Ok, pa nisam rekao da odustajem od Castenade, mislim logika govori da je ovo tek početak i da treba čitat dalje... Samo da sam očekivao više informacija. Jest da je fino oblikovao u riječi ono kaj bi meni bilo nemoguće, al nema toga puno. I ima nekih djelova di se ponavlja, pa pomislim da sam se vratio na stranicu koju sam već pročitao.... Znači ti ga gledaš ko pisca kroz cjelinu njegovih djela, ja kroz jednu knjigu.. Zapravo sam između redova htio pitat isplati li se proučit cjelinu. Kak da ja znam kolko je on kompleksan pisac, da pročitao sam samo prvu knjigu i samo o njoj pričam. A da djeluje ko tutlek, jebi ga, djeluje sa nekim svojim pitanjima stalno ih ponavljajući. Pa i don Huana je znao iznervirati sa glupim pitanjima, zašto nebi i mene?? Tvoj je odgovor da da, isplati se čitat dalje (opet čitajući između redova). I da, zvučiš malo bahato

Jesi li ti bio skroz oduševljen dok si pročitao samo prvu knjigu? Ili tek nakon pete ili šeste? Pa daj i meni vremena.... Ajd da preoblikujem svoju izjavu, pročitavši tu na forumu i još po pričama od frendova koji su upoznati njegovim djelima, očekivao sam više. I još očekujem..
A kad si spomenuo da su pobjeda i poraz skroz isto, preporučam ti zbirku pjesama od Damira Kličeka Žuta točka. Varaždinac, prof fizike koji eto, iz hobija piše pjesme. Skroz nepoznat i neshvaćen, ali meni genijalan. Evo kratke pjesme/rečenice na koju si me podsjetio:
Na obali sjedi dječak tužan jer je preplivao rijeku.
Genijalno! Bar meni.
E da još da se dotaknem Castenade, veli frend ovaj kaj je bio u Indiji, u školi su imali knjižnicu, tisuće knjiga o Sanskirtu, vedama, meditaciji staretisućama godina i Castenada. Njegova djela su jedina "dostojna" da budu u njihovoj arhivi. Jedini nazovimo ga zapadnjački pisac tamo. Veli da je bio paf tom spoznajom. Uzmimo u obzir da je njihova filozofija skroz protiv svih poroka, pa čak i protiv sexa i samozadovoljavanja. (frend nije drkal godinu dana tamo!!) Pa eto, djelomično sam i zato očekivao više...
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.