Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
CAM
rank5
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 10 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la CAM »

Oće to više ?

Znači tegla , miceliji obuhvatio sve osim gornjih kojih malo vrlduaju uokolo, ali u presjeku nije se spojio do kraja, ima jedno prst širine, dok su se prije preko noći širile po pola tegle sada neš usporeno, nema mirisa, nema boje sve bijelo, [-( oću da ga kejsam , pa sam dodao ekstra spore ali drugog soja jer nism imao prvog , sad je počelo fuzzati, koja je najgora stvar koja se može dogodit? i zašto usporavaju pri kraju? [-(
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Ovaj moj poslednji, uspesan grow sam uradio tako sto NISAM sacekao da cele tegle budu bele, vec bilo je belo negde 4/5 tegle, i nista nije smetalo, i bilo je ekstra evo sad cekam 3 fles.
To sa vrha mozes da skines, ali ja sam sve ubacio izmedju vermakulita i nista nista nije smetalo. :D
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
CAM
rank5

Post Postao/la CAM »

Aha znači može sa 4/5 , onda kejsam za par dana... wish me luck :-ss
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

ma moze naravno, mada neki kazu da je bolje sve da bude belo, ja recimo nisam ceko ali je ispalo u fulu. ;)
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Možete vi radit što god hoćete, ali da je preporučljivo, nije. Svako nekolinizirano zrno je pozivnica za plijesni. Onda je bolje ta zrna maknut, radit samo s ovim bijelim.
Ako micelij stane, to znaći da je zrnje najvjerojatnije kontaminirano ali se nevidi, mogu bit kvasci, bakterije i td.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
CAM
rank5

Post Postao/la CAM »

A kako bi mogli kvasci i bakterije preuzet, kad se polako spaja na tom mjestu, jer sam dodao spore pensacole, neutralan miris, jedina promjena boje je je nakupina žukato med izgled na dnu,ovo zrnje gore mic po mic kotrlja se , onda sam lijepo sve nagnuo na jednu stranu , micelij popapao pola, a pošto sam nestrpljiv onda izvadio kao svaki dan (impatience) , i otkotrljalo se na drugu stanu =))
Da je kvasac ili nešto osjetio bi se smrad,ali za svaki slučaj budm se riješio ne koloniziranih zrnaca, sutra lijepo budem pokrio vermikulitom i to je to. Ustalom kad se većina kolonizira , kolonizacija opada zbog nakupljanja CO2 kaj ne?
wizard.hannah
rank6
Ima zahvala: 35 puta
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wizard.hannah »

Dok se kolonizira CO2 nije problem..štoviše štiti..ali onj "med"...to je problem! Vjeruj mi meni je uništio mushroomse!
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
CAM
rank5

Post Postao/la CAM »

Joj med su metaboliti od gljiva sto puta ih vidim, to nije problem vjeruj mi nije prva tegla koju koloniziram, CO2 je problem jer su ovo aerobne mikote , dok kvasci i anerobne bakterije uživaju u toj atosferi i zbog wetspotsa ne može kisik difundirati, imaš cijeli thread na mycotopiji ili shroomeraju ili već kak se zove. Ja ih budem kejsao , već im je ovo 3 tjedan, doduše šprice jesu bile godinu dana u friđu, ali pensacola dodana u 2 tegle je tako tamna i friška da nema šanse da upropasti već je unutar tjedan dana progutalo pola tegle.... :cheesy:

I hvala kasperu što je poslao 4 printa umjesto jednoga :lovee:
wizard.hannah
rank6
Ima zahvala: 35 puta
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wizard.hannah »

Nadam se da bu sve super! Samo velim...izlučevine nisu dobre...kad bi fotkao i postavio..bolje bi se moglo i "dijagnosticirati!"
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Da, to žuto jesu metaboliti, ali zdrav micelij ne izlučuje metabolite, oni su uvijek znak da se micelij protiv nečega bori, ili da uvijeti nisu pogodni.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Odgovori