evo ih kod mene prije deset dana, nisam ih brao jer nisam siguran bio, moje imaju prsten, na bagremovim panjevima, masa ih rodi kad krene...nisam baš osjetio toliku sličnost mirisa kao serbice, cubensis, panaeolus cinctulus...
Je l to pravilo vazi za sve agaricuse, znaci ako ne zuti na preseku i na ogrebotinu sigurno je jestiv?storm.raver je napisao/la: ↑31.10.2022, 13:21 Huana to je Agaricus, jestiv ako ne žuti na preseku, ali nije aktivan.
Da, važi. Nema otrovnih Agaricus-a van sekcije Xanthodermatei, a u njoj svi stejnaju žuto, a takođe imaju i fenolski miris.nasumicnoime je napisao/la: ↑05.11.2022, 22:44Je l to pravilo vazi za sve agaricuse, znaci ako ne zuti na preseku i na ogrebotinu sigurno je jestiv?storm.raver je napisao/la: ↑31.10.2022, 13:21 Huana to je Agaricus, jestiv ako ne žuti na preseku, ali nije aktivan.
Inace ovih dana je bilo i bice dosta kise, plus je temperatura znatno pala, tako da sam poprilicno siguran da ce sledeceg vikenda sume biti pune serbice, pa ko zeli nek ih trazi tada. Verovatno cu i ja proveriti svoja mesta.