto strasno luda za slatkim, izabrala bi kiselo uvijek prije slatkog pa slano... slatko mi je napeto samo u nekim trenucima. ali mascarpone, rafaelo, cocos, vanilija... e to me kupi odmah
ima neka tajna veza izmedu slatkog i zena, to ne osporavam. ove moje koje znam ili nose cokoladu u djepu u slucaju nuzde ili u ponoc idu u trgovinu po slatko jer ne bi izdrzale noc
slatko daje osjecaj utjehe i ugode, zeni dvije prijekopotrebne stvari kada se osjecaj tuzno i tjeskobno
ima neka tajna veza izmedu slatkog i zena, to ne osporavam. ove moje koje znam ili nose cokoladu u djepu u slucaju nuzde ili u ponoc idu u trgovinu po slatko jer ne bi izdrzale noc
slatko daje osjecaj utjehe i ugode, zeni dvije prijekopotrebne stvari kada se osjecaj tuzno i tjeskobno
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Isprobano!
ovaj vikend sam dobila zadatak od majke da napravim ovu tortu. Ispala je FENOMENALNO! a i okus joj je bozanstven!
ovaj vikend sam dobila zadatak od majke da napravim ovu tortu. Ispala je FENOMENALNO! a i okus joj je bozanstven!