Last minute pitanja
- Mary Jane.
- Ima zahvala: 19 puta
- pohvaljen: 39 puta
Re: Last minute pitanja
Ja vam svima savjetujem za početnike, tko radi prvi put da ne komplicira i ne filozofira previše, svedi sve na minimum za početak i biti ćeš zadovoljan sigurno. Nabavi raž i kejsaj za zemljom, ili napravi kejkove...iako po meni prvi način je najbolji i pokazao se jako uspješnim na minimalnim uvjetima...ne vidim potrebu za izmišljanje, sve piše u gajdu u detalj šta i kako, drži se toga ko pijan plota 

"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
zdravo kolege jos jednom !!!!!!
imam problema sa pronalazenjem vermikulita u rijeci - nigdje - onaj euro-polleo se ne javlja na niti jedan telefon....
da li ima netko neku korisnu informaciju?
hvala vam svima unaprijed
imam problema sa pronalazenjem vermikulita u rijeci - nigdje - onaj euro-polleo se ne javlja na niti jedan telefon....
da li ima netko neku korisnu informaciju?
hvala vam svima unaprijed

....it didn't make any sense.....
Nećeš nać vermikulit u Rijeci. Možeš jedino naručit odnekud.
Ali uostalom, vermikulit ti uopće nije potreban. U Pet centru nabavi coco coir, u Bauhausu ili nekoj većoj sjemenarni nabavi perlit, i to ti je sve što ti treba.
Ali uostalom, vermikulit ti uopće nije potreban. U Pet centru nabavi coco coir, u Bauhausu ili nekoj većoj sjemenarni nabavi perlit, i to ti je sve što ti treba.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
ček Hypno, sad mene smoto, na kokosu je potreban i perlit dodatno imat u boxu zbog vlage? jer ja ga nemam, a na kokosu sam radio? ili je to samo da se izbjegne dodatno špricanje? 

". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Dobro je pomiješati malo perlita ili vermikulita u kokos kao dodatni rezervoar vode, uz to oni pomažu da supstrat bude rahliji i da ga micelij lakše kolonizira. Kokos npr. može i bez toga, u konjski drek je jako važno dodati perlit ili vermikulit jer se previše nabije inače, i ne zadržava dosta vode.
BTW da, u boxu je prilično važno imati 10 cm perlita i rupe, jer se odmah pobrineš i za izmjenu zraka i za vlažnost, perlit zbog svojih šupljina ima vrlo veliku ukupnu površinu i voda puno lakše isparava s njega nego kad je tekuća na dnu.
BTW da, u boxu je prilično važno imati 10 cm perlita i rupe, jer se odmah pobrineš i za izmjenu zraka i za vlažnost, perlit zbog svojih šupljina ima vrlo veliku ukupnu površinu i voda puno lakše isparava s njega nego kad je tekuća na dnu.
kao prvo hvala jos jednom,
u pet centru su mi rekli da imaju nesto KAO vermiculit, ustvari oni tvrde da je to to, ali da oni to koriste kao pjesak za macke koji upija tekučinu i to, kazu da je 100% prirodnog porijekla i da su to neki minerali, jeli mozda netko cuo za to?
jos nesto, cesto sam i u puli ali onaj agro koji je isto naveden ovdje - nema - dobiti ce za par tjedana, da li postoji netko drugi ko drzi vermiculit u puli ili istri?
to sve pitam jer sam sve pripremio za ovaj nacin (rizino brasno,itd......)i ne kuzim gdje sad tu uvrstiti coco coir
ja sam teski pocetnik i molim vas za malu pomoc
hvala....
u pet centru su mi rekli da imaju nesto KAO vermiculit, ustvari oni tvrde da je to to, ali da oni to koriste kao pjesak za macke koji upija tekučinu i to, kazu da je 100% prirodnog porijekla i da su to neki minerali, jeli mozda netko cuo za to?
jos nesto, cesto sam i u puli ali onaj agro koji je isto naveden ovdje - nema - dobiti ce za par tjedana, da li postoji netko drugi ko drzi vermiculit u puli ili istri?
to sve pitam jer sam sve pripremio za ovaj nacin (rizino brasno,itd......)i ne kuzim gdje sad tu uvrstiti coco coir
hvala....

....it didn't make any sense.....
Da. Može se raditi ili o granulama recikliranog papira, ili o silici (silijijev dioksid). Nemogu ti nikako zamijeniti vermikulit, niti imaju slična svojstva, mada je silica dobra za sušenje i upijanje vode.
Perlit je po svojstvima najsličniji vermikulitu, mada ga ni on nemože potpuno zamijeniti (u kejkovima npr.).
Tereristika šalje male vreće vermikulita, za ostale nemam pojma.
Perlit je po svojstvima najsličniji vermikulitu, mada ga ni on nemože potpuno zamijeniti (u kejkovima npr.).
Tereristika šalje male vreće vermikulita, za ostale nemam pojma.
ima neka baba koja prodaje vermikulit 5 l za 50 kn.. salje postom i placas pouzecem...sometimes je napisao/la:kao prvo hvala jos jednom,
hvala....
pm za info