Po gajdu u smislu sloj kukuruza pa sloj kokosa(oko 0.5-1cm). a kukuruza 1 sloj mi je ispalo 1 tegla, zapoceo sam prvo sa kukuruzom, znaci 3 sloja kukuruza i 3 sloja kokosa pa sam posle mesanja stavio jos oko 2cm kokosa ako se dobro secam... Ja sam dosao do zakljucka da se stavlja sloj po sloj zbog lakseg mesanja+da bi se stavilo tacno koliko treba mesavine kokosa i kukuruza, npr na sloj kukuruza ako treba sloj od 2cm kokosa da se stavlja, ja i da pasterizujem 10kg kokosa necu preterati sa kokosom u mesavini zbog zadatih mera.dawsongeek je napisao/la:kad kažeš da s i radio po gajdu i da ti je ostalo pola kokosa to ti je zato jer si ograničen veličinom posude u kojoj si zamiješao supstrat ... slijedeći put izmjeri isto sve po gajdu, nađi neku kantu ili nešto veliko ( i čisto) u čemu to mošeš sve zamiješat i prebaci u posudu (onu u kojoj ćeš inkubirat) odgovarajuće veličine i samo gore staviš završni sloj kokosa ... ovo red ovog pa red ovog radiš samo zato da bi mogao sve to lakše promiješat. nije bed ako pustiš malo svježeg zraka u inkubator!
Nista,videcemo sta ce biti od ovoga:) Mada sam ja nesto skeptican zbog poprlicno dosta prasine u vazduhu u sobi:/