Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
U Sloveniju je naručeno pa on dofurao kod mene u Hr.
Ne bih se igrao baš sa tim da mi ne pozvone na vrata jer nije baš mali paket kao kad sjeme naručuješ.Sve u svemu danas je 7 dan i još čekam.3 paketa po 1200 cc supstrata da se igram prije outa.
Ne bih se igrao baš sa tim da mi ne pozvone na vrata jer nije baš mali paket kao kad sjeme naručuješ.Sve u svemu danas je 7 dan i još čekam.3 paketa po 1200 cc supstrata da se igram prije outa.
- antoniopavaroti
- Ima zahvala: 358 puta
- pohvaljen: 338 puta
eh..preko Slo. to je druga priča, oni su liberalniji..ali onda moraš tamo imati nekog od poverenja
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
- MiroljubiviRatnik
- pohvaljen: 54 puta
O tome se radi tu
https://www.youtube.com/watch?v=a6vrITcf9OY
To je sve vec spremno. Samo se natoci vode u grow kit na 24 h da se navlazi, prospe se voda i stavi u vrecicu. Natoči se i malo vode u vrećicu da ima vlažnosti i povremeno šprica po stijenkama vrećice i ćiribu ćiriba, za par dana rode gljive.
Tako sam ja skužio. 
https://www.youtube.com/watch?v=a6vrITcf9OY
To je sve vec spremno. Samo se natoci vode u grow kit na 24 h da se navlazi, prospe se voda i stavi u vrecicu. Natoči se i malo vode u vrećicu da ima vlažnosti i povremeno šprica po stijenkama vrećice i ćiribu ćiriba, za par dana rode gljive.

- antoniopavaroti
Jučer odradio prvi flush GT i naravno i odmah radio printeve koji će odstajat 48h.Buduči da se radi o S grow kitu nije neka velika količina al mene veseli.57 gr ptvi flush,a spremno je za dalje.
Mexican nešto kasni za GT te je on tek krenuo,za nekih 5 do 7 dana.Sretan ko malo dijete

Mexican nešto kasni za GT te je on tek krenuo,za nekih 5 do 7 dana.Sretan ko malo dijete

narode pitanje ili pomoć ... šta se dešava ako ne dođe do potpune kolonizacije...tačnije krenuo sam po uputstvu za uzgoj na raži...i micelj se razvio ali nije potpuno kolonizirao tegle...tačnije 1/3 tegle je bijela...i tako stoji otprilike sedam dana i duže...ima li načina da se ubrza proces...tegle su u plastičnom providnom kontejenru na temp od oko 26-27 stepeni...da li da ih izvadim i stavim u ormar ili na neko dr tamno mjesto ili povećam temp ili ostavim kako jeste...?!?
- antoniopavaroti
pričekaj još malo..ako mica ne krene ja bi promješao sadržaj
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Pozdrav svim The Majkama...Potrebna mi je pomoc.Ovo je moj prvi grow. Prvo sam sve iscitao, pa narucio spore, bla,bla,bla i stavio kejkove u kutiju. Kada sam, pre 3 dana, izvadio kejkove iz casa primetio sam zutu liniju. Do sada se ta zuta linija nije sirila od kada sam je prvi put video (pre 3 dana). Sherujem vam fotke, pa ako neko zna...hvala na strucnom odgovoru.
media/images2/1490524611.jpg
media/images2/1490449283.jpg
media/images2/1490452221.jpg
media/images2/1490453963.jpg
media/images2/1490524611.jpg
media/images2/1490449283.jpg
media/images2/1490452221.jpg
media/images2/1490453963.jpg
Mozda nisam najbolje objasnio.... Kejkovi su sada u kutiji (frutanje ili kako vec to zovete) vec 3.dan. Prvog dana kada sam izvadio kejkove iz casa video sam tu zutu liniju. Bez obzira stavio sam kejk u box i do sada se nije menjala (povecavala).
Box sam izbusio busilicom,burgijom 10mm. Rupe sam prelepio medicinskom trakom i luftiram svaki dan 3-4 puta. Za sada nisam dodatno vlazio/spricao box...mislim da je vlaznost dovoljna.
Rupa nadam se ima dovoljno, oko 30. i kejkovi su na perlitu. (izedju je sloj folije).
Box sam izbusio busilicom,burgijom 10mm. Rupe sam prelepio medicinskom trakom i luftiram svaki dan 3-4 puta. Za sada nisam dodatno vlazio/spricao box...mislim da je vlaznost dovoljna.
Rupa nadam se ima dovoljno, oko 30. i kejkovi su na perlitu. (izedju je sloj folije).